Bazaruto Archipelago

Bazaruto Archipelago är en ögrupp som tillhör Mocambique och ligger sydost längs med landets kustremsa. Ögruppen består av fem idylliska öar, Bazaruto och Benguerra är de två största. Området, inklusive korallreven runt öarna, är nu klassat som skyddsområde och nationalpark vilket gör det till det enda officiella marinreservatet i landet. Parken är idag ett stort betydande steg för globalt bevarande av marina miljöer. Området har fått ett välförtjänt rykte som ”pärlan” i indiska oceanen för att det är ett nästan orört paradis på jorden. Vattnet kring öarna har ett riktigt häftigt djurliv, här finns otroligt många fiskarter, valhajar, knölvalar, sköldpaddor och dugonger. Längs med de vita sandstränderna finns många olika boenden i olika prisklasser.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Kapstaden, Krugerparken & Mocambique

En romantisk resa med guidade turer i vackra Kapstaden där ni bor på Romney Park All Suite Hotel & Spa som ligger beläget i det populära området Green Point och med gångavstånd till både strandpromenad och V&A Waterfront. Därefter beger ni er till Buhala Game Lodge som ligger vid Crocodile ....Läs mer »

Aktiviteter

Bazaruto Archipelago är självklart känt för sina otroligt vackra sandstränder och det behagliga vattnet från Indiska Oceanen. Med tanke på att dem har ett marinreservat så finns det otroligt många vattendjur att se. Varför inte utforska vattnet genom en snorklingstur, delfintur eller en dykningstur. För alla fiskeintresserade så finns det tillgång till saltvattens flugfiske, djuphavsfiske eller varför inte segling eller testa på dhow (mindre träbåt med segel) och för er som vill hålla sig på land så finns det bland annat ridning och sandsurfing.

Klimat

Klimatet runt ögruppen Bazaruto Archipelago är alltid varm med en regnsäsong som faller in mellan november och maj. Risk för orkaner är det i februari och mars. Under regnsäsongen ligger temperaturen runt 30 grader med en otrolig luftfuktighet. Under torrperioden ligger temperaturen runt 28 grader och vattnet från indiska oceanen har en temperatur på 25 grader, en perfekt temperatur för bad.

Visum och vaccinationer

Visum krävs för svenska medborgare. Det är oklart om du kan få ett visum på plats vid ankomst eller måste söka innan. Vi rekommenderar därför att ni kontaktar Mocambiques Ambassad i Stockholm för mer information via tel: 08-666 03 50 eller mail: info@embassymozambique.se. Passet måste vara giltigt i minst 6 mån efter det att man har lämnat landet.

Malariaprofylax rekommenderas, samt hepatit A och B. När det gäller gula febern så måste ni vaccinera er om du kommit från eller varit i transit i minst 12 timmar i ett afrikanskt land som har gula febern och ni ska då visa upp intyg ”gula kortet”.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan