Det bästa av Tanzania

Tanzaniaresa med fantastisk safari som avslutas på Zanzibar med 5 stjärnigt boende.

Tanzania gör dig aldrig besviken. Hur skulle det gå till med detta magnifika storviltsreservat, det oförglömliga Serengeti, den stora kratern Ngorongoro som fastställer uttrycket: "Att se är att tro", och inte minst Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Men det finns mycket mer än så. Långa härliga stränder, en underbar mix av arabiska, indiska, afrikanska och europeiska kulturer och inte minst den härliga semesterön Zanzibar med den pulserande huvudstaden med Stonetown.

Detta är en fantastisk resa i Tanzania med 5 stjärniga lodger/hotell med engelsktalande guide. Ni kommer att få uppleva de mest kända parkerna/reservaten Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara. Resan avslutas på 5 stjärnig resort på Zanzibar med all inclusive. Resan sker i grupp med max 6-7 personer i varje bil.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Arusha
Ni blir mötta på flygplatsen av er guide och åker ca 40 minuter till det vackra hotellet Serena Mountain Village – 5 stjärnor, som ligger vid Lake Duluti.  

Dag 2. Lake Manyara National Park
Efter frukost börjar vår safari och vi njuter av safari i Lake Manyara National Park som skiljer sig något från den ”typiska” safariparken på grund av att den största delen av parken är trädtäckt. Parken erbjuder er fantastik natur med ett rikt fågelliv, elefanter, babianer och många växtätande djur. Kattdjur lever också i parken, men kan vara lite svår att hitta i de täta skogarna. Där skogen börjar bli lite glesare lever också giraffer, zebror, lejon och buffel. Sodasjön, Lake Manyara som finns i området brukar ge en vacker syn, då den lockar till sig stora mängder av flamingos. Middag och övernattning på Lake Manyara Serena Lodge eller Kirurumu Tented Lodge - 5 stjärnor. Frukost, picknick lunch, middag.

Dag 3. Olduvai Gorge – Serengeti National Park
Efter tidig frukost fortsätter vi mot Serengeti National Park mot Olduvai Gorge. Denna ökenlika ravin ligger vid foten av den höglänta delen av Ngorongoro och är världskänt för sitt förråd av kvarlevor av ett stort antal djur som strövade här för många år sedan. Vi besöker museet där de visar den kända Zinj skallen, Zinjanthtropus mannen, en människoliknande varelse som levde här för ca 2 miljoner år sedan, vars kvarlevor hittades av Dr Leakey. Efter att ha intagit vår lunch kör vi in i Serengeti National Park och kör mot Seronera River Valley och på vägen spanar vi efter djur. Vi äter middag och övernattar på Serengeti Serena Lodge, Serena Mbuzi Mawe Camp eller Mbalageti Tented Lodge - 5 stjärnor. Frukost, picknick lunch, middag.

Dag 4. Serengeti National Park
Idag njuter vi av en fantastisk safaridag genom att utforska den kända parken Serengeti, lika stor som Nord Irland, känd för sin skönhet och sitt enastående vetenskapliga värde. I Serengeti finns ca 4 miljoner däggdjur, liksom ”The Big Five”, elefant, noshörning, leopard, buffel och lejon. Det blir en tidig morgonsafari och en eftermiddagssafari. Vi äter middag och övernattar ännu en natt på Serengeti Serena Lodge, Serena Mbuzi Mawe Camp eller Mbalageti Tented Lodge - 5 stjärnor. Frukost, picknick lunch, middag

Dag 5. Serengeti till Ngorongoro kratern
Ännu en dag med safari. Vi börjar dagen med en tidig morgonsafari i Serengeti och passerar genom Ngorongoro Conservation Malanja Depression, genom ett par masaai byar och fortsätter mot Ngorongoro reservatet. Vi stannar på kanten av Ngorongoro och ser ut över den kolossala kratern och kan beundra detta mästerverk gjort av moder jord. Den ovalt formade Ngorongorokratern är 300km2 i area och 610 meter djup. Här finner man något av det bästa djurlivet i Afrika. Här hittar man ”The Big Five” som lever ett bra liv på kraterbotten och är så lugna att man kan köra alldeles nära dem. Vi äter middag och övernattar på vår safarilodge, Ngorongoro Serena Lodge eller Ngorongoro Explorian – 5 stjärnor. Frukost, picknick lunch, middag

Dag 6. Ngorongoro Kratern
Idag spenderar vi sex timmar i Ngorongoro med att utforska detta öppna landskap i botten av kratern. Vi stannar en stund för lite förfriskningar. Kratern hyser en stor variation av djur året runt. Ni kommer att se lejon, elefant, svart noshörning, buffel, hyena och många arter av ”vanliga” djur – gnu, zebra, olika gaseller och hjortar och många fler. Mer än 30 000 djur lever i detta stängda gräsland inklusive flodhäst som lever i den centralt belägna sjön, Magadani. På sena eftermiddagen söker vi oss uppåt igen mot kanten och ser hur molnen rullar ner över kratern som ett fint regn. Vi säger farväl till den vackra Ngorongorokratern och gör ett besök till en masaai by innan vi fortsätter till vårt nästa övernattningsställe, Lake Manyara Serena Lodge eller Kirurumu Tented Lodge – 5 stjärnor och intar vår middag. Frukost, picknick lunch, middag

Dag 7. Arusha - Zanzibar
Efter frukost fortsätter vi via Great Rift Valley och den afrikanska byn Mto wa Mbu till staden Arusha och sedan flygplatsen för att flyga över till ön Zanzibar, kryddön. Ön är också känd för sina milslånga vita stränder, turkosa vatten. Ni blir mötta på flygplatsen av vår representant som kör er till Zanzibars östra kust och Karafuu Beach Resort, eller Bluebay Beach Resort - 5 stjärnor. Här bor ni i 5 nätter med all inclusive.

Dag 8-11. Zanzibar
Lata dagar på stranden Idag är första dagen att njuta av paradiset på Zanzibars soliga, vita stränder och ert boende på den luxuösa beach resorten. All Inclusive.

Dag 12. Hemresa
Ni hämtas på hotellet av en av våra representanter som kör er till Zanzibars flygplats för er hemresa. Frukost.

Resfakta Pris

Pris från: 30 625 kr per person, del i dubbel exkl. flyg (28 maj - 8 juni 2017)
Enkelrumstillägg: 5 555 kr

Pris: 36 645 kr per person, del i dubbel exkl. flyg (9 juli - 31 augusti 2017)
Enkelrumstillägg: 6 865 kr

Pris: 44 300 kr per person, del i dubbel exkl. flyg (24 december 2017 - 4 januari 2018)
Enkelrumstillägg: 7 235 kr

Resan går 2-4 gånger/månad hela året så kontakta oss om när ni önskar att resa.
Safariresan sker i en mindre grupp med internationella resenärer, max 6-7 st per bil och minimum 2 st med fasta avgångar. Engelsktalande guide

Om resan
En lyxig resa till Tanzania och Zanzibar, med privat guide och privat safarifordon. Avresa varje vecka året om 12dagar/11 nätter. Resan sker i privat fyrhjulsdrivet fordon med öppningsbart tak och ni har en egen engelsktalande guide/chaufför. På safarin är det helpension, enligt dag för dag programmet, frukost, lunch o middag och på Zanzibar är det all inclusive.

Detta ingår i priset:
* Alla transfers till och från flygplats enligt program
* Entréer till alla parker
* Övernattning som i program med del i dubbelrum. På Zanzibar övernattning i standardrum
* Helpension och logi på safari som i program. Endast frukost dag 1 och 12.
* All inclusive på Zanzibar enligt program
* Engelsktalande guide/chaufför
* Körtillstånd och parkavgift för förare och fordon
* Privat transport i en 4WD fordon med ”popup” tak för att skåda djur
* Safariturer som i reseprogrammet
* Flyg mellan Arusha och Zanzibar (värde ca 2 500kr per person)

Detta ingår inte i priset:
* Flyg tor Sverige och flyget från  Zanzibar på hemresan, från ca 8 000kr per person
* Reseförsäkring o avbeställningsskydd
* Dryck
* Vattensporter eller utflykter på Zanzibar
* Visum, 50USD
* Eventuell flygplatsskatt idag 30USD från Zanzibar (gäller för flyg med Precision Air, PW)
* Turiskatt, 1USD samt skatt för infrastruktur, 2 USD på Zanzibar, för närvarande totalt 3 USD/person/natt för boendet på Zanizbar

Vi reserverar oss för prisändringar pga. tillgänglighet på flyget, skatter samt valutaförändringar 

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan