Kapstaden, Krugerparken, Mocambique och ön Bazaruto Island

Ni åker på guidade utflykter i Kapstaden för att uppleva det bästa som staden har att erbjuda inklusive vindistrikten, guidade safariturer i Krugerparken i öppet fordon samt kopplar av med sol o bad och vattensporter på den orörda paradisön Bazaruto Island med boende i bungalow nära havet.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1.
Kapstaden 
Vid ankomst till Kapstadens flygplats blir ni mötta av vår representant som tar er till ert hotell för nästkommande 4 nätter. Ni bor på Cape Heritage Hotel och här finns flera restauranger och butiker runt hörnet och bara 20 minuters promenad ner till V&A Waterfront.

Dag 2.
Cape Peninsula 
Idag blir det en guidad heldagsutflykt runt den vackra halvön Cape Peninsula med Goda Hoppsudden, pingvinerna i Boulders samt ett besök i Kirstenbosch botaniska trädgård. Ni hämtas och lämnas på hotellet.

Dag 3.
Vintur
Idag blir det en heldags guidad tur i det fantastiska vindistriktet, Stellenbosch, Franschhoek och Paarl. Det blir vin- och ostprovningar på några av de bästa gårdarna samt ett besök i den pittoreska universitetsstaden Stellenbosch. Ni hämtas och lämnas på hotellet.

Dag 4.
Kapstaden
Dagen är fri för egna aktiviteter. Ni kanske vill besöka kåkstäderna och Robben Island? Spela Golf? Dyka med vithajar i bur? Vi hjälper er gärna förboka fler utflykter.

Dag 5. 
Krugerparken
 Efter frukost hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen. Ni skall idag flyga inrikes mot Krugerparken. När ni landar väntar ännu en chaufför på er och kör er till er safarilodge. Bilturen tar en dryg timma. Ni kommer att bo på den lilla intima familjeägda lodgen som heter Maqueda Lodge med endast 6 rum. Lodgen ligger precis utanför Krugerparken vid Crocodile River, den naturliga gränsen till Krugerparken i ett naturreservat där djuren strövar fritt alldeles inpå knuten. Idag ingår en kvällssafari i Krugerparken. På kvällen väntar en tre- fyrarätters middag. 

Dag 6
Krugerparken
Ni åker idag iväg in i Krugerparken. Då väntar en heldag safari i öppen jeep med guide. Ni har med er frukost som ni äter i parken. Lunch intas också i parken på en vacker utsiktsplats där ni äter medhavd lättare lunch. Tillbaka på lodgen väntar en middag på er igen.

Dag 7
Krugerparken Gårdagen program upprepas men ingen safari är den andra lik. Det är det som är spänningen med safari i Afrika, man vet aldrig vad som väntar runt knuten. Här i södra delen av Krugerparken finns gott om djur av många olika sorter och naturligtvis alla Big Five.Troligtvis finns här flest noshörningar i världen. För er som tycker om fåglar finns här ett stort antal sorter; allt från svalor till örnar. Eftersom naturen varierar med vattendrag, skog, savann och buskage ger detta en stor mångfald.

Dag 8.
Bazaruto
Efter frukost blir körda till Nelspruits flygplats där ni tar ett flyg till Bazaruto via Vilanculos i Moçambique. Bazaruto arkipelagen är en nationalpark och totalt orörd. Här finns fem öar och endast ett fåtal resorts. Ni bor på Pestana Bazarutoi i 5 nätter i bungalows med all inclusive. Ni tillbringar dessa dagar på ön med att sola och bada. Här finns mycket bra snorklings- och dykvatten och fantastiska korallrev. Vissa vattenaktiviteter ingår såsom, snorklingsturer, utflykter till angränsande öar, lån av Hobbie Cats, windsurfers och kajaker.

Dag 9-12.
Bazaruto
Ni tillbringar dessa underbara lata dagar på ön med att sola och bada. Här finns mycket bra snorklings- och dykvatten och fantastiska korallrev. Vissa vattenaktiviteter ingår såsom, snorklingsturer, utflykter till angränsande öar, lån av Hobbie Cats, windsurfers och kajaker.

Dag 13.
Hemresa
Dags att lämna paradiset och ni flyger från Bazaruto till Vilanculos och vidare till Johannesburg för er resa hemåt. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från er resa.
 

Resfakta Pris

Pris: 28 070 kr per person, del i dubbelrum (högsäsong 15dec16-15jan17)
Pris: 18 980 kr per person, del i dubbelrum (lågsäsong maj-sep16)

För andra datum, kontakta oss för pris

En resa till Sydafrika och Mocambique som görs på egen hand, delvis guidad på engelska. Avresa alla veckor på året. 13dagar/12 nätter.

Detta ingår i resan:
* 4 nätter i standard dubbelrum med frukost på Cape Heritage Hotel i Kapstaden
* 3 nätter i dubbelrum med frukost, lättare lunch och middag på Maqueda Lodge vid Krugerparken
* 5 nätter i Garden View dubbelrum på Pestana Bazaruto med all inclsuive samt vissa vattenaktiviteter
* En biltransfer från flygplatsen till Kapstaden till hotellet tur och retur
* En biltransfer från Nelspruits flygplats till Maqueda Lodge tur och retur
* En heldags guidad tur runt Cape Peninsula exkl. lunch och entré till pingvinerna i Boulders, ca 30kr per person
* En heldags guidad tur i vindistriktet Stellenbosch, Franschhoek och Paarl med vinprovningar exkl. lunch
* En kvälls safari i Krugerparken och två hela dagars guidade safariturer i öppet fordon i Krugerparken inklusive inträde till parken.

Detta ingår ej:
* Flygresa tur o retur Sverige – Sydafrika samt inrikesflyg i Sydafrika, pris från ca 9 000kr per person
* Flygresa från Vilancoulos till Bazaruto tur och retur, pris från ca 5 300kr per person tur och retur
* Inträde till Bazaruto Nationalpark, för närvarande ca 80kr
* Eventuell dricks till guider
* Visum till Mocambique som måste ansökas om via Ambassaden i Stockholm, för mer info och priser, läs mer här.

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Vi reserverar oss för prisjusteringar pga valutaändringar

Ön Bazaruto

Bazaruto är paradiset personifierat!
Denna nationalpark med orörda stränder, fantastiskt boende på stranden, dyk och snorklingsparadis. Ni når dit med flyg från Johannesburg  eller Krugerparken via Vilanculos. Bättre än så här blir det inte någonstans oavsett vad ni jämför med!
Hela östkusten har hög och lågvatten, ebb och flod,  olika tider på dygnet, beroende på månens position och man kan inte bada alla tider på dygnet. Ibland är havet långt ut.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan