Dag 1. Utresa från Sverige.Vi flyger med Lufthansa eller South African i ekonomiklass.

Dag 2. Ankomst till Johannesburg där ni blir mötta av vår agent med specialfordon och transport till samt inkvartering på närbelägna Willow Park Hotel. Därefter följer en stadsrundtur samt ett besök i Sowetos kåkstäder som inte går att beskriva utan måste upplevas!! Ni får också se Hector Peterson memorial, The Mandela House, Regina Mundi Church.
Dagen avslutas med middag.

Dag 3. Efter frukost startar resan mot Krugerparken  via dom böljande kullarna i The Highveld. Lunchstopp under vägen i det fria. Från syd kör vi in i Krugerparken och där vårt första övernattning blir i Crocodile Brigde. Middag och övernattning i tältläger.

Dag 4-6. Vi kommer nu att spendera de närmsta 3 dagarna i den 2 miljoner hektar stora Kruger-Parken som bl.a är hem för The Big 5. (Lejon, Buffel, Noshörning, Elefant och Leopard) men även för mängder av andra djur, fåglar och växter. Övernattning sker i bungalows samt tältläger. 2 nätter i samma läger. Den mesta tiden avsätts till att finna högvilt. Morgon och kvällssafari. Mot tillägg på plats kan även nattsafari arrangeras. Frukost, Lunch och Middag varje dag.

Dag 7-9. Efter frukost och en tidig morgonsafari styr vi mot ett världsberömt privat viltreservat som är känt för att ta hand om skadade vilda djur och återpassar dessa i sin naturliga omgivning. Här kommer vi också att åka på safariturer morgon och kväll. Vi besöker även Hoedspruit Research där vi kan ”gosa” med vilda geparder och vildhundar. Middagarna sker på ”Boma”-vis runt lägerelden. Frukost, Lunch och Middag varje dag.

Dag 10. Det är nu dags att lämna Krugerparken fulla med oförglömliga minnen och massor av foto. Efter en dagstur med lunchstopp på vägen och en 2-timmars flygning, landar vi i Kapstaden och blir transporterade till samt inkvarterade på ett centralt hotell med hög standard. Middag på kvällen.

Dag 11. Efter frukost startar en fantastisk heldagstur där höjdpunkten är Godahoppsudden där enligt myten Atlanten och Indiska Oceanen möts. Vi besöker även en Pingvin koloni samt Boulder Beach. Lunchstopp under vägen samt middag på kvällen.

Dag 12. Efter frukost ska vi titta på Kapstaden från ovan. Dvs från Table Mountain dit vi tar oss med en linbana. Detta är en del i en halvdags stadsrundtur som avslutas med besök i Waterfront där alla köpsugna får sitt lystmäte.

Dag 13. Åter en mycket innehållsrik dag med besök på några av Sydafrikas förnämsta vingårdar med guidade turer och vinprovning samt den historiska staden Stellenbosch. Ni har även möjlighet att köpa viner från de olika vingårdarna. På kvällen, som är sista kvällen med gänget äter vi middag på den Afrikanska restaurangen ”Mama Africa", som är en populär och livlig restaurang med god mat och levande musik.

Dag 14. Idag är det dags att ta farväl av Kapstaden och Sydafrika för den här gången. Vi vågar lova att ni är så fulla med intryck och minnesvärda upplevelser att det kommer att ta veckor att smälta. Efter frukost checkar vi ut från hotellet och via Canal Walk, som är ett helt unikt shoppingcenter som bara måste upplevas, tar vi oss till flygplatsen för hemresa.

Gästkommentarer om:
Program