Kapstaden och vindistrikten

Kapstaden är en stad som, ju oftare man besöker den, bara har mer och mer att erbjuda. Vindistrikten kan man ägna hur mycket tid som helst åt. Inte enbart för vin och mat utan också för alla fantastiska golfbanor. I detta reseförslag ingår ingen golf men det går självklart att lägga till det om man så önskar. Boendet är av medelstandard. Önskar ni högre standard så byter vi ut boendet mot era önskemål.

De föreslagna vingårdarna ni får ifrån oss håller mycket bra klass och flera finns representerade på Systembolaget i Sverige.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1 Cape Peninsula
Vid ankomst på flygplatsen i Kapstaden blir ni mötta av en chaufför för en privat transfer till ert boende på Leewenvoet House. Hotellet är beläget i det nygamla området Gardens som numera är en mycket attraktiv stadsdel i centrala Kapstaden med många trevliga restauranger och nära till allt. Eftermiddagen består av en guidad stadsrundtur med bl. a utflykt till Table Mountain.

Dag 2-5 Cape Peninsula
Dessa dagar tillbringar ni i Kapstaden och ni får två heldagsutflykter på, av er, valda dagar. Den ena är en heldag runt Cape Peninsula med Godahoppsudden som en av många höjdpunkter. Den andra är en heldag i kulturens och historiens tecken, först en specialguidad tur i kåkstäderna och därefter en båttur ut till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i många år.

Dag 6 Stellenbosch
Efter frukost får ni en bil levererad till hotellet och ni kör på egen hand den korta sträckan ut till Stellenbosch och tar in på Evergreen Lodge***. Hotellet har gamla anor och är byggt i Victoriansk stil. Hotellet ligger mitt i staden med ett rikligt utbud av restauranger, vinbutiker och shopping runt hörnet.

Dag 7-11 Stellenbosch
Ni planerar dagarna i Stellenbosch som ni vill! Ni får mängder med information, tips och idéer av oss som gör att ni enkelt kan fylla dagarna med aktiviteter och trevliga utflykter. Ni får tips på vingårdar som är värda att besöka och flera golfbanor som finns endast några minuter med bil bort. Kommer ni på Sydafrikas vinter/vår, juli - november,  så ta en kort tur till havet och se de fantastiska valarna, Southern Right Whales. Besök även valhuvudstaden Hermanus.

Dag 12 Hemresa
Idag lämnar ni Stellenbosch och Sydafrika och kör den korta sträckan till flygplatsen och lämnar er bil.

Resfakta Pris

Pris: 6 200kr per person del i dubbel
Priset gäller i lågsäsong (maj-aug/sep) för övriga tiden kontakta oss.

Detta ingår i priset:
* Privat transfer från flygplatsen till ert hotell i Kapstaden.
* Boende inkl. frukostbuffé:
* Leeuwenvoet House (5 nätter)
* Evergreen Lodge (6 nätter)
* Utflykter inkl. engelskspråkig guide och ev. inträdesavgifter, upphämtning och lämning på hotellet:
* Stadsrundtur i Kapstaden och Table Mountain
* Heldagstur till Cape Peninsula och Goda Hoppspudden.
* Heldagstur  kåkstäder och Robben Island.
* En hyrbil Toyota Yaris sedan eller liknande med fria mil, självriskreducering och helförsäkring i 7 dagar.

Detta ingår inte i priset:
* Flygresa tur o retur Sydafrika – Sverige.
* Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, ca 200 kr
* Måltider på utflykterna
* Dryck
* Eventuella dricks till guider etc.
* Contract fee för bilen ca 50kr samt leveransavgift  ca 250kr kan bara betalas på plats

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Byt ut mot boende på vingård eller i Franschhoek

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan