Namibia från norr till söder

Upplev Namibias alla ”måsten” under 13 dagar och 12 nätter med englesktalande guide.
Höjdpunkter under resan: Windhoek, Etosha, Kamanjab och Himbastammen, Petrified forest med sin förstenade skog, Walvis Bay och pelicanerna, Swakopmund, Solitaire och Kuiseb Canyon, Fish River Canyon, Kalahari samt mycket mer.

Avresor varje fredag vid minst 2 bokade resenärer.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Namibia från norr till söder Program

Dag 1. Windhoek – Otjiwarongo.
Vid ankomst till Windhoek blir vi mötta av vår engelsktalande guide som tar oss till den väntande bussen och resan startar mot Okahandja, den lilla staden som ligger vid Swakop floden. Vi besöker lokala marknader där lokala hantverkare visar sina färdigheter med träsnidning. Efter detta åker vi vidare till Otjibamba lodge där vi bor och äter middag. Middag

Dag 2. Otjiwarango – Etosha.
Efter frukost ska vi stifta bekantskap med Namibias största och äldsta nationalpark, Etosha, där vi har stora möjligheter att få se alla av The Big Five, lejon, elefant, leopard, buffel och noshörning. Vi åker i öppna 4-hjkulsdrivna fordon som är det enda och rätta sättet att uppleva safari på. Vi äter lunch i parken. Boende på Mondjila Safari Camp.
Frukost, lunch och middag.

Dag 3. Etosha
Ännu en dag i vildmarken. Frukost lunch och middag.


Dag 4. Etosha – Khorixas.
Vi börjar dagen med en transport till Kamanjab där vi hälsar på hos Himbastammen som bor och lever som de gjort i århundraden. Kvinnorna är kända för sina kroppsmålningar och frisyrer. Vi stannar här i några timmar och bekantar oss med dessa intressqnta människor. Efter lunch fortsätter vi till den förstenade skogen, Petrified Forest. För c:a 125 millioner år sedan fördes tallträd via enorma översvämmningar till detta område och täcktes av stora lager slam och lera som nu är kiseldioxid som har bildat dessa ”stenträd” och vissa är över 30 meter höga och över 6 meter i omkrets. Vi bor på Gowati Lodge där vi äter middag. Frukost, lunch och middag.


Dag 5. Khorixas – Walvis Bay.
På väg till Walvis Bay besöker vi grottmålningarna som det numera försvunna nomadfolket lämnade efter sig för tusentals år sedan. Vi bor på Protea Hotel Long Beach i Walvis Bay. Frukost, lunch och middag.


Dag 6. Walvis Bay.
Vi startar dagen med en båtfärd till Pelican Point där vi ser mängder med rosa flamingos och pelikaner. Sedan besöker vi Swakopmund och de gamla byggnaderna i staden. Swekopmund är idag den mest betydande sol och bad orten i Namibia. Protea Hotel Long Beach. Frukost, lunch och middag.


Dag 7. Walvis Bay – Solitaire.
Idag får vi se ett av naturens märkliga under, Welwitschia Mirablis, viket är växter som blir upp till 1500 år gamla och bildar lövkronor som kan bli upp till 200 meter långa.
Vi kör sedan genom Kuiseb Canyon som floden har grävt ut och formats av skiffer skikt. Vi bor på Solitaire Country Lodge. Frukost, lunch och middag.


Dag 8. Solitaire.
Efter frukost kör vi till Dead Vlei, den uttorkade sjön, där enbart ett fåtal uttorkade träd finns kvar varefter vi besöker världens högsta sanddyner som blir upp till 300 meter höga i den äldsta öknen i världen. Vi åker i 4-hjulsdrivna fordon tar oss de sista 5 kilometerna över dynerna till Sossusvlei där vi äter lunch varefter ett besök i Sesriem Canyon väntar som är formad av Tsauchab floden vilken grävt ut en ravin som är 50 meter djup. Solitaire Country Lodge. Frukost, lunch och middag.

Dag 9. Solitaire – Aus.
Vi åker till Maltahohe där vi besöker ett slott som skänktes av en tysk officer och byggt av en arkitekt från Berlin 1901 och innehåller bl.a ovärderliga skatter och möbler som visar det otroliga välstånd som ett fåtal människor fick uppleva på den tiden. Slottet tillhör dag den Namibiska staten. Vi bor på Klein Aus Vista. Frukost, lunch och middag.

Dag 10. Aus – Fish River Canyon.
Vi kör till Fish River Canyon och besöker väldens näst största canyon efter Grand Canyon i Colorado. Klippor och stenar är över 200 millioner år gamla och dess kalejdoskopiska färger smälter in för att forma majestätiska skådespel. Vi bor på Canon Road House. Frukost, lunch och middag.

Dag 11. Fish River Canyon – Kalahari
Först besöker vi Keetmanshoop och Kokerboom skogen som är ett nationalmonument beroende på deras Koger träd som vissa är över 300 år gamla och blir upp till 9 meter höga. Sedan åker vi till Kalahari öknen och byter till 4-hjkulsdrivna bilar som tar oss över sanddynerna och vi sluta dagen med en drink i solnedgången över den mäktiga öknen innan vi åker till vårt hotell för natten, Anib Lodge. Frukost, lunch och middag.

Dag 12. Kalahari – Windhoek.
Färden går vidare till Windhoek, som är huvudstad i Namibia i hjärtat av Khomashochland och ligger på en höjd av 1650 meter. När Tyskland koloniserade Namibia 1890 växte staden runt en befästning och fortfarande finner man många byggnader och minnesmärken från denna tid och tyska talas forfarande av en del av befolkningen. Windhoek är en mycket trevlig och vänlig stad. Kalahari Sands Hotel. Frukost, lunch och middag.

Dag 13. Windhoek – flygplatsen.
Dags att ta farväl av detta spännande och facinerande land och börja återfärden hemåt eller varför inte förlänga med några dagar i Sydafrika.

Namibia Pris

Pris per person i del i dubbelrum: 
18 530kr gäller perioden juni 2013 – oktober 2013
Tillägg för enkelrum: 1 500kr 
Pris för barn under 12 år som reser med 2 fullt betalande vuxna: 13 320kr

Pris per person i del i dubbelrum: 
19 780kr gäller perioden november 2013 – juni 2014
Tillägg för enkelrum: 1 650kr
Pris för barn under 12 år som reser med 2 fullt betalande vuxna: 14 840kr

Pris per person i del i dubbelrum:
20 320kr gäller perioden juli 2014 – december 2014
Tillägg för enkelrum: 1 650kr
Pris för barn under 12 år som reser med 2 fullt betalande vuxna: 15 235kr 

Avresor från Windhoek,  Namibia 2013 - 2014: Resan startar alltid en fredag och slutar på en onsdag. Detta innebär att ni reser dagen innan från Sverige och kommer hem dagen efter. Två till fyra avgångar per månad. Garanterad avgång med minst 2 bokade.

Ingår i priset:

Allt boende enligt programmet i del i dubbelrum , 3 - 4 stjärnigt boende och avslutas sista natten med 5 stjärnigt boende

Helpension (frukost, lunch och middag)

Alla utflykter och besök enligt programmet

Alla entréavgifter och parkavgifter

Alla landtransporter enligt programmet

Engelsktalande guides tjänster

Ingår inte i priset:

Flygresor

Visa avgifter

Dricks till guider och personal

Måltidsdryck

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan