Följande regler och förordningar är upprättade för att alla resenärer ska få optimal behållning av vistelsen i Krugerparken, både vad gäller säkerhet, trivsel, nöjen och bekvämlighet och vi uppmanar alla att på bästa möjliga sätt respektera detta!

Först en av de viktigaste reglerna:
Att mata djuren är betraktat som ett mycket allvarligt och grovt brott!

- Ingen besökare får under färd får lämna sina respektive fordon såvida inte skyltar på speciella platser eller guide meddelar annat.
- Maxfart på asfalterade vägar är 50 km/h och på grusvägar 40 km/h.
- Sydafrikas allmänna vägregler gäller också i Krugerparken.
- Gate times, dvs tider för in och utpassering vid de särskilda entréerna till parken måste strikt följas.
- Gäster som ska övernatta är endast tillåtna att göra detta på i förväg bokade och godkända anläggningar. Man måste också anmäla sig i respektive reception innan inkvartering tas i bruk.
- All inkvartering inklusive camping kan tas i bruk från kl. 12.00 och måste lämnas senast kl. 09.00. Förfrågan/önskan om senare avresa kan göra i receptionen på respektive anläggning.
 -Fordon får endast köras på anvisade och markerade vägar.
- För att undvika obehagliga möten med ormar, spindlar och skorpioner; fråga efter relevant information i receptionen.
- Krugerparken är en malariazon, se vår särskilda information om detta på vår hemsida.
- För att försäkra dig om att få se alla de djur du vill se; titta på anslagstavlan i receptionen där information om vilka djur som har siktats var finns. Denna information uppdateras dagligen. Även resenärer som bokat guidade expeditioner har glädje av denna information.

3 saker som är strängeligen förbjudna!
- RESANDE MELLAN GATERNA/HUVUDENTRÉERNA I PARKEN EFTER STÄNGNING.
- ALLT ANVÄNDANDE AV MOBILTELEFONER FÖRUTOM INOM CAMP-OMRÅDET OCH VID GATERNA SAMT VID NÖDSITUATION.
- ANVÄNDANDE AV ROLLER BLADES, SKATEBOARDS, TRAMPCYKLAR OCH MOTORCYKLAR.

Avslutningsvis några allvarliga men välmenta råd:
Spindlar, ormar och skorpioner är en del av miljön i Krugerparken men dom kommer inte att besvära dig såvida dom inte känner sig hotade. Om du måste promenera omkring utomhus på natten så gör inte det utan en fackla eller stark ficklampa! Skulle du stöta på en orm så försök definitivt inte att skrämma iväg den eller fånga den! Meddela istället omgående receptionen.

Apor och babianer är söta och trevlig att titta på och dom bereder mycket nöje för både gamla och unga men kom ihåg regeln att aldrig mata dom för om du gör det skriver du under deras dödsdom! Genom att mata dom förvärrar du inte bara situationen utan du medverkar också till att dom blir lata och beroende av denna typ av ”måltider”.

Innan du lämnar din inkvartering på morgonen så försäkra dig om att du har låst in all mat på ett säkert sätt och stängt dörrar och fönster. Kom ihåg att dessa apor har lärt sig att öppna både dörrar, kylskåp och brödburkar.

Fladdermöss och insekter hör ihop på så sätt att där det finns insekter dit kommer också fladdermöss för att få mat. Även så grodor. Kom ihåg att hålla dina dörrar och fönster stängda så slipper du en ovälkommen påhälsning.

Skulle du ändå träffa på en fladdermus inomhus så grips inte av panik, dom är inte farliga, utan lägg försiktigt en handduk över den och släpp ut den utomhus eller kalla på hjälp.

OBSERVERA ATT DET SÄLLAN ELLER ALDRIG HÄNDER NÅGRA OLYCKOR. HAR DET HÄNT NÅGOT SÅ BEROR DET PÅ ATT OVANSTÅENDE REGLER INTE HAR FÖLJTS!