Sydafrika runt: Krugerparken, Swaziland, St Lucia, Garden Route och Kapstaden

Detta är en av våra mest populära sydafrikaresor där man får uppleva många av de höjdpunkter som finns att se i Sydafrika. Ni bor på två helt olika safarilodger i olika delar av Krugerparken där ni åker på safari i öppna fordon med guide. Ni bilar den vackra vägen Panorama Route, ni kör till Swaziland för övernattning och vidare till det paradisliknande St Lucia i KwaZulu Natal för några dagar med sol o bad, natur och kultur. Sedan går färden via inrikesflyg till Port Elizabeth och ni kör den vackra vägen längs Indiska Oceanen som kallas Garden Route till kosmopolitiska Kapstaden med guidade utflykter. Bättre än så här kan det inte bli!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1 – 3. Hoedspruit – Manyalete Reserve – Honeyguide Tented Safari Camp
Ni flyger inrikes till Hoedspruit som ligger på västra sidan om Krugerparken. Här hämtar ni er hyrbil och kör i ca 40 minuter till Honeyguide Tented Safari Camp****. Honeyguide ligger i Manyelete reservatet som tillhör Greater Kruger Park. Det är alltså inget staket mellan Krugerparken och Manyelete. Här bor ni i stora tält med känsla av Hemmingways Afrika, i två nätter. Det finns inget staket runt campen så ni har sällskap av en ranger på kvällen som följer er till ert tält efter middagen. Här väntar några härliga safaridagar med äkta känsla från bushen. Här ingår förutom helpension två game drives, safariturer, per dag. Ni kan även gå på en bush walk med en beväpnad ranger. Maten som serveras är fantastisk och här finns en mycket bra vinkällare.

Dag 3 – 6. Krugerparken – Buhala Game Lodge
Efter en morgonsafari och frukost åker ni till en annan typ av boende och lodge för safari i södra Krugerparken, men först skall ni köra den vackra vägen Panorama Route innan ni kör till Buhala Game Lodge****. Denna lodge ligger alldeles vid Crocodile River och ni kan sitta på verandan och se hur djuren kommer ner för att dricka i floden. Här väntar ytterligare tre härliga dagar med safari. Ni bor med en dag halvpension och två dagar helpension och ni åker på safari i öppet fordon med guide i Krugerparken, två dagar.

Dag 6. Swaziland
Dags att lämna Krugerparken och köra vidare till Swaziland. Här övernattar ni på Royal Swazi Spa  Sun Hotel**** som ligger utanför huvudstaden Mbabane. Passa på att köra till Mlilwane reservatet och promenera med djur. Detta är en underbar känsla, det finns inga kattdjur men se upp med krokodilerna!

Dag 7-13. St Lucia – KwaZulu Natal
Färden går vidare genom Swaziland och snart är ni i Sydafrika igen och kör till det lilla samhället St Lucia som är en del av ett värlsnaturarv, St Lucia Wetland, som nu bytt namn till iSimangaliso Wetland Park. St Lucia ligger precis vid Indiska Oceanen söder om Mocambique och har ett subtropiskt klimat. Ni bor 6 nätter på underbara Serene Estate**** och blir ordentligt ompysslade av det trevliga värdparet. Här finns mycket aktiviteter att välja mellan beroende på årstid, besök en Zuluby, nattsafari för att se jättesköldpaddorna lägga ägg på stranden, val och delfinskådning från båt, båttur på deltat för att se på det fantastiska fågellivet, alla flodhästar och krokodiler, sol o bad på vita stränder, snorkling runt vackra korallrev, dykning, hiking, hästridning och big game fishing bl.a. Samhället som är mycket trevligt, har ett antal mysiga o trevliga restauranger.

Dag 13. Port Elizabeth
Nu lämnar ni detta paradis och kör till Durban för att lämna er hyrbil och tar ett inrikesflyg till Port Elizabeth. Här får ni en ny hyrbil och övernattar på Cape Flame Guest House**** i Port Elizabeth.

Dag 14-15. Garden Route - Knysna
Den vackra vägen Garden Route väntar och ni kör mot Knysna och ni kör till Plettenberg Bay och bor i två nätter på Emily Moon River Lodge****. passa på att upptäcka den vackra lagunstaden Knysna och dess omgivningar. Här finns mycket att uppleva, ni får tips på aktiviteter av oss.

Dag 16 Riversdale
Resan fortsätter västerut och ni passerar städerna George och Mosselbay innan ni kommer till Riversdale där ni övernattar på De Doorn Kraal Guest House****

Dag 17. Kapstaden
Efter ca 3 timmars körning på bra vägar är ni framme i Kapstaden och lämnar er bil. Ev. kan bilen hämtas på ert hotell för en liten kostnad av hyrbilsfirman. Ni skall nu bo fem nätter i Kapstaden på det läckra hotellet Romney Park**** som ligger i Sea Point.

Dag 18. Kapstaden
Idag hämtas ni på ert hotell för en guidad stadsrundtur och ett besök på Table Mountain (Taffelberget) på eftermiddagen och lämnas på hotellet efter turen.

Dag 19. Cape Peninsula och Godahoppsudden
I dag hämtas ni på ert hotell för en heldags guidad tur runt Cape Peninsula och Godahoppsudden. Ni får även se pingvinerna i Boulders samt Kirstenbosch botaniska trädgård som några av höjdpunkterna. Ni lämnas på ert hotell på sena eftermiddagen.

Dag 20. Kapstaden
Inga aktiviteter är inplanerade idag. Varför inte golfa, shoppa eller dyka med vithajar i bur? Vi hjälper er att boka.

Dag 21. Vinlandet
Idag hämtas ni för ytterligare en guidad heldagstur till vindistriktet, Stellenbosch, Franschoek och Paarl. Det blir vinprovningar och källartur på några trevliga vingårdar. Ni lämnas på ert hotell på eftermiddagen.

Dag 22. Hemresa
Idag lämnar ni Sydafrika på eftermiddagen/kvällen för er resa hem till Sverige.

Resfakta Pris

Pris: 21 530kr per person, del i dubbelrum
Priset gäller under lågsäsong, för övrig tid kontakta oss

En Sydafrikaresa som görs på egen hand, delvis guidad på engelska och delvis i hyrbil. Avresa alla dagar på året. 22 dagar/21nätter. En resa med hög kvalité, bra boende och mycket fina upplevelser.

Detta ingår i resan:
* Allt boende som nämns i programmet inklusive stor frukostbuffé, 2 nätter på Honey Guide, 3 nätter på Buhala Lodge, 1 natt på Royal Swazi Spa, 6 nätter i St Lucia Serene Estate, 1 natt på Cape Flame Guest House, 2 nätter på Emily Moon River Lodge, 1 natt på De Doornkraal Guest House, 5 nätter på Romney Park Hotel.
* En halvdags guidad stadsrundtur med Table Mountain
* En heldags guidad tur runt Cape Peninsula med Goda Hopps udden inkl. alla inträden
* En heldags guidad tur i vindistriktet Stellenbosch, Franschhoek och Paarl med vinprovningar
* En hyrbil Toyota Yaris sedan eller liknande med fria mil och självriskreducering och helförsäkrat
* På Honeyguide camp ingår det helpension,  guidade safariturer i öppet fordon och safari till fots.
* På Buhala Lodge ingår det 2 dag x helpension och 1 dag x halvpension, två hela dagars guidade safariturer i öppet fordon i Krugerparken inklusive inträde till parken.
* Ni får också ett paket med kartor, broschyrer, tips på aktiviteter och sevärdheter av oss.

Detta ingår ej:
* Flygresa tur o retur Sydafrika – Sverige samt inrikesflyg i Sydafrika
* Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, kostar ca 180:-
* Eventuell dricks till guider
* Contract fee, delivery fee, ev. extra förare samt envägshyra för hyrbilen

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

St. Lucia

Fantastiska St. Lucia, världsnaturarv sedan 1999

ST. LUCIA HAR 2008 ÅTERTAGIT DET GAMLA ZULUNAMNET iSIMANGALISO WETLANDS PARK

Ända sedan vi för åtta år sedan ”upptäckte” detta paradis i den östra delen av Sydafrika har tillströmningen av Skandinaviska turister ökat otroligt, någon massturism kan det tack och lov aldrig bli frågan om, därtill är området alldeles för känsligt. Vi är väldigt stolta över att vara ”ambassadörer” för denna pärla som sedan 1 december 1999 är
upptagen på UNESCO´S lista över världsnaturarv. Inom området finns inte mindre än fem ekologiska zoner som gör att natur och djurliv är något utöver det vanliga.

För besökaren är detta den optimala semestern i Sydafrika beroende på att allt, utom storstadsliv, finns inpå knutarna. Djur, natur, bad, snorkling/dykning, safari, trevliga restauranger och underbart boende i trevliga guest house. Dessutom tropiskt klimat hela året. Hela området är ett reservat som också är hem för flera av ‘‘The Big Five’’. Alla av de stora; lejon, buffel, noshörning, leopard och elefant finns i Sydafrikas äldsta park, Hluhluwe, som ligger endast 45 minuters bilresa bort. Inom själva området finns exempelvis hundratals flodhästar, flera hundra nilkrokodiler, den största populationen av leoparder i Sydafrika, mängder med fågel-arter, bl.a. är den sydafrikanska havsörnen, fish eagel, vanligt förekommande, jättesköldpaddan som årligen kommer för att lägga ägg samt knölvalar och delfiner som passerar här mellan juli och november.

Ingen åker härifrån utan att vara mycket nöjd med sin Sydafrikasemester.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan