Tågresor i Afrika

Vi är mycket glada för att få representera de två förmodligen lyxigaste järnvägsföretagen i världen: Elegans och flärd i vagnar från kolonialtiden med bekvämlighet och service där inget fattas är Rovos Rails och Blue Trains signum. Tågresa mellan Kapstaden och Pretoria eller tvärtom, golfresa med tåg eller tågresa genom hela Afrika, det är bara att välja. Den som inte kräver absolut lyx kan istället resa mellan Sydafrikas höjdpunkter med Shongololo, ett tåg i safariklass. Ett annat prisvärt tåg är Premiere Classe.

Rovos Rail - lyxiga tågresor

Att resa i Sydafrika och Afrika med detta lyxiga tåg, Rovos Rail, med försiktigt renoverade vagnar i mahogny och mässing, är en resa för livet. Ni möts på Rovos Rails privata station i Pretoria/Kapstaden med ett glas champagne och tilltugg, en orkester spelar och under tiden så tas era väskor ombord på ....Läs mer »från 9 900 kr

Rovos Rail Golf Safari

Rovos Rail har designat en härlig nio dagars tågresa, Golf Safari, för att underhålla den mest kräsne golfspelaren och ett program med valfria utflykter och safari för icke-spelande gäster. Resan passar alltså både för golfentusiasten och för icke-golfaren eller kombinera lite av ....Läs mer »från 27 500 kr

Kapstaden till Dar Es Salaam – Cape Town to Dar Es Salaam med Rovos Rail

Denna episka 15-dagars tågresa med Rovos Rail – The Pride of Africa - går genom Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia och Tanzania och är en av de mest kända i världen. Resan börjar i Kapstaden och tar er till den historiska byn Matjiesfontein, diamantstaden Kimberley och huvudstaden Pretoria följt av två ....Läs mer »

Blue Train

Blue Train är en av världens lyxigaste tågresor. Med detta femstjärniga tåg, Blue Train, har presidenter och kungar färdats sedan 1946. Namnet Blue Train har blivit synonymt med den ultimata lyxen, den bästa servicen och den bästa maten åtföljd av de bästa Sydafrikanska vinerna. Här är ....Läs mer »

Rovos Rail - Durban, Sydafrika till Victoriafallen, Zimbabwe

Ge dig ut på detta 11 dagars äventyr och starta med en två nätters vistelse på Fairmont Zimbali Resort, en av Sydafrikas främsta resorter på Dolphin Coast, kusten norr om Durban. Gå sedan ombord på Pride of Africa – Rovos Rail i Durban och besök Ardmore Ceramics - en berättelse om Zulu ....Läs mer »

Sydafrika till Namibia med Rovos Rail

Denna niodagars resa på 3400 kilometer tar oss från savannerna i Highveld till Atlanten i väst.Vi börjar i Pretoria och har vårt första stopp i Kimberley, centrum för en världskända diamant rush, där det finns möjlighet att återuppleva 1870-talets känsla av gruvbyn och arbetet här. ....Läs mer »

Tåg genom Sydafrika, dånande Victoriafallen och fantastisk safari

Detta är resan för er som vill få många upplevelser på samma resa! Resan om tar er från spännande Kapstaden i söder till mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe. Däremellan tar ni er genom Sydafrikas Karoo, en halvöken med vackra vyer, ombord på det legendedariska tåget Rovos ....Läs mer »

Shongololo Express - Sydafrika runt med tåg

Uppdaterat program för 2017 kommer inom kort. Shongololo som betyder tusenfoting på zuluspråket, är ett tåg i safariklass. På denna tågresa upplever ni det mesta och bästa av Sydafrika utan att behöva packa om resväskan en enda gång. Ni utnyttjar dygnets mörka timmar för transporter ....Läs mer »

Sydafrika, Rovos Rail, Victoriafallen och Botswana med guldkant

Detta är en mycket exklusiv resa för er som söker det lilla extra och som bjuder på de bästa upplevelserna i dessa tre länder, Sydafrika, Zambia och Botswana, med boende av högsta klass. Ni kommer att möta den vackra internationella Kapstaden och åka på safari i det kända reservatet Sabi Sabi ....Läs mer »