Södra Madagaskars höjdpunkter

En fantastisk resa söderut på Madagaskar. Upplev det fantastiska djurlivet, den orörda naturen och en otroligt vacker fauna. Madagaskar är fortfarande väldigt orört och här finns djur och växter som inte finns någon annanstans i hela världen. Resan börjar i huvudstaden Antananarivo (Tana) och går söderut till Ifaty i sydvästa delen av Madagaskar. På vägen får ni möjlighet att se flera arter av lemurer, fantastiska baobab träd som är över 1000 år gamla och även se hur lokalbefolkningen lever och odlar ris, majs och mycket mer. En otroligt innehållsrik rundresa som varmt rekommenderas av oss som själva varit där.

Avresa varje vecka året om.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Resa till Madagaskar söderut 14 dagar / 13 nätter 

Dag 1: Europa - Antananarivo
Vid ankomst till Madagaskars huvudstad Antananarivo blir ni mötta på flygplatsen och körda till ert hotell Residence Lapasoa. Hotellet ligger i ett område där flera ambassader ligger och det är några minuters promenad till supermarket och souvenir butiker. Hotellet har en restaurang som serverar maträtter från Madagaskar och Frankrike.

Dag 2: Antananarivo - Antsirabe 
Efter frukost åker ni vidare till Antsirabe som ligger ca 16,5 mil från Antananarivo. Vägen dit är väldigt vacker med risfält och odlingar av fruktträd och grönsaker. Efter vägen gör ni ett litet besök i Ambatolampy där man tillverkar bl.a. kastruller i aluminium och det är en annorlunda upplevelse att få se männen elda upp gammalt skrot för att sedan smälta ner aluminium och göra kastruller i olika storlekar. När ni kommer fram till Antsirabe så bor ni på Chambres du Voyageur. Hotellet är väldigt charmigt med rustik inredning och omgivningarna är full av grönska.

Dag 3: Antsirabe - Ranomafana
Efter frukost kör ni mot Ranomafana och stannar till i Ambositra. Här finns de flesta tillverkarna av träsnideri och ni får titta hur det går till. Efter vägen passerar ni "le Col de Tapia", en typ av träd, som motstår de gräsbränder som ibland är i området. Landskapet domineras fortfarande av risfält, tallskogar, eukalyptusträd och klippiga bergsformationer. Ni checkar in på ert hotell CentrÉst. Ni gör sedan en nattpromenad längs vägen för att se nattaktiva djur.

Dag 4: Ranomafana-Fianarantsoa
På morgonen gör ni ett besök till Ranomafana nationalpark som är hem för olika arter av lemurer som gyllene bambu lemurer, bruna lemurer, fåglar, kameleonter, grodor, orkidéer och medicinalväxter. Ni fortsätter sedan till Fianarantsoa, som är "huvudstaden" för Betsileo stammen. Övernattning på hotell.

Dag 5: Fianarantsoa - Ranohira
Efter en tidig frukost åker ni vidare till Ambalavao som är centrum för den södra regionen Betsileo, känd för sitt folk, konst och hantverk. Ni kommer att besöka Antemoro pappersfabriken. Här gör dom fina, handgjorda, blomsterprydda papper gjort av fibrer av trädet som kallas "Avoha". Efter Ambalavao stannar ni sedan för att besöka ett litet reservat för att se ring-tailed Lemurer (Lemur catta), en sådan som King Julian i filmen Madagaskar. Sedan fortsätter ni till Ranohira där ni bor på Isalo Ranch Här bor ni i trevliga små bungalows och det finns en restaurang/bar och en pool.

Dag 6: Ranohira
Ni gör ni morgon vandring inne Isalo National Park för att upptäcka bergsmassivet Isalo, dess ruinliknande klippor, raviner, endemiska djur och växter såsom lemurer, växter såsom Pachypodiums, aloe, The Satrana (Medemia palmer) och ni får möjlighet att simma i denna vackra naturliga pool. Ett dopp här är underbart efter en vandring. Ni bor en natt till på Isalo Ranch.

Dag 7: Ranohira - Tulear - Ifafty
Efter frukost åker ni till Tuléar som ligger vid den sydvästra kusten av Madagaskar. Landskapet består av höga buskar, täta skogar och några stolt dekorerade Mahafaly gravar och Antandroy gravar. Därefter åker ni vidare till Ifaty, som har en vacker strand och ligger 27 km från Tuléar för strandliv och aktiviteter till havs eller bara sola och bada. Här är den torraste delen av landet och beläget i Deep South, domineras landskapet av taggig skog som består av kaktus, olika euphorbiaceous och didieracea. Ni bor 5 nätter på Hotel De La Plage. Det är ett trevligt ställe som har bungalows vid stranden och det ägs och sköts av en jättetrevlig fransk familj som alla arbetar med och på hotellet.

Dag 8 – 11: Ifaty
Dessa dagar är fria för egna aktiviteter. Ifaty ligger på stranden och är en idealisk plats för dykning och snorkling och en populär plats för fågelskådare. Om ni önskar så kan ni boka på flera utflykter. Besök "Reserve Domergue", ett gemensamt reservat där ni kommer att se två typer av baobabs, taggiga buskar, reptiler som geckoödlor och kameleont parsoni (den största). Ifaty ligger i den största lagunen i landet och skyddas av ett stort korallrev, vilket gör det till en idealisk plats för dykning och snorkling. På eftermiddagen kan ni gå till byn Mangily där ni kan besöka en lokal skola och samtidigt uppleva en Vezo Fiskares livsstil, speciellt efter att de har kommit tillbaka från fisket.

Dag 12: Ifaty - Tulear - Antananarivo
Ni har en tidig transfer till flygplatsen i Tuléar och flyger tillbaka till huvudstaden i Madagaskar med Air Madagaskar vid 8:30 tiden.
På eftermiddagen gör ni en stadsrundtur. Antananarivo är en av de mest pittoreska huvudstäderna i världen med sina tegelhus uppe på bergssluttningarna, dess trappor och dess små affärer på gatan. Uppe på kullen finns den flera hundra år gamla staden finns kyrkor, antika kungliga platser, den nyrenoverade ståtliga residens som har en storslagen utsikt över slätten nedanför. Ni bor på Residence Lapasoa. Detta dagsprogram kan ändras beroende på vilken tid ni flyger från Tuléar

Dag 13: Antananarivo - Hemresa
Ni har en transfer till flygplatsen för att ta flyget hemåt efter en väldigt upplevelserik, annorlunda resa.
 

Resfakta Pris

Pris från 13 000kr per person del i dubbelrum exkl flyg.
Enkelrumstillägg: 4 940 kr per person

Priset gäller under 2017. Möjlighet till att uppgradera till bättre hotell och med halvpension går, kontakta oss för pris.
 
I priset ingår:
* Bil med engelsktalande chaufför
* All transfer mellan hotell och flygplatser
* Boende på medelklass hotell med frukost enligt programmet
* Entré avgifter till parker och reservat (Ranomafana och Ranohira)
* Kostnad för lokala guider i parker och reservat
* Bensin och kostnader för chauffören
* Besök till Anja Park
* Turistskatter och moms
 
I priset ingår ej:
* Flyg till och från Madagaskar ca 12 000kr per person
* Inrikesflyg Tulear-Antananarivo, ca 2 485kr per person
* Visum EUR30 per person. Betalas på plats
* Luncher och middagar
* Eventuella utflykter i Ifaty
* Drycker
* Övriga personliga kostnader
* Avbeställningsskydd och reseförsäkring
 
Vi reserverar oss för prisjusteringar pga valutaförändringar och flygprisändringar

Kommentarer

Resa mars 2013: Hej å stort tack för ett jättebra researrangemang med toppenguider, chaufför och alldeles utmärkta hotell. Ett fantastiskt land fullt av överraskningar och ett vänligt bemötande av lokalbefolkningen. Lasse Ziethen med sällskap.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan