Kåkstäderna & Robben Island

En halvdagstur med vår guide som är född och uppvuxen i en av dessa kåkstäder får du en upplevelse som fastnar både i minne och hjärta för all framtid. Lägg till ett besök på fängelseön Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i många år, där du blir guidad av före detta politiska fångar så blir det en heldag att minnas! Höjdpunkter: Distrikt six, Bo-Kaap, Athlone, Khayelitsha, Robben Island.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program och resfakta

En stad - många kulturer
För en väldigt originell upplevelse kan du ta denna tur som tillåter dig att se alla facetter av Kapstaden. Relativt få turister har fått möjligheten att uppleva dessa delar av Kapstaden. En väldigt personlig tur som låter dig besöka det multikulturella Kapstaden.

Höjdpunkter
- Distrikt Sex och Museum
- Bo-Kaap
- Manenberg
- Cape Flats
- Khayelitsha

Detta är en positiv och interaktiv tur som låter besökaren få tillfälle att möta och prata med lokalbefolkningen. När turisterna anländer blir de ofta förvånade över den grad av segregation som de tidigare raslagarna skapat i samhället bara decennium tidigare. Många berömda människor som gemene man definerat som svarta har i verkligheten haft annan rasbakgrund. Vi tar besökarna till de kåkstäder som tidigare varit kallade "Färgade områden".

Tider
Denna turen är fördelsvis en morgontur, men erbjuds även som eftermiddagstur vid önskemål.

Muséet i Distrikt Sex
Inträdesavgift inkluderat i priset. Här i distrikt 6, som det var sen 40 år tillbaka, har blivit smyckat med artefakter och ett väl tilltaget fotografiskt porträtt av livet hur det var före apartheid åren.

Pris: 440kr per person

Alternativ: The Township och Robben Island-turen
Robben Island är det mest kända, eller ökända, fängelset i landet, som är isolerat från land och har inhyst många politiska fångar, bland annat före detta President Nelson Mandela. Efter turen till kåkstäderna kommer du att ta färjan till Robben Island för en guidad tur. Före detta politiska fångar kommer att vara dina guider. Vid återresa ordnar vi resa tillbaka till ditt hotell. Heldagstur.

Pris: 850kr per person

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan