Sydafrikaresa: Kapstaden, mat, vin & safari

Guidad rundresa i Sydafrika med svensktalande guide.

TOUR 102

Denna rundresa med svensktalande guide i Sydafrika är en enda lång höjdpunkt med det bästa Sydafrika har att erbjuda. Vi åker korta sträckor med vår bekväma buss och stannar oftast två nätter på de flesta hotell.
Vi upplever fantastiska Kapstaden som alltid lyckas charma sina besökare med ett sprudlande folkliv, sevärdheter i mängder, mat och shopping i världsklass och en avslappnande atmosfär. Vi färdas vidare genom vackra vindalar och höga bergspass och besöker några av Sydafrikas absolut bästa vindistrikt. Källarturer, vin- och ostprovning, god mat, elegant boende och en slående natur står till vårt förfogande.
Vi fortsätter längs Sydafrikas sydkust längs den mytomspunna Garden Route – en av världens vackraste vägsträckor. På Sibuya Private Game Reserve får vi ta del av Sydafrikas otroliga djurliv. Vi åker på safari i 4-hjulsdrivna jeepar för att komma riktigt nära den sydafrikanska faunan.
Från oktober 2011 är resan ordentligt uppgraderad med ännu bättre boende, mer innehåll och mycket vin & mat!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Sydafrika - Program Kapstaden, mat, vin & safari

Dag 1. Kapstaden Vid ankomst till Kapstaden blir vi mötta av vår svensktalande guide som tar oss till vårt hotel, The Hyde Hotel som ligger i området Sea Point som har många trevliga restauranger och bra shopping. På eftermiddagen får vi en stadsrundtur med bl.a ett besök på Table Mountain. På kvällen äter vi gemensam välkomst middag på 22:a våningen där vi får en härlig middagsupplevelse i solnedgången från den roterande restaurangen.

Dag 2. Kapstaden Efter frukost hämtar bussen oss för en hel dag runt vackra Cape Peninsula med Godahoppsudden, pingvinerna i Boulders, Kirstenbosch Botansiska trädgård som några av många höjdpunkter.

Dag 3. Kapstaden En helt ledig dag. Koppla av vid poolen eller åk in till V&A Waterfront med sitt härliga folkliv, shopping och restauranger.

Dag 4. Kapstaden Vi börjar dagen med ett besök i Townships – kåkstäderna följt av ett besök på Robben Island, fängelseön där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år.

Dag 5. Stellenbosch Vi lämnar nu Kapstaden och åker först till Domain Brahms för en första vinprovning och får sedan en rundtur i Franschhoek och sedan fortsätter vi till Stellenbosch som av många betraktas som centrum för Sydafrikas vinindustri. Vi bor två nätter på Stellenbosch Lodge. Middag på kvällen.

Dag 6. Stellenbosch Vi börjar dagen med en guidad tur i Stellenbosch och fortsätter sedan med vinprovningar, först till The Cellar Door och sen vidare för ost och vinprovning på Fairview.

Dag 7. Montagu Vi fortsätter genom de vackra vindalarna och den kända vinvägen Route 62 och tar oss till den lilla vackra staden Montagu där vi bor på Montagu Country Hotel. Ägaren är oerhört intresserad av gamla möbler och att komma in på hotellet är som att hamna i en film från 30-talet. Vi åker till vingården Viljoensdrift där vi provar viner och åker på en trevlig flodtur. Middag på kvällen.

Dag 8. Oudtshoorn Bussen tar oss genom vindlande dalar och höga bergspass till Oudtshoorn som fortfarande är världscentrum för strutsuppfödning. Vårt boende blir mitt i staden på det nybyggda hotellet Turnberry Lodge. Middag på kvällen.

Dag 9. Oudtshoorn Världens största grottsamling med droppstensformationer väntar oss efter frukost följt av ett besök på en av de många strutsfarmarna där vi får lära oss lite om dessa fascinerande djur. Väger ni under 75 kg kan ni få rida på en. Middag på kvällen.

Dag 10. Knysna Vi styr söderut mot Garden Route som är en av världens vackraste vägsträckor och vägen tar oss över Robinson Pass som bjuder på enastående vyer över de kringliggande landskapen. Innan vi kommer fram till Knysna så gör vi ett lunchstopp i Mossel Bay där den som önskar kan besöka Bartolomeo Diaz museet där en replika från den portugisiske sjöfararens skepp finns. Han strandade i Mossel Bay redan 1457. Väl framme i Knysna tar vi in på Knysna Log Inn. På kvällen äter vi middag ombord på skovelhjulsbåten som tar oss ut i den vackra lagunen i solnedgången.

Dag 11. Knysna Efter frukost väntar ett besök på reservatet Featherbed Nature Reserve. Vi åker båt över Knysnalagunen och sedan väntar ett litet "tåg" på oss med engelsktalande specialguide som tar oss upp till toppen av reservatet. De som önskar vandrar sedan tillbaka med guiden, 2,2 km och får en inblick i den speciella fauna, flora, fågel och marina värld som finns här. Kvällen fri för egna strövtåg.

Dag 12. Port Elizabeth Vidare österut på Garden Route. Vi stannar till i Tsitsikamma National Park, den vackra regnskogen som slutar i Indiska Oceanen och tar en promenad vid Storms River Mouth. Vi fortsätter till Port Elizabeth och bor två nätter på Humewood Hotel som ligger vid havet.

Dag 13. Port Elizabeth Idag gör vi en utflykt till Addo Elephant National Park. Vi åker i vår egen buss inne i parken som är mest känd för sina stora elefanthjordar men även resten av The Big Five går att får se här och flera andra djur.

Dag 14. Sibuya Private Game Reserve Kanske höjdpunkten på resan väntar, Sibuya storviltsreservat, där alla av Big Five finns. Här bor vi på 2 olika platser, äter middag tillsammans och åker på safari tillsammans i 4-hjulsdrivna fordon med en ranger som guide. Helpension inklusive alla goda drycker.

Dag 15. Sibuya Morgon och eftermiddagssafari. Helpension inklusive drycker.

Dag 16. Hemresa Efter en morgonsafari och frukost är det dags att säga adjö till detta fantastiska land för denna gång. Bussen tar oss tillbaka till Port Elizabeth varifrån vi flyger hem till Sverige med kappsäcken full med massor av minnen, foton och nya vänner.

Resfakta, kapstaden mat och vinresa

Om resan
18 dagar 17 nätter varav 16 dagar 15 nätter i Sydafrika med svensktalande guide. Max 24 deltagare, min 15 deltagare.
I resans pris ingår:
• Flygresan Sverige – Sydafrika tur o retur exklusive flygskatter.
• Mat och dryck på planet.
• Svensktalande reseledares tjänster.
• Helturistbuss med alla bekvämligheter för alla transporter.
• 4 nätter på The Hyde Hotel**** i Kapstaden i del i dubbelrum med frukost och välkomstmiddag.
• Stadsrundtur med besök på Table Mountain inkl biljett till linbanan upp
• Hel dag runt Cape Peninsula med Godahoppsudden som en av många höjdpunkter.
• Utflykt till Townships – kåkstäderna och Robben Island.
• 2 nätter på Stellenbosch Lodge****med frukost samt 1 middag.
• Hel dag i vindistriktet med guidade källarturer och ost/vinprovning.
• 1 natt på Montagu Country Hotel**** med frukost och middag.
• Båttur och vinprovning från vindistriktet Viljoensdrift.
• 2 nätter på Turnberry Lodge**** med frukost och 2 middagar.
• Utflykt till en strutsfarm och Cango Caves.
• 2 nätter på Knysna Log Inn**** med frukost.
• Solnedgångskryssning med middag i Knysna.
• 2 nätter i på Humewood Hotel**** med frukost.
• 2 nätter på Sibuya Game Reserve**** med helpension och drycker, även lokala alkoholhaltiga
I priset ingår inte:
• Flygskatter, ca 3 500-4000kr per person
• Måltidsdrycker och dricks.
• Försäkringar och avbeställningsskydd.
• Observera att förändringar i programmet kan ske beroende på orsaker utanför vår kontroll.


 

Hotell

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan