Prisvärda Kapstaden, St Lucia och Safari

Som resenär på egen hand får du uppleva den kosmopolitiska Kapstaden samt det underbara paradiset St. Lucia som erbjuder en mångfald av upplevelser. Safari i Sydafrikas äldsta reservat, inklusive alla av The Big Five, valskådning, jättesköldpaddor som lägger ägg, Zulubyar där man lever som för många hundra år sedan, ett litet samhälle med trevliga restauranger och shopping, orörda härliga sandstränder vid Indiska Oceanens varma vatten inom promenadavstånd samt ett trevligt boende på 4-stjärnigt guest house.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program


Dag 1 Kapstaden
Vid ankomst till Kapstaden blir ni mötta för en privat transfer som tar er  till ert hotell The Hyde Hotel som ligger i Sea Point vid Atlanten. På eftermiddagen blir ni hämtade för en guidad stadsrundtur med Table Mountain som höjdpunkt. Ni hämtas och lämnas på hotellet. Alla guidade utflykter i detta program är på engelska.

Dag 2 Kapstaden
Inga aktiviteter är inplanerade idag. Varför inte golfa, shoppa eller dyka med vithajar i bur? Vi hjälper er att boka.

Dag 3 Kapstaden
I dag hämtas ni på ert hotell för en heldags guidad tur runt Cape Peninsula och Godahoppsudden. Ni får även se pingvinerna i Boulders samt Kirstenbosch botaniska trädgård som några av höjdpunkterna. Ni lämnas på ert hotell på sena eftermiddagen. Lunchstopp görs under vägen men ingår inte i priset.

Dag 4 Kapstaden
Inga aktiviteter är inbokade idag. Kanske besöka kåkstäder och Robben Island? Vi hjälper er att boka.

Dag 5 Kapstaden
Nu ska ni tillbringa en hel dag i de berömda vindistrikten runt Kapstaden. Besök på 3 gårdar med guidade rundturer och ost-/vinprovning. Lunch ingår ej. Ni hämtas och lämnas på hotellet. Ni besöker Stellenbosch, Franchhoek och Paarl.

Dag 6 St. Lucia Wetland Park
Efter frukost blir ni hämtade på ert hotell för en privat transfer till flygplatsen för en inrikesflygning till Durban där er hyrbil väntar. Ni kör sedan längs N2 öster ut till St. Lucia, ca 3 timmars körning på bra vägar med utmärkt skyltning. Inkvartering på ett 4-stjärnigt jättetrevligt Guest House som är centralt beläget och har nära till allt, Parkers Cottages.

Dag 7-12 St. Lucia Wetland Park
St Lucia som numera omdöpt till iSimangaliso Wetland park, blev 1999 utnämnt av UNESCO till världsarv och i området finns bl.a ett delta som hyser 1000 krokodiler, 800 flodhästar, många häckande fiskhavsörnar – African Eagles samt otaliga andra vilda djur. Det finns också ett flertal Zulubyar i närheten med bevarade traditioner och mycket trevligt hantverk. St. Lucia har ett subtropiskt klimat och därmed också varmt och härligt badvatten året runt i Indiska Oceanen med fantastiska stränder. Ni får under dagarna här även åka på safari i öppet fordon med guide i Hluhluwe Game Reserve som en gång var Zulukungarnas jaktreservat men blev 1895 proklamerat som naturreservat. Det är idag Sydafrikas äldsta och är hem för ”The Big Five” – Lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning samt givetvis ett otal andra arter. I St. Lucias omgivningar finns massor med trevliga aktiviteter som passar såväl gammal som ung. Vandring, ridning, fiske, snorkling, dykning, val- och delfinturer m.m. Ni får massor med information och tips av oss.

Dag 13 Hemresa
Efter 7 härliga dagar kör ni nu tillbaka till Durban där bilen återlämnas och flygning hemåt väntar.

 

Pris Resfakta

Pris: 12 710 kr per person
Hösäsong; december, 2015 - januari, 2016

Om resan
En Sydafrikaresa som görs på egen hand, delvis guidad på engelska och delvis i hyrbil. Avresa alla dagar på året. 13dagar/12nätter. En resa till Sydafrika med mängder av upplevelser; kultur, natur, sol o bad med subtropiskt klimat och mycket djur. Denna resa passar också utmärkt för familjer.

Detta ingår i priset:

* Transfer av privat chaufför till och från flygplatsen i Kapstaden.
* Guidad Stadsrundtur i Kapstaden med Table Mountain.
* 5 nätter på The Hyde Hotel inkl. frukost
* Guidad heldag runt Cape Peninsula inkl. alla inträden
* Guidad heldag i Winelands med vin och ostprovning
* 8 dagar bilhyra D klass Chevrolet Sonic eller liknande, självriskeliminerat och full försäkring.
* 7 nätter på Parkers Cottages Guest House inkl frukost
* 1 heldag guidad safari i ett öppet fordon i Hluhluwe/Impholozi reservatet inkl. frukost och lunch
* 1 ca 2 timmar lång, ”Hippo och Croc Cruise”, kryssning, i deltat (min 10 deltagare)
* Trygghetsgaranti

Detta ingår ej:

* Flygresa tur o retur Sydafrika – Sverige samt inrikesflyg i Sydafrika
* Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, kostar ca 200 kr tur/retur
* Eventuell dricks till guider
* Kontraktsavgift (ca 60kr), ev. extra förare för hyrbilen som betalas på plats

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

St. Lucia

Fantastiska St. Lucia, världsnaturarv sedan 1999

St Lucia återtog, år 2008, det gamla Zulunamnet iSimangaliso Wetlands Park

Ända sedan vi för åtta år sedan ”upptäckte” detta paradis i den östra delen av Sydafrika har tillströmningen av Skandinaviska turister ökat otroligt, någon massturism kan det tack och lov aldrig bli frågan om, därtill är området alldeles för känsligt. Vi är väldigt stolta över att vara ”ambassadörer” för denna pärla som sedan 1 december 1999 är
upptagen på UNESCO´S lista över världsnaturarv. Inom området finns inte mindre än fem ekologiska zoner som gör att natur och djurliv är något utöver det vanliga.

För besökaren är detta den optimala semestern i Sydafrika beroende på att allt, utom storstadsliv, finns inpå knutarna. Djur, natur, bad, snorkling/dykning, safari, trevliga restauranger och underbart boende i trevliga guest house. Dessutom tropiskt klimat hela året. Hela området är ett reservat som också är hem för flera av ‘‘The Big Five’’. Alla av de stora; lejon, buffel, noshörning, leopard och elefant finns i Sydafrikas äldsta park, Hluhluwe, som ligger endast 45 minuters bilresa bort. Inom själva området finns exempelvis hundratals flodhästar, flera hundra nilkrokodiler, den största populationen av leoparder i Sydafrika, mängder med fågel-arter, bl.a. är den sydafrikanska havsörnen, fish eagel, vanligt förekommande, jättesköldpaddan som årligen kommer för att lägga ägg samt knölvalar och delfiner som passerar här mellan juli och november.

Ingen åker härifrån utan att vara mycket nöjd med sin Sydafrikasemester.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan