Resa till Botswana och Namibia med spektakulär safari

Botswana och Namibia med spektakulär Safari och möten med stammar man inte trodde fanns mer. På denna safari utforskar vi höjdpunkterna i Botswana och Namibia genom att kombinera magnifika djur i Botswana med en fascinerande Bushmanby i Namibia. Vi besöker också den världsberömda N / a'an ku se Wildlife Sanctuary som delvis finansierades av Brad Pitt och Angelina Jolie. Allt boende, måltider, safari, transport och inrikesflyg ingår som nämns i programmet. 8 dagar / 7 nätter.

Denna safari avgår varje tisdag, fredag och söndag 2014 från Kasane i Botswana.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1 Chobe
Resan startar vid ankomsten till Kasane flygplats i Botswana. Vi möts av vår guide och körs till Chobe Safari Lodge och vi har lite tid att uppdatera och koppla av på innan vi går ombord för en solnedgångskryssning på den berömda Chobe River. Båten kör i Chobe Game Park, längs floden, dit ett stort antal djur kommer. Parken är känd för det stora antalet elefanter, bufflar och många andra arter som samlas i dessa områden. Åter på lodgen äter vi en fantastisk buffémiddag på restaurangen innan vi drar oss tillbaka till våra rum.

Dag 2 Chobe 
Vi åker tidigt till Chobe National Park för vår morgon safari i vår öppna jeep. Detta är det bästa sättet att utforska den stora terräng som utgör en del av detta fantastiskt bevarade området och det är ett mycket bra tillfälle att upptäcka några av de "Big 5". Vi kommer tillbaka till lodgen i tid för en rejäl frukost. Vi slappnar av runt poolen med utsikt över Chobe River och sedan äter vi lunch. På eftermiddagen har vi möjlighet att åka på en solnedgångskryssning eller på en safari i Chobe för att se solnedgången mot tillägg. Vi återvänder till lodgen och njuter av middagen i restaurangen innan vi är tillbaka på våra rum.

Dag 3 Okavango 
Efter en lugn start äter vi frukost och sedan beger vi oss till den lokala flygplatsen för en kort flygtur till Maun. Efter landning tar vi oss till vår lodge på stranden av Thamalakane floden. Den ligger vid Okavangodeltat som är världens största inlandsdelta och bildas av Okavangofloden som tömmer sig i Kalahariöknen. Vi kopplar av på lodgen till sent på eftermiddagen innan vi äter middag på lodgen och drar oss tillbaka för kvällen.

Dag 4 Okavango 
Efter en tidig frukost ger vi oss iväg på en episk utflykt i Deltat på traditionella Makoro kanoter. Detta är en av höjdpunkterna på en safari i Botswana och är ett perfekt tillfälle att komma nära de gränslösa rikedomar av afrikanska djur som finns i Deltat. Med din egna personliga guide i varje Makoro, som för kanoten framåt i sakta mak kan du njuta av livet. Efter en händelserik dag kommer vi tillbaka till lodgen sent på eftermiddagen i tid för att fräscha upp inför middagen med utsikt över floden.

Dag 5 Bushman 
Vi åker efter frukost och kör sydost till Botswana-Namibia gränsen. Vi åker över gränsen till Namibia och når vår nästa destination som är en Bushman by på ett Private Game Reserve, Zelda Guest Farm. Bushman/San anses vara de det äldsta människosläktet i Afrika och även kanske vårt ursprung som människor. De kommande två dagarna kommer vi att bo i den lilla byn med sina endast 23 invånare och uppleva en kultur som är tusentals år gammal. Bushman traditioner är sakta på väg att försvinna. De har en otrolig kunskap om bushen de lever i och de djur som har passerat, i över hundra generationer. På eftermiddagen kommer vi att gå med dem på ett bushwalk, där de visar oss hur de överlever under de svåra förhållandena i Kalahariöknen. På kvällen sitter vi runt den öppna elden och tar del av deras sång och dans och njuter av en barbecue buffé.

Dag 6 Bushman 
Vi tillbringar dagen med Bushmanstammen och vi lär oss om deras traditioner och kultur. Aktiviteter denna dag innehåller vandring i omgivningarna, skjuta pil och båge, lära oss att spåra vilda djur och samla vilda frukter. Vi tillbringar också tid med barnen i byn och delar deras fantastiska berättelser om livet. På eftermiddagen går vi på safari till fots med Bushmen och har stor chans att upptäcka några av djuren på detta privata reservat. Alla måltider avnjuts i byn och på kvällen sitter vi runt elden och delar livet med dessa fascinerande människor.

Dag 7 Naankuse 
Vi åker efter frukost och kör österut till den världsberömda N / a'an Ku se (uttalas Naankuse) nära Windhoek. Lodgen ligger i ett naturreservat som delvis finansierades av Angelina Jolie och Brad Pitt. Djurreservatet är bla hem för ett rovdjursforskningsprojekt och de tar även hand om övergivna och föräldralösa djur och vi har möjlighet att samverka med djur som leopard, babianer, lemurer och geparder osv. Se mer på Animal Planet på tisdagar kl. 21. 00, Animal Orphants,  eller läs mer  här. Vi tar oss tid att lära oss mer om dessa magnifika djur och vi tillbringar dagen med att delta i detta projekt. Vi har en avskedsmiddag på lodgen under den afrikanska himmelen.

Dag 8 Windhoek 
Efter en lugn start äter vi frukost på lodgen och därefter gör vi en kort bilfärd till Windhoek International Airport där turen slutar.
 

Resfakta Pris

Pris: 20 125kr per person
Priset gäller 1 november 2014-31 oktober 2015. Priset gäller vid 2 bokade resenärer. Vid 3 eller fler resenärer kostar 18 675kr per person.
Om man vill kan man ta bort sista natten på resan och då kostar det 16 940kr per person (14 745kr per person vid 3 eller fler resenärer).
Om man bara vill ha de fyra första dagarna i Botswana kostar det 10 310kr per person (10 195kr per person vid 3 eller fler resenärer).

Pris: 18 300kr per person
Priset gäller tom oktober 2014. Priset gäller vid 2 bokade resenärer. För 3 eller fler resenärer kostar det 16 975kr per person.
Om man vill kan man ta bort sista natten på resan och då kostar det 15 400kr per person (13 390kr per person vid 3 eller fler resenärer).
Om man bara vill ha de fyra första dagarna i Botswana kostar det 9 300kr per person (9 275kr per person vid 3 eller fler resenärer).

Denna safari avgår varje tisdag, fredag och söndag från Kasane i Botswana.

Detta ingår i resan
* Boende på bra Lodges enligt programmet.
* Frukost och middag varje dag
* Lunch ingår vissa dagar se programmet
* Alla aktiviteter som nämnts
* Transport i luftkonditionerad minibuss
* Flyg från Kasane till Maun
* Inträdesavgifter till alla områden/parker som anges
* En professionell Safari guide för alla utflykter

Detta ingår ej:
* Flyg Sverige  till Kasane och från Windhoek
* Eventuell avreseskatt från flygplatser
* Luncher som inte ingår och dryck
* Poster av personlig karaktär
* Tjänster som inte nämns i programmet

Denna resa kan med fördel kombineras med Sydafrika och Victoriafallen. Vi bokar naturligtvis för er.

Boende:
Vi har valt ut fyra fantastiska lodger som bas för denna safari, alla av dessa har sin egen stil och atmosfär som belyser området man bor på.
Transport:
På denna Safari sker flygplatstransfer och transporter mellan lodger i luftkonditionerade fordon med en lokal chaufför/guide. De resvägar vi tar har planerats noggrant så att minimum tid slösas bort mellan övernattningar.
Safari aktiviteter:
Alla game drives, safaris, bedrivs i specialanpassade, öppna fyrhjulsdrivna safari fordon som håller högsta standard för att ge maximal komfort under körning i hårda afrikanska förhållanden. Safariguiderna är högt utbildade, utrustade med kunskap om praktiskt taget alla levande arter i området och många års erfarenhet har förberett dem att hantera alla situationer som kan uppstå. Vi deltar också i en vattenbaserad safari i Botswana och en ”safarivandring”, bush walk i Namibia