Botswana express - 4 nätter - Okavango Delta och Chobe

Upplev en safari i Botswana på gammaldags sätt men ändå på ett lyxigt vis i Meru style safari tents i Okavango Delta och i Chobe National Park. Upplev safari till fots, i Mokoro kanot i Deltat, i båt på Chobe River och safari i öppen jeep. Genom att flyga i små plan mellan camperna, fly in safari, sparar man tid och får se vackra vyer från ovan. Vill ni stanna lite längre så lägg till några nätter i Kalahari med safari och träffa Bushman folket eller i Namibia på Caprivi Strip. 
Detta paket är också enkelt att förlänga med några dagar i Victoriafallen och/eller Sydafrika. Varför inte lägga till 2 nätter i Kalahariöknen i Botswana och möten med San folket som anses vara Afrikas äldsta stam? eller ta bort Chobe för Kalahari öknen?

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1 & 2 Okavango Deltat
Ni möts på Maun International Airport av vår representant och flyger sedan vidare med ett litet plan till Mapula Airstrip. Där möts ni återigen och åker i ca 30 min i jeep till ert boende i Okavango Deltat. Ni har safari längs vägen innan ni kommer fram till ert boende i två nätter, Kadizora Camp.
Okavangodeltat är karakteristiskt för sina mängder av vattenvägar, världens största inlandsdelta, och dessa isolerar en mängd öar. Vattnet kommer ifrån Angola och rinner igenom Botswana för att sluta i Kalahariöknen. De norra delarna av deltat har stora vidder av savann som avbryts av laguner och biflöden, och det är på stranden av en av dessa laguner som har valts till plats för Kadizora Camp. Campen är ingen vanlig safarilodge utan ett halvpermanent safariläger som består av endast 10 st lyxiga Meru Style tält med riktigt sköna sängar, dusch och wc samt utomhusdusch. Detta sätt att bo på safari är det ultimata och riktigt spännande då man kan höra ljuden av djuren på natten. 

Aktiviteter att välja på, Mokoro kanot, man åker sakta fram i kanalerna i Okavango, en kanot som körs av en sk. pooler i aktern, tänk liten gondol, walking safaris med guide eller safari i öppen jeep med guide.

Dag 3 & 4 Chobe National Park
Idag körs ni återigen till Mapula Airstrip och har safari längs vägen. Sedan går färden vidare till Kasane International Airport i ett litet plan. Där hämtas ni för en kortare transfer till Chobe och ert boende på Elephant Valley Lodge.
Elephant Valley Lodge ligger mellan Chobe National Park i Botswana och det lika imponerande Matetsi wildlife conservancy, söder om Kazangula gränsövergång och i Kasane Forest Reserve. Campen består av 20st lyxiga Meru Style tält med riktigt sköna sängar, dusch och wc. Från campen kan man se väldigt mycket djur som kommer för att dricka ur ett vattenhål. Choberegionen är hem åt den största populationen av vilda elefanter i världen, ca 120 000. Deras dagliga promenader tar dem från Zimbabwe, genom Chobe och in i Namibia innan de återvänder. Elephant Valley Lodge ligger längs en av dessa rutter i Kasane Forest, granne med Chobe Nationalpark. Öppna områden för gästerna, ett avskilt gömme för att spana på djur och swimming pool finns på lodgen vilken ligger nedanför en kraftig skog av törnen. Det är i dessa trätoppar man kan hitta en mycket stor koloni av vitryggade gamar. Lodgen är unik utav flera anledningar och bland dem bla det faktum att den är belägen i ett mycket djurrikt område som ger våra gäster tillfälle att se djur antingen från öppna jeepar in i Chobe eller via båt längs Chobe River.

Aktiviteter att välja på, båtturer på Chobe River eller med öppen jeep på land. Det unika läget av lodgen gör att man kan göra safari både på dagen och på natten.

Dag 5 Hemresa
Idag körs ni till flygplatsen i Kasane för er vidare resa eller så ordnar vi med en transfer till Victoriafallen där ni kan fortsätta er resa. Om ni skulle vilja lägga till extra nätter i Botswana kan vi naturligtvis även hjälpa er med det. Ni kan tex lägga till två nätter i Kalahari.

Resfakta Pris

Pris: 28 670 kr per person, del i dubbelrum
Priset gäller från 1 maj  tom 31 oktober  2016
Enkelrumstillägg: 9 715 kr
Pris: 22 865 kr per person, del i dubelrum
Priset gäller från 1 december 2015  tom 31 april  2016
Enkelrumstillägg: 3 380 kr

Resan kan göras alla dagar på året så kontakta oss för datum.

På Kadizora Camp i Okavango ingår
* Alla transfers
* Litet flyg från Maun till Mapula Airstrip i Okavango, Mjuka resväskor krävs och max 20kg per person inklusive kamerautrustning och handbagage
* Logi i Meru style tents
* Helpension
* Utvalda vin och spritsorter, öl och soft drinks
* Aktiviteter som morgon mokoro trip, safari till fots, Island walk och eftermiddags/kvällssafari i öppen jeep

På Elephant Valley Lodge i Chobe ingår
* Alla transfers
* Litet flyg från Mapula Airstrip i Okavango till Kasane Airport Mjuka resväskor krävs och max 20kg per person inklusive kamerautrustning och handbagage
* Logi i Meru style tents,
* Helpension
* Utvalda drycker under de olika aktiviteterna
* Aktiviteter som två aktiviteter som båttur på morgonen i Chobe River och en eftermiddagssafari i jeep i Chobe national Park
* Inträde till Chobe National Park och bed levy

I resans pris ingår ej
* Internationella flyg. Vi bokar gärna åt er till bästa pris
* Dryck på Elephant Valley Lodge, dock ingår det på aktiviteterna
* Vissa avreseskatter på flygplatsen tex Maun eller Kasane, USD 10 per person och internationella avreseskatter USD 20 per person
* Avbeställnings eller reseförsäkring som vi kan boka åt er genom Gouda

Priset är beräknat på dollarkursen april 2016 och vi reserverar oss därför mot valutaändringar

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan