Kapstaden, Krugerparken, Mocambique och ön Bazaruto Island

Ni åker på guidade utflykter i Kapstaden för att uppleva det bästa som staden har att erbjuda inklusive vindistrikten, guidade safariturer i Krugerparken i öppet fordon samt kopplar av med sol o bad och vattensporter på den orörda paradisön Bazaruto Island med boende i bungalow mitt på stranden.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Kapstaden

Dag 1. Vid ankomst till Kapstadens flygplats blir ni mötta för en privat transfer till Table Mountain Lodge****, som är ett vackert guest house från kolonialtiden och ligger perfekt i stadsdelen Gardens, mellan Table Mountain och centrum. Promenadavstånd till trevliga restauranger och shopping. En guidad stadsrundtur på engelska med Table Mountain på eftermiddagen ingår. Ev. linbana till toppen betalas på plats pga att den är väderkänslig, den kan ej betalas i förskott, ca 150:- pp. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.
Dag 2. Idag blir det en guidad heldagsutflykt runt den vackra halvön Cape Peninsula med Goda Hoppsudden, pingvinerna i Boulders samt ett besök i Kirstenbosch botaniska trädgård. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.
Dag 3. Inget program. Shopping? Golf? Kåkstäder och Robben Island? Burdykning med vithajar? Hör med oss så kan vi hjälpa er att boka.
Dag 4. Idag blir det en heldags guidad tur i det fantastiska vindistriktet, Stellenbosch, Franschhoek och Paarl. Det blir vin- och ostprovningar på några av de bästa gårdarna samt ett besök i den pittoreska universitetsstaden Stellenbosch. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.
Dag 5. Inget program. Shopping? Golf? Kåkstäder och Robben Island? Burdykning med vithajar? Hör med oss så kan vi hjälpa er att boka.

Krugerparken

Dag 6 - 9. Efter frukost hämtas ni på hotellet för en transfer till flygplatsen och ert inrikesflyg till Nelspruit. Här blir ni återigen mötta för ca en timmas transfer till er safari lodge, Pestana Kruger Lodge som ligger med utsikt över Crocodile River där ni kan se djuren komma ner för att dricka. Här bor ni i tre nätter och 2 heldags safariturer, game drives, i öppet fordon i Krugerparken väntar. Varför inte passa på att utnyttja deras Spa som är mycket bra eller sola vid en av deras pooler? Middag ingår alla dagarna.

Moçambique – paradisön Bazaruto Island i Bazarutoarkipelagen

Dag 9 - 16. Efter frukost blir ni transporterade i bil till Nelspruits flygplats där ni tar ett flyg till Bazarutoarkipelagen via Vilancoulos i Moçambique. Denna arkipelag är en nationalpark och totalt orörd. Här finns fem öar och endast ett fåtal resorts. Här bor ni i bungalows precis vid stranden, superior suite. Här bor ni i sju nätter med helpension. Ni tillbringar dessa underbara lata dagar på ön med att sola och bada. Här finns mycket bra snorklings- och dykvatten och fantastiska korallrev. Vissa vattenaktiviteter ingår såsom, snorklingsturer, utflykter till angränsande öar, lån av Hobbie Cats, windsurfers och kajaker.
Dag 16. Dags att lämna paradiset med flyg till Johannesburg för er resa hemåt.

Resfakta Pris

Pris: 19 410kr per person, del i dubbel
Priset gäller i lågsäsong (apr-aug/sep). För andra tider på året kontakta oss.

En resa till Sydafrika och Mocambique som görs på egen hand, delvis guidad på engelska. Avresa alla dagar på året. 16dagar/15 nätter.

Detta ingår i resan:
* Allt boende som nämns i programmet 5 nätter på Table Mountain Lodge med frukost, 3 nätter på Pestana Kruger Lodge med halvpension, 7 nätter på Bazaruto Lodge med helpension
* En biltransfer från flygplatsen i Kapstaden till hotellet
* En biltransfer från hotellet i Kapstaden till flygplatsen
* En biltransfer från Nelspruits flygplats till Pestana Kruger Lodge
* En biltransfer från Pestana Kruger Lodge till Nelspruits flygplats
* En halvdags guidad stadsrundtur med Table Mountain
* En heldags guidad tur runt Cape Peninsula inkl. alla inträden
* En heldags guidad tur i vindistriktet Stellenbosch, Franschhoek och Paarl med vinprovningar
* På Pestana Kruger Lodge ingår halvpension, två hela dagars guidade safariturer i öppet fordon i Krugerparken inklusive inträde till parken.
* På Pestana Bazaruto Lodge ingår helpension samt vissa vattenaktiviteter

Detta ingår ej:
* Flygresa tur o retur Sverige – Sydafrika samt inrikesflyg i Sydafrika
* Flygresa från Nelspruit till Vilancoulos
* Flygresa från Vilancoulos till Johannesburg
* Inträde till Bazaruto Nationalpark, för närvarande ca 70:-
* Flygresa tor Bazaruto Lodge
* Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain
* Eventuell dricks till guider
* Visum till Mocambique

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Ön Bazaruto

Bazaruto är paradiset personifierat!
Denna nationalpark med orörda stränder, fantastiskt boende på stranden, dyk och snorklingsparadis. Ni når dit med flyg från Johannesburg eller Krugerparken. Bättre än så här blir det inte någonstans oavsett vad ni jämför med!