Krugerparken, Swaziland och Mocambique

Denna resa till Sydafrika och Mocambique är för er med en äventyrlig själ med ett relativt få dagar till förfogande men som vill ha massor av upplevelser. Man behöver inte vara vältränad men vaken för naturupplevelser. Resan till Sydafrika och Mocambique ger er som älskar att se och uppleva exotiska djur, vackra stränder, underbar natur och ett fantastiskt maritimt liv en ultimat resa. Passa på innan massturismen kommer till Mocambique. Boendet sker i enklare rena rum men med riktiga sängar och wc/dusch, oftast på rummet. Ni färdas i ombyggda lastbilar, liknande bussar. Alla ser bra och all mat tillagas av guiden och dess assistent på plats. Ni får gärna hjälpa till och delta vilket ger en trevlig gemenskap. All guidning är på engelska och grupperna består av internationella resenärer, max 12 st, som ger vänner för livet.

Vill ni förlänga före eller efter resan med tex Kapstaden, Garden Route osv. går det jättebra och vi hjälper er att boka.
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Ankomst Johannesburg
När vi landar på Johannesburgs flygplats, dagen efter avresan från Sverige så möts vi av en chaufför som tar oss til vårt boende för natten, Rivonia Road Lodge, som ligger i området Sandton.

Dag 2-3. Johannesburg till Zululand
Vi avreser från Johannesburg tidigt på morgonen, ca 06.30 och åker ner till Kwazulu Natal där vi bor på Mkuzi Game Reserve som är hem till många av den utrotningshotade svarta noshörningen. Vi åker på safari i öppna jeepar och bor i chalets med delad toalett. Här finns även pool och restaurang. 1 frukost, 2 luncher och 2 middagar.

Dag 4-6. Kosi Bay
Resan fortsätter till kusten och naturreservatet Kosi Bay som har flera flodmynningar, mangroveträsk skogar och sjöar. Dessa upptäcker vi till fots och med kajak. Här på stranden lägger även sköldpaddor sina ägg under säsongen november till januari. Vi åker till flodmynningen för att snorkla och ser hur fisket går till i området av de lokala fiskarna. Vi får en guidad tur av en lokal guide som tar oss till en Zuluby där vi får se och veta mer om deras seder och bruk. Vi bor i chalets med delade tvättmöjligheter. 3 frukostar, 3 luncher och 2 middagar.

Dag 7. Swaziland
Vi åker in i kungadömet Swaziland och till Hlane Game Reseve där vi vandrar med en lokal guide för att titta efter noshörningar, elefanter och får se ett fantastiskt fågelliv. Vi bor i chalets med delad toalett. Frukost, lunch och middag.

Dag 8. Maputo
Vi reser in i Mocambique och till huvudstaden Maputo. Här möts portugisisk och afrikansk kultur i en härlig blandning av seafood och stadsliv. Vi bor på ett guest house med frukost och där 2 rum delar på ett badrum.

Dag 9-11. Inhambane
Vi fortsätter till kusten och staden Inhambane som är väldigt arab influerat från tiden då man handlade med slavar, elfenben, guld och kryddor. Upptäck den 200 år gamla katerdralen i Inhambane innan vi fortsätter till vårt boende på stranden. Vi bor på Praia de Barra i s.k casitas (stugor) med delad toalett. 3 frukostar, 3 luncher och 2 middagar.

Dag 12. Bilene
Vi vänder söderut och reser ner längs kusten till staden Bilene som ligger vid gränsen till Uembje lagunen. Lagunen är 8km bred och 27km lång med kristallklart vatten och långa vita sandstränder. Vi spenderar eftermiddagen med att bada och slappa eller mot tillägg paddla kajak eller snorkla. Boendet i casitas med eget badrum, frukost och lunch.

Dag 13-14. Kruger National Park
Vi åker nu upp till den berömda Krugerparken i Sydafrika. Vi åker på safari för att se alla djur så som lejon, giraff och de mäktiga elefanterna. Vi bor i chalets med delad toalett och här finns även pool, restaurang och bar. Frukost, lunch och middag.

Dag 15. Johannesburg
Efter en tidig morgonsafari så åker vi tillbaka till Johannesburg och anländer mot kvällningen och checkar in på Rivonia Road Lodge igen för natten. Frukost

Dag 16. Hemresa
Vi blir hämtade på hotellet i tid för vårt flyg hem igen. Med oss i bagaget har vi många härliga minnen och upplevelser från vår resa.

Resfakta Pris

Pris: 16 590 kr per person del i dubbel
Enkelrumstillägg: 3 695 kr

Priset gäller för 2016, avgångar: 8/5, 24/7, 21/8, 11/9, 16,23/10, 6,13/11

Grupperna är små och består av minst 2 och max 12 deltagare.

I priset ingår:
* Boende enligt programmet (1-3 stjärnigt) med 13 frukostar, 13 luncher och 10 middagar
* Transport i minibuss/safarifordon och fyrhjulsdrivna jeepar
* Entréavgifter till parker
* Engelsktalande duktiga guider
* Båtutflykt i Kosi Bay

I priset ingår ej:
* Flyg från och till Sverige, från ca 6 900kr per person
* Ytterligare utflykter som går att köpa till på plats
* Dricks till guider
* Visum till Mocambique, ca 550kr, måste sökas i Sverige hos Ambassaden i Stockholm

Vi rederverar oss  för prisjusteringar pga valutaändringar.


Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan