Hermanus och valarna

Southern Right Whales

Varje år kommer dessa gigantiska djur till Sydafrika för att kalva och ta hand om sina nyfödda. På bara några meters avstånd från land kan du se och fotografera dessa urtidsdjur. Mot tillägg kan också en båttur arrangeras för att riktigt få närkontakt med valarna. Detta måste bokas i förväg. Bästa tid på året är augusti - november. Du blir hämtad och lämnad på hotellet. Valarna heter Southern Right Whales.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program och resfakta

Se valar bara några meter från stranden på en av världens mest spännande val-resa.
Turen tar dig till sjösidan av Hermanus som är beläget på sydkusten, nära latituden där Indiska Oceanen och Atlanten möts. Upplev känslan av land hav och kulturen på västra Capen. Känn samhörighet med valarna genom en av de mest spännande val-resor i världen. Varje år migrerar Southern Right Whales till kustvattnen utanför Sydafrika för att, para sig, kalva och ta hand om sina unga. Dessa däggdjur, bara meter från land, ger en oförglömlig upplevelse i augusti och november.

Detta är en landbaserad Kapstads dagstur. Utöver det erbjuds en 2-3 timmars båttur som bör bokas i förväg

Pris: 760kr per person

Höjdpunkter
- Vacker kusttur via Gordons Bay
- Cape Hangklip
-Pingvinerna vis Stony Point Reservatet
- Hermanus
- Sir Lowry's Pass

Detta är en utökad 300 kilometers tur som tar runt 9 timmar. Rutten tar dig via Gordon's Bay längs med South Coast Road och passerar Cape Hangklip till Hermanus. Hemresan är på inlandet och går över Sir Lowry's Pass.

Säsong
Trots att valarna migrerar till kusten under augusti till november, kan man ofta se dem månanden innan och efter denna period.

Lunch
Är ej inkluderat i denna tur. Stop för lunch kommer att ske i Hermanus. Runt 130 Rand kostar en ordentlig lunch om du vill beräkna priset för denna tur. Naturligtvis blir det billigare om du bara vill ha lättare lunch eller snacks.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan