Mer gästkommentarer

 • Hakuna Matata - Det Stora Äventyret

  2014-10-17

  Jambo kära medlemmar i gräddgruppen inklusive Linda och Sven!

  Tack för en oförglömlig resa. Gräddgruppen  bidrog till detta och ni båda reseledare får högsta betyg. Detta med tanke på er kunnighet och erfarenhet både beträffande massajerna och deras kultur och inte minst beträffande era kunskaper om de vilda djuren. Zanzibar och  framförallt Stonetown var en upplevelse och  boendet där var sagolikt. Slutligen sol och varma bad med all inclusive är ju lyxigt men långtråkigt efter några dagar. (Kanske var det nödvändigt med lite vila trots allt efter en intensiv första vecka). Tro det om ni vill men gräddgruppen välsignade Zanzibar med ett par regniga dagar.

  Även jag hoppas på ett återseende.

  Hakuna matata
  Karin

   

 • Bröllopsresa Tanzaia & Zanzibar

  2014-10-08

  Resan var helt fantastisk, Safarin var så otroligt mycket bättre än vad vi förväntade oss och vår guide var också otroligt duktig! Det var lite läskigt när ett några lejon hittade sin frukost i form av en buffel ca: 80 meter från vårt tält men i efterhand också väldigt spännande. Zanzibar var också väldigt fint så allt som allt hade vi en härlig smekmånad! Kitela Lodge var helt fantastiskt, väldigt roligt att bo där hon vi hade gärna åkt tillbaka. Vad skulle det kosta att bo där i några dagar? Tack för att du ordnade resan och för all hjälp! hälsningar Malin och Fredrik

 • Kenya och Tanzania Safari

  2014-09-22

   

  Hej African Tours & Safaris!

  Vi hade en helt underbar och välplanerad resa. Den stora fördelen med en sådan här resa är att man har samma bil och chaufför/guide hela tiden. Den guide vi hade hette Barack, som presidenten, och var mycket kunnig och öppen för våra förslag. Han var mycket avslappnad på ett positivt sätt, satte inte upp en massa regler för safarin som kunde verka dämpande och gjorde verkligen ALLT för att vi skulle få en härlig upplevelse. Hans personlighet och kännedom om djurlivet bidrog i högsta grad till en lyckad safari.  Har du möjlighet vill vi gärna att du vidarebefordrar vår, och då talar jag för hela sällskapet i bilen, MYCKET positiva uppfattning om honom. När vi skulle passera gränsen till Kenya och Amboseli på hemvägen hade politikerna två dagar innan på vanligt politikervis stiftat en ny, meningslös lag som förbjöd tanzaniaregistrerade bilar att just här passera gränsen. Därför fick vi byta bil och guide vid gränsstationen.
  Lodgerna och maten under resan var helt tillfredsställande. Och under hela färden har vi på dessa ställen bara mött vänliga och tillmötesgående människor.
  Vi är också mycket nöjda med det djurliv vi fick uppleva. Bland många höjdpunkter var det fantastiskt att ha fått se fem leoparder och uppleva migrationen av gnuer i Masai Mara för att nämna något. Djurlivet inne på lodgeområdena både dagtid och under natten var en extra krydda.
  Ressällskapet blev också det väldigt lyckat. Förutom oss, ett par från Australien och två kvinnor från Tyskland. Hela sällskapet i ungefär samma ålder. Vi kom alla väldigt bra överens och umgicks även gärna efter safaridagarnas slut.
  Sammanfattningsvis, en mycket lyckad resa som vi skulle kunna tänka oss att göra om. Kanske under en annan tid på året för att uppleva ett mera grönskande Kenya/Tanzania.
  Mvh,
  Tommy och Lena Brav

 • Kanonresa till Tanzania och Kenya!

  2014-09-22

  Hej African Tours & Safaris,

  Ni kanske skickar ut utvärderingsblankett eller liknande. Men om ej, så vill jag bara säga, att vi verkligen har haft en kanonresa till Tanzania och Kenya. Allt har fungerat in i minsta detalj. Imponerande! Superbra,  mycket ambitiösa och seriösa guider/drivers med suverän förmåga att leta upp djur och berätta om allting , jättefina lodger överallt, gullig personal o s v.  Vi är verkligen jättenöjda och försöker just nu bringa ordning i fotofloden.

  Tack och hälsningar Ann-Marie och  Bertil Smidfelt

   

   

 • Madagaskar-Mitt livs resa!

  2014-09-01

  Jag kan bara svara för mig själv, detta var mitt livs resa! Efter första veckan var jag klar över att jag skulle vilja flytta till Madagaskar när jag blir pensionär. Bosätta mig nära ett naturreservat och odla grönsaker: Varsågod och kom och festa, Lemurer! Hihi! Drömma kan man ju.

  De första två veckorna åkte vi omkring på egen hand med Taxi-Brousse. det var en upplevelse! De tre veckorna med Klaus och den tysk/schweiziska gruppen var också trevlig. Där fick vi se mycket som vi skulle missat på egen hand.

  Sista två veckorna hyrde vi bil (med chaufför/guide) och tog oss till litet mer svåråtkomliga ställen. / Ami W.

  Läs gärna mer om Madagaskar och resan här.