Klassisk safari i Kenya och avslutning på Mombasas kust med sol och bad.

Resan är på 13 dagar/12 nätter inklusive flygdagarna. Vi färdas i en liten grupp, max 18 personer i tre safarifordon. Våra guider är engelsktalande.
 
Vi börjar vår safari vid foten av Mount Kenya, fortsätter till Shaba och Samburu reservatet, vi besöker en by i Samburu, tittar på Lake Nakurus fågelliv och åker i två dagar och utforskar det fantastiska Masai Mara där vi också besöker en skola. Vårt boende är genomgående bra och är 4 stjärnigt. Helpension ingår på safarin. Vi åker i safarifordon med sk. pop up tak. Vi är som mest 6 personer i varje fordon för att alla skall garanteras en fönsterplats.
Vad mer kan man önska av en vecka i Östafrikas klassiska vildmark? Vi kommer att möta Afrikas vilda djur och fåglar på nära håll i deras naturliga miljöer. De gulbruna savannerna är hemvist åt tusentals gnuer, antiloper, zebror och gaseller och i deras fotspår smyger de stora kattdjuren på jakt efter dagens mål mat. Till vattenhålen letar sig noshörningar, bufflar och elefanter fram för att dricka.
 
Mombasakusten är mest känd för sol och bad. Långa, vita sandstränder kantade av kokospalmer och ett turkosfärgat hav gör Mombasakusten till ett drömresemål för sol- och badturisten och ett perfekt sätt att avsluta safarin. Här tillbringar vi 4 nätter på Diani Reef Resort och Spa som är en 5 stjärnig resort med halvpension.