Botswanas Vilda Parker

En underbar resa genom Botswana, ett av världens vackraste och bästa safariländer. Upplev slätterna i Magadikgadi, Okavangodeltat med Moremi och det rika djurlivet i Chobe nationalpark och se de magnifika Victoriafallen. Resan sker i liten grupp, minmum 2 och maximum 12 med engelsktalande guide, en av våra mest populära resor i Botswana!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Johannesburg
Vi anländer Johannesburg och möts av en chaufför som tar oss till vårt boende för natten, Rivonia Road Lodge som ligger i området Sandton.

Dag 2. Johannesburg till Khma Rhino Sanctuary
Vi åker från Johannesburg tidigt på morgonen, redan 06.30 och åker norrut till Botswana och Khma Rhino Sanctuary. Khama Rhino Sanctuary är ett vildmarksprojekt som startade 1992 för att bevara den utrotningshotade noshörningen, återställa ett område som tidigare hade ett enormt djurliv med sitt tidigare naturliga tillstånd och ge ekonomiska fördelar för lokala samhället i Botswana genom turism och hållbar användning av naturresurser. Reservatet som ligger vid Kalahariöknens kant har flera vattenhål, som ger en bra livsmiljö för bl.a. vit noshörning, zebra och gnuer. Boende i chalets med delad toalett på Khama Rhino Sanctuary, lunch och middag.
Reslängd: 63 mil, +- 7,5 timmar förutom stopp för sightseeing, gränsformaliteter och lunch

Dag 3. Maun
Vi åker genom Kalahari till Maun, som är porten in till Okavango deltat. Sedan Maun utsågs till huvudstaden för Batawanafolket 1915, har den fått ryktet om sig att vara en "tuff" vildavästern stad som hjälper de lokala farmarna och safariarrangörerna. Namnet Maun härhör från San ordet ”maung” som översätts till ”stället med de korta vassen”. Boende på Rivernest Boutique Cottages, wc och dusch på rummet, frukost och lunch.
Reslängd: 45 mil +-6,5 timmar förutom stopp för sightseeing.

Dag 4-5. Okavango deltat
Vi åker in i Okavangodeltat med en Mokorokanot som "körs" av en guide, sk poler,   till vårt tältcamp som ligger mitt i det största inlandsdeltat i världen. Denna fantastiska omgivning har gott om bufflar, elefanter och fåglar, särskilt kungsfåglar. En av de bästa upplevelserna är att sakta glida fram i deltat i en kanot medan guiden berättar om växter och djur som ni ser längs vägen. Boende i sk Mini Meru tält och tälten kommer att vara uppsatta innan ankomst. Varje Mini Meru tält har två campingsängar med sänglinne och eget kemisk toalett. Ett tält är uppfört med ”hinkdusch”,sk bucket shower med varmt vatten som värms ovanför elden. Detta tält med dusch delas mellan samtliga deltagare. Frukost, lunch och middag.
Reslängd: 2 timmar i fyrhjulsdrivet fordon in i Deltat.

Dag 6-9. Moremi
Vi åker in en öppen jeep på safari i Moremi Game Reserve för att hitta alla fantastiska djur som elefanter, flodhästar, bufflar, lejon med flera. Under dessa fyra dagar åker vi på safari i Moremi Game Reserve men även i privata reservat som finns runt Moremi. Vi kommer till Maun på eftermiddagen dag 8 för en middag som var och en betalar själva. 3 nätter i tältcamp på Hyena Pan Private Bushcamp med dusch och wc och 1 natt i lodge på Rivernest Cottages i Maun med dusch och wc. 4 frukostar, 4 luncher och 3 middagar.
Reslängd: 15 mil, +-4 timmar förutom safaridelen då man åker runt och spanar efter djur och vägen mellan Maun och campen.

Dag 10. Makgadikgadi Pans
För de som önskar finns tid att lägga till en flygning över Okavango deltat innan vi åker vidare till Nata. De glimrande saltslätterna i Makgadikgadi syns som en enda stor vit slätt utan slut. När regnet kommer förändras slätterna och hit kommer tusentals gnuer och zebror för att äta på de näringsrika grässlätterna. Flockar av flamingos samlas för att äta i de rika vattnen. Det är ett område med lite regna så detta mirakel sker bara under en kort period. Boende i tältlodge på Nata Lodge dusch och wc eller chalets på Planet Baobab dusch och wc med frukost och lunch.
Reslängd: 32 mil, +- 3,5 timmar, förutom sightseeing stops.

Dag 11-12. Chobe National Park
Chobe floden är Botswanas guldkorn och kommer att vara vårt huvudmål under vår vistelse när vi bor i vår lodge. Chobe floden rinner sakta längs den norra gränsen till Chobe nationalpark och lockar hit några av världens största elefanthjordar i Afrika. Vi gör en tidig morgonsafari i nationalparken och på eftermiddagen åker vi på en kryssning för att se dessa enorma elefanthjordar komma ner till floden för att släcka törsten. Boende i Thebe River Safaris, dubbelrum med dusch/wc, frukost och lunch.
Reslängd: 30 mil, +- 4 timmar, förutom stopp för sightseeing samt en safaritur på 3 timmar

Dag 13-14. Victoria Falls, Zimbabwe
Vi besöker ”Mosi oa Tunya” eller ”röken som åskar” – Victoriafallen. Dessa magnifika fall är ett av jordens sju underverk. Victoria Falls Bridge började byggas 1900 och var klar 1905. Här kan man hoppa ett av världens högsta Bungy Jumps, 111m! Här finns möjlighet att köpa till ytterligare utflykter så som bungy jump, forsränning på Zambezi floden, helikopter tur över fallen mm. Boende på Rainbow Hotel, dusch och wc med frukost.
Reslängd: 7 mil, 1 timma, förutom gränsformaliteter

Dag 15. Victoria Falls, Zimbabwe
Efter frukost slutar denna resa och ni tar farväl av nyfunna vänner. Kanske önskar ni stanna några dagar till eller förlänga er resa med Sydafrika eller Namibia?
 

Resfakta Pris

Pris: 23 585 kr per person, del i dubbelrum/tält plus local payment USD300 som betalas till guiden på plats
Enkelrumstillägg: 8 645 kr

Fråga oss vilka avgångsdatum som finns för 2017

Alla restider i programmet är ungefärliga och beror på dagskonditionen av vägarna. Grupperna är små och består av minst 2. max 12 personer.

I priset ingår:
* Boende enligt programmet (2-3 stjärnigt) med frukost, 11 luncher och 6 middagar. All mat i programmet lagas av guiderna på plats. Maten handlas färsk och förvaras i kylboxar.
* Transport i minibuss/safarifordon, sk overland safari truck och fyrhjulsdrivna jeepar
* Engelsktalande guide
* Entréavgifter till parker, reservat och Victoriafallen enligt programmet
* Utflykterna enligt programmet
* Kanotturen i Okavango Deltat och fyrhjulsdriven safari i Moremi

I priset ingår ej:
* Flyg, från ca 9 500kr per person. Vi hjälper er gärna att boka flyget om ni önskar.
* Local Payment på 300USD per person som betalas på plats till guiden
* Visum till Zimbabwe, USD50 per person som betalas vid gränsövergången på plats
* Dryck
* Dricks till guider

Vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar pga valutaförändringar. Boendet och programmet kan ändras men alternativet blir av samma standard.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan