Resor till Zambia

Mosi-oa-Tunya – Röken som dundrar på lokalspråk eller Victoria Fallen på svenska är en naturupplevelse utöver det vanliga. Den vattenfyllda röken från fallen syns på flera kilometers håll och att ta en guidad vandring tätt inpå de mäktiga fallen är en upplevelse för livet. Våra boendealternativ ligger båda vid stranden av Zambezifloden, som för övrigt är den enda afrikanska floden som flyter från väst till öst och ut i Indiska Oceanen. Från hotellen ser man tydligt kanten på fallet som är världens största sett till mängd vatten/minut som rinner över stupet. En helikoptertur över fallen är också en minnesinvestering för livet. Se vår egna film här på hemsidan!

 

 

Camping - Kapstaden till Victoriafallen

Resan går genom sydvästra Sydafrika, Namibia, Botswana och avslutas vid Victoriafallen, på Zimbabwesidan, med alla dessa länders höjdpunkter. Detta är kanske en resa för er som redan gjort sydafrikaresor och som har fått mersmak på den afrikanska kontinenten. För att komma så nära naturen ....Läs mer »från 9 730 kr

Zambia och Victoriafallen

Denna resa är ett förslag på hur man kan lägga upp några nätter vid Victoriafallen och även få safari i Botswana. Territoriet Norra Rhodesia administrerades av Sydafrikanska kompaniet från 1891 tills det tog över av Storbritannien 1923. Under 1920-talet och 1930-talet utvecklade framsteg inom gruvdrift ....Läs mer »från 9 630 kr

Sydafrika, Rovos Rail, Victoriafallen och Botswana med guldkant

Detta är en mycket exklusiv resa för er som söker det lilla extra och som bjuder på de bästa upplevelserna i dessa tre länder, Sydafrika, Zambia och Botswana, med boende av högsta klass. Ni kommer att möta den vackra internationella Kapstaden och åka på safari i det kända reservatet Sabi Sabi ....Läs mer »

Namibia och Botswana med Victoriafallen

Besök tre skilda länder under en och samma resa! Upplev fantastisk safari i parker som Etosha National Park och Chobe National Park med utrotningshotade noshörningar, elefanter, lejon och många andra ståtliga djur. Möt lokalbefolkningen och bli berörd av deras livsstil och historia och blicka ut över ....Läs mer »16 dagarfrån 49 985 kr

Zambezi Queen

Zambezi Queen är ett elegant och lyxigt fartyg som rör sig längst Chobe River endast några kilometer från där Botswana, Namibia, Zambia och Zimbabwe möts. Från sin privata balkong eller från däck spanar man efter alla de vilda djur som rör sig i Chobe National Park. Under dagarna på Zambezi ....Läs mer »

Klimat

Klimat

På grund av att Zambia är så högt beläget över havet så har landet ett subtropiskt klimat. Regnperioden i landet faller in mellan oktober och april och det är också då det är som varmast. Det faller mest regn i de norra delarna av landet. Medan det blir kallare under torrperioden från maj till oktober.

 

 

 

Visum och vaccinationer

Visum och vaccinationer

Svenska medborgare behöver visum för att resa in i Zambia. Det går att fixa nere på plats på Zambias flygplats vid ankomst för 50 USD eller så söker ni hos Zambias ambassad i Stockholm.

Adress till Zambias Ambassad i Sverige:

Embassy of the Republic of Zambia - http://www.zambiaembassy.se/
Gårdsvägen 18, 3tr.
Box 3056, 169 03 Solna -Stockholm, Sweden
E-mail: info@zambiaembassy.se
Tel. (46) 8 679 9040


Malaria profylax och ett grundskydd är bra att ha vis resan. Det har varit olika turer med gula febern vaccin. Men vad som gäller nu så behövs vaccinering mot gula febern för att komma in i landet och skall då tas minst 10 dagar innan avresan. Då vill de se ett intyg som det "Gula kortet" vid gränsen. Det rekommenderas även att vaccinera sig mot Hepatit A och B.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!
 

Nationalparker och reservat

Nationalparker och reservat

Victoria Falls
En av landets kändaste sevärdheter är Victoria falls/ Mosi-oa-Tunya, ett enormt vattenfall då Zambezi floden forsar ner mellan landsgränsen av Zambia och Zimbabwe. Man kan på flera mils avstånd se sprayen som ligger över fallen. Detta är världens största vattenfall med en bredd på nästan 2 km. Viktoria fallen är som bäst att besöka mars till augusti då det är som mest vatten. Många väljer också att åka över landsgränsen till Zimbabwe över dagen för att få se fallen från en annan vinkel.


Kafue National Park
Kafue National Park ligger i västra delarna av Zambia och är den äldsta och största nationalparken i landet som täcker ett område på 22 400 km2. Trots sin storlek och sitt läge med bara 2 timmars bilfärd från Livingstone är parken fortfarande inte så känd men parken har en stor mångfald av vilda djur. Men är du ute efter att inom 24 h hinna se ”the big five” har du missat hela poängen. Kafue är nämligen hem för flera arter av hovdjur än någon annan park i de södra dalarna av Afrika. Här lever sällsynta antiloparter där listan kan göras lång. Parken är även känd för en av de bästa när det kommer till att hitta leoparder. Ni kan åka ut på nattsafari eller båt längs med Kafue floden då leoparderna under de varmare månaderna brukar komma dit och dricka. Något annat som är unikt för Kafue är att Geparder endast lever i västra delarna av landet och stortrivs i denna park. Ett stort antal afrikanska vildhundar lever också här och många andra vackra djurarter.


Kasanka National Park
Kasanka National Park är en av Zambias minsta nationalparker på bara 450 km2 men är så väl utrustad med sjöar, floder, vårmarker, skogar, ängar, laguner och ett brett och unikt utbud av djur. Detta är ett av landets mest pittoreska park med ett enastående fågelliv. För ca 10 år sedan var nationalparken nära på att bli nerlagd pga. skenande tjuvjakt, men tack vara David Lloyd och en farmare i området så räddades parken och har med åren kunnat växa och djuren blivit fler. Här lever nu djur som elefanter, flodhästar, antiloper, den sällsynta blå apan och många fler.