Fantastiska St. Lucia, världsnaturarv sedan 1999

ST. LUCIA HAR 2008 ÅTERTAGIT DET GAMLA ZULUNAMNET iSIMANGALISO WETLANDS PARK

Ända sedan vi för åtta år sedan ”upptäckte” detta paradis i den östra delen av Sydafrika har tillströmningen av Skandinaviska turister ökat otroligt, någon massturism kan det tack och lov aldrig bli frågan om, därtill är området alldeles för känsligt. Vi är väldigt stolta över att vara ”ambassadörer” för denna pärla som sedan 1 december 1999 är
upptagen på UNESCO´S lista över världsnaturarv. Inom området finns inte mindre än fem ekologiska zoner som gör att natur och djurliv är något utöver det vanliga.

För besökaren är detta den optimala semestern i Sydafrika beroende på att allt, utom storstadsliv, finns inpå knutarna. Djur, natur, bad, snorkling/dykning, safari, trevliga restauranger och underbart boende i trevliga guest house. Dessutom tropiskt klimat hela året. Hela området är ett reservat som också är hem för flera av ‘‘The Big Five’’. Alla av de stora; lejon, buffel, noshörning, leopard och elefant finns i Sydafrikas äldsta park, Hluhluwe, som ligger endast 45 minuters bilresa bort. Inom själva området finns exempelvis hundratals flodhästar, flera hundra nilkrokodiler, den största populationen av leoparder i Sydafrika, mängder med fågel-arter, bl.a. är den sydafrikanska havsörnen, fish eagel, vanligt förekommande, jättesköldpaddan som årligen kommer för att lägga ägg samt knölvalar och delfiner som passerar här mellan juli och november.

Ingen åker härifrån utan att vara mycket nöjd med sin Sydafrikasemester.