Sydafrikaresor

Vi har arrangerat resor till Sydafrika i många år och har mycket stor kännedom om detta vackra land. Vi har besökt alla platser och övernattningsställen och kan därför med gott samvete rekommendera dessa till våra kunder oavsett om det gäller safari i Krugerparken eller mysiga vingårdar i vindistrikten. Vi gör enbart direktavtal med våra leverantörer, utan fördyrande mellanhänder, vilket garanterar både kvalitet och låga priser på våra sydafrikaresor.

 

Guidade rundresor i Sydafrika

Att åka med på en guidad rundtur med duktiga svenska och lokala guider är ett utmärkt sätt att få ut det bästa av Sydafrikaresan. Du behöver bara tänka på att njuta av resan, vyerna, det fina boendet, maten och de spännande berättelserna. Vi har producerat ett antal rundresor i grupp ....Läs mer »

Sydafrikaresor på egen hand

Med våra resor på egen hand kan du njuta av din resa till Sydafrika i full frihet utan att behöva ordna det praktiska själv. Du kan dessutom enkelt lägga till extranätter eller kanske en safari, en utflykt eller några sköna dagar på stranden. Du finner i vårt utbud ett antal reseförslag ....Läs mer »

Safariresor i Sydafrika

Safariresor i  Sydarika Hjärtat av den Afrikanska upplevelsen har alltid legat i safari. På många av våra resor finns safari med, och naturligtvis kan vi skräddarsy just din safariresa i Sydafrika som går till Krugerparken, Pilanesbrg, Kariega och mindre kända men lika fascinerande platser. Vi anordnar ....Läs mer »

Mat & vin i Sydafrika

Sydafrika - landet med god mat och många fina viner Vin från Sydafrika blir mer och mer populärt i Sverige. Sydafrika har alla förutsättningar för att göra goda viner. Skörden av druvorna sker i februari – mars. Sydafrika har ett perfekt medelhavsklimat, varierande jordmån, höjd och landskap ....Läs mer »

Golfresor i Sydafrika

Eftersom golfbanorna i Europa och USA har blivit allt mer exklusiva och dyra så erbjuder Sydafrika, efter en nattflygning utan jet-lag, ett nytt alternativ för en vintersemester med golf. Några av de bästa golfspelarna i världen kommer från Sydafrika och landet har en lång golftradition och därmed mycket ....Läs mer »

Kurs och konferens i Sydafrika

I mer än tio år har vi arrangerat kurs, konferens och temaresor till Sydafrika och vi vågar påstå att det finns ingen som har så stor erfarenhet av detta som vi. "Alla var fantastiskt nöjda och ni har gjort ett super professionellt jobb- STORT TACK" Karin Lindberg, Neopost En konferens i Sydafrika ....Läs mer »

Tågresor i Sydafrika

Vi är mycket glada för att få representera de två förmodligen lyxigaste järnvägsföretagen i världen: Elegans och flärd i vagnar från kolonialtiden med bekvämlighet och service där inget fattas är Rovos Rails och Blue Trains signum. Tågresa mellan Kapstaden och Pretoria eller ....Läs mer »

Sydafrikaresor med guldkant

Här presenterar vi resor till Sydafrika av lyxigare karaktär. Sätt guldkant på upplevelserna i Kapstaden, Krugerparken och vid Oceanens svall med boende i egen villa på stranden, resor med världens lyxigaste tåg, exklusiva safarilodger och personlig guide. När du bokar en resa med oss så kan du vara ....Läs mer »

Aktiviteter i Sydafrika

Vi presenterar här ett urval av de aktiviteter som kan läggas till när ni bor i eller i närheten av Kapstaden. Ofta är en eller flera av dessa med i våra reseförslag. För alla turer gäller att ni blir guidade på engelska och hämtade samt lämnade på hotellet. Några är ....Läs mer »

Resor för funktionshindrade i Sydafrika

Nämn Afrika och Sydafrika som resedestination och något av det första som dyker upp i huvudet är ”Safari”. Visioner om kakitältsläger i ”bushen”, middag vid lägerelden, solnedgångar över stäppen och ett överflödande storviltsliv. Här brukar de flesta rörelsehindrades ....Läs mer »

Klimat

Klimat

När vi har sommar har de vinter i Sydafrika och tvärt om. Sydafrika rankas högt i världen vad gäller soltimmar och klimatet är milt året om. Landet är stort, tre gånger så stort som Sverige och klimatet skiljer sig åt i landet.
Western Cape har Medelhavsklimat medan nordöstra delarna har tropiskt klimat. På somrarna infaller regnperioden, oftast som åskväder på eftermiddagarna i de nordöstra delarna mellan november till mars medan det i Western Cape är soligt. Däremot regnar det en del i Kapstaden under juni-augusti. Även Atlanten och Indiska oceanen påverkar vädret. Generellt är det milda varma dagar och lite kyligare nätter men varierar från del till del.

Visum och vaccinationer

Visum och vaccinationer

För svenska medborgare behövs inget visum för att resa till Sydafrika. I nuläget gäller och har gällt en tid att ditt pass skall vara giltigt minst 30 dagar efter din planerade utresa från Sydafrika och ha minst två blanka sidor för in- och utresestämplar. Detta är något som de sydafrikanska myndigheterna kan ändra med kort varsel så kolla alltid med sydafrikansk 'Home Affairs' innan du reser om vad som gäller vid tidpunkten för just din resa.

Hepatit A och B, Twinrix är alltid bra att ha. Malaria förekommer i Krugerparken men är ett lågriskområde så prata med en vaccinationscentral om malaria behövs.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!
 

Nationalparker och reservat

Nationalparker och reservat

Krugerparken National Park

Där nästan 2 miljoner hektar av en unik mångfald av livsformer, tillsammans med historiska och arkeologiska sevärdheter finns riktiga Afrika! Den världsberömda Kruger National Park erbjuder afrikanska vildmarksupplevelser som är bland de bästa i världen. Parken, som grundades 1898 för att skydda fauna och flora på den Sydafrikanska stäppen, är unik i sin mångfald av livsformer och är världsledande när det gäller hantering av miljöteknik och miljöpolicy.

Krugerparken är verkligen hem för en imponerande samling av olika arter:

336 sorters träd, 49 sorters fisk, 34 sorters amfibier, 114 sorters reptiler, 507 sorters fåglar och 147 sorters däggdjur.  Människans påverkan på stäppmiljön under många århundraden, allt från bushmannens grottmålningar till de majestätiska arkeologiska sevärdheterna såsom Masorini och Thulamela, är mycket tydliga och närvarande i Krugerparkens skatter och representerar kulturen, personerna och händelserna som spelat en stor roll i parkens historia och är bevarade tillsammans med parkens naturliga tillgångar.

Krugerparken, som ligger i den östra delen av Sydafrika och gränsar till Mocambique, erbjuder oräkneliga möjligheter beträffande safari och naturupplevelser i en riklig variation av boendemiljöer, allt från enklaste tältläger till mycket lyxiga anläggningar med gourmetmat och egen pool på altandäcket.

Tillsammans med er skräddarsyr vi just den resa som passar intresse, tid och plånbok bäst. Går ni dessutom i giftastankar så har vi möjlighet att arrangera bröllop i en fullkomligt unik miljö som kommer att ge minnen för resten av livet.Pilanesberg National Park

Pilanesberg National Park är placerat i den nordvästra provinsen och har en yta på 550 km2 Parken är skapad efter ett vulkanutbrott som skedde för ca 1300 år sedan och har skapat en krater. Detta är en nationalpark som är något mindre och är perfekt för weekends eller bara endagssafari. Parken har runt 7000 djur och ni kan bland annat beskåda ”the big five”. Parken erbjuder safari genom jeepsafari, vandringssafari, luftballongssafari och elefantsafari, alltså ridandes på elefanter genom parken.
Man kan bo i parken på bland annat lodger eller på camping i tält eller husvagn.


Madikwe Game Reserve

Madikwe har tidigare varit mark för farmare vilket inte gick bra, så regeringen beslutade att området på bästa sätt borde användas som en nationalpark. Parken ligger precis vid gränsen till Botswana, söder om Gaborone. På de 75 000 hektar hittar ni bland annat djur som the big five, Afrikanska vildhundar, noshörningar med mera. I parken lever också det näst största antalet elefanter i Sydafrika efter Krugerparken.


Addo Elephant National Park

Bara 7 mil norr om Port Elizabeth ligger Addo Elephant National Park som är den tredje största i Sydafrika på 180 000 hektar. Parken startades upp 1931 för att rädda de 11 sista vildelefanterna i området och nu har parken växt till ca 500 elefanter och många andra djurarter. Det är en park som inte bara ger tillfälle för att se the ”big five” utan är en av få platser i världen som har the ”big seven” vilket inkluderar elefant, lejon, buffel, leopard, noshörning, val och vithaj. Ni kan besöka parken antingen med jeepsafari, vandringssafari eller på hästryggen.