Det Stora Äventyret-Kenya och Zanzibar Januari 2018

Vandring till spännande safari i Tanzania Zanzibar

En resa fylld av upplevelser och starka intryck från det vilda Afrika med två svensktalande erfarna guider. Resan avslutas sedan med 6 nätter på exotiska Zanzibar med sol och bad vid Indiska Oceanen och spännande arabisk kultur i huvudstaden Stone Town.

Dina guider i Masai Mara, ett av jordens viltrikaste områden, är Linda Rasmussen och Sven Zetterlund som i drygt 10 år guidat safariresor i Östafrika och har en unik kontakt med massajfolket. Det gör att ni får upplevelser och möten som få turister har chans att få vara med om. Ni flyger hela vägen, landar mitt i reservatet och bor på en bekväm tältcamp vid Talekfloden som gränsar till naturreservatet. Det garanterar dig maximal upplevelse av både djur och kultur från första stund till sista.

Linda Rasmussen har tidigare bott och arbetat i Tanzania under sju år bla på svenska skolan i Dar es Salaam. Sven Zetterlund är fotograf, filmare och författare och har ägnat de senaste 20 åren åt att dokumentera det vilda djurlivet och massajfolket i Kenya. Tillsammans driver de Mama Zebra Memorial Fund som bla finansierat skolor för ca 1700 massajbarn i Kenya. Här i Sverige driver de Afrikahuset tidigare i Varberg och nu i Hjärnarp strax norr om Ängelholm

 

 

Pris från:
49 985 kr
Dagar:13
Flyg med alla skatter*, transfer, del i dubbelrum med frukost, måltider enligt program, alla utflykter, safari och inträden/avgifter enligt program, två svenstalande guider i Kenya. * Med reservation för skattehöjningar.
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
6/1-1818/1-18KöpenhamnDet Stora Äventyret - Kenya & Zanzibar Januari 2018Mer än 849 985 krBoka
6/1-1818/1-18GöteborgDet Stora Äventyret - Kenya & Zanzibar Januari 2018649 985 krBoka

Program

Program

Dag 1. Masai Mara

Ankomst till Nairobi tidigt på morgonen, där ni hämtar ut era väskor och fortsätter till inrikesflygplatsen för att bege er till Masai Mara. Ni landar mitt i det vilda och möts av Linda och Svens engelsktalande massajvänner som också är gruppens chaufförer hela vistelsen. På flyget till Mara får ni bara ha med er 15 kg per person och ditt bagage måste vara packat i mjuka väskor. Ni anländer till Camp Oloshaiki till sen lunch. Under eftermiddagen safaritur (gamedrive) i reservatet. Middag och övernattning på campen. Helpension.

Dag 2. Safari och Massajby

Gamedrive tidigt på morgonen då djuren är som mest aktiva. Linda och Sven guidar och berättar om djurlivet, naturen och massajkulturen. Därefter en härlig frukost på campen och vidare till den lilla byn Talek för att handla in diverse livsmedel. Det tar ni sedan med er till massajbyn som ni besöker efter lunch. I byn väntar spännande aktiviteter tillsammans med massajerna men också sång och dans. Gamedrive på vägen tillbaka till campen. Helpension.

Dag 3. Safari och skolbesök

Gamedrive som vanligt eller – för den som vill – en vandring till fots i lejonland tillsammans med en grupp massajer. Lärorikt och spännande!  Efter frukost gör ni ett intressant (och känslosamt!) besök i skolan och på läkarstationen som Linda och Svens minnesfond finansierat. På eftermiddagen producerar ni vackra smycken tillsammans med massajkvinnorna och kastar spjut med massajmännen. Därefter väntar åter savannens fantastiska djurliv. Helpension.

Dag 4. Safari i Masai Mara

Ni intar frukost på campen och fortsätter ut på en heldagssafari med lunch i bagaget. Ni åker bland annat till Marafloden där ni möter flodhästar och krokodiler. Har ni tur får ni se en sk crossing när gnuer och zebror ska ta sig över floden där krokodilerna väntar. På kvällen afrikansk afton med mat du nog aldrig ätit tidigare och likt övriga kvällar avslutar ni runt lägerbålet och lyssnar till lejonens rytande och hyenornas ylande ute på savannen. Helpension.

Dag 5. Safari och marknad

Gamedrive i Masai Mara eller en flygtur i luftballong för den som vill (betalas på plats). Efter frukosten besöker ni den lokala marknaden i byn Talek och ni är förmodligen som vanligt är de enda vita. Ni avlutar med ett glädjefyllt besök på den lokala baren. Efter härlig lunch på campen blir det en annan kamp som inte avslöjas här. Gamedrive på eftermiddagen och ytterligare överraskningar. Helpension.

Dag 6. Masai Mara-Zanzibar

Fyllda av upplevelser och oförglömliga minnen vänder ni tillbaka till Nairobi. Lunch ingår ej denna dag. Efter frukost blir ni körda till Arusha för att ta er till Zanzibar. Zanzibar ligger i Indiska Oceanen och består av många olika kulturer och folkslag som präglat ön. Zanzibar är mest känd för sina underbara vita sandstränder, sol, vajande palmer, vackra palats och havet där man kan bada, snorkla och dyka året runt. Vår representant kör er till öns nordöstra del och till Kichanga Lodge som är en av Zanzibars hemligheter. Här bor ni i bungalows på stranden och erbjuder ren avkoppling för de som önskar och massa aktiviteter för den som vill hålla igång.
Måltider: Frukost och middag

Dag 7-9. Zanzibar

Dessa dagar njuter ni av sol och bad. För den som vill går det att boka på fler utflykter direkt på hotellet så som snorkling, djuphavsfiske mm.
Måltider: Frukost och middag

Dag 10. Stone Town Zanzibar

Efter frukost blir ni hämtade av er chaufför som kör er till västkusten och Stone Town där ni bor på Jafferji House. På vägen dit stannar ni till för en guidad kryddtur, en tur som är mycket uppskattad. Gå gärna ut på kvällen och upplev nattmarknaden.
Måltider: Frukost och middag

Dag 11. Stone Town Zanzibar

Efter frukost blir ni hämtade av er engelsktalande guide som tar er på en guidad tur genom Stone Towns hemliga gator och berättar om historien kring den vackra ön. Stone Town som även kallas den gamla staden osar av magi och mystik och strimmor av ljus och djupa skuggor skapar en fascinerande värld i de smala gränderna. UNESCO har utsett Stone Town till en av världens mest historiska städer och är nu en skyddad stad. Lunch på egen hand. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter.
Måltider: Frukost och middag

Dag 12. Hemresa

Frukost och utcheckning. Förmiddagen fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen blir ni hämtade och körda till Zanzibars flygplats för ert flyg hem och ni är hemma dagen därpå.
Måltider: Frukost och måltider på flyget


Mer information hittar du även på Afrikahusets hemsida
Vi reserverar oss även för prisändringar pga. valutaförändringar och skattehöjningar
  

Pris resfakta

Pris resfakta

Pris januari 2018: 49 985 kr per person, del i dubbelrum inkl. flyg
Enkelrumstillägg: 5 500 kr 
Barnpris: 29 985 kr per barn (som delar rum med 2 vuxna)

För er som endast vill följa med på safari är priset: 37 985 kr per person
Enkelrumstillägg: 3 000 kr
Barn under 12 år: 28 985 kr per barn (som delar rum med 2 vuxna)

Detta ingår i priset:

 • Flyg från Sverige till Nairobi, vidare till Masai Mara, tillbaka till Nairobi sedan hem igen med flygskatter (med reservation för prishöjningar pga. valutan och skatteökningar).
 • 5 nätter del i dubbelrum med helpension (alla måltider, ej drycker) på Camp Oloshaiki
 • Safari i Masai Mara med alla parkavgifter (parkavgifterna är med reservation för ändringar då den Kenyanska regeringen kan komma att justera detta)
 • 2 svensktalande guider under hela resan (Linda Rasmussen och Sven Zetterlund)
 • 4 nätter på Kichanga Lodge på Zanzibar med halvpension (frukost och middag)
 • 2 nätter på Jafferji House i Stone Town med frukost
 • Guidad tur i Stone Town
 • All transfer mellan flygplatser och hotell på Zanzibar

Detta ingår inte i priset:

 • Visum till Kenya, ca USD50 per person samt Tanzania, ca USD50 per person
 • Övriga utflykter som tex ballongflygning och walking safari i Masai Mara
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Eventuellt pristillägg på flyget för er som INTE vill åka med över till Zanzibar, då flyget måste bokas om och priset kan gå upp
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

Mer information hittar du även på Afrikahusets hemsida
Vi reserverar oss även för prisändringar pga. valutaförändringar, flygskatter samt parkavgifter
 

Kommentarer

2015

Ett kärleksfullt tack för en fantastisk resa. Bättre guider än dom två solarna som ni är finns inte. Vi är så jättenöjda med allt vi fått vara med om. Det som mest kommer att saknas är ni två, massajerna som vi blev så förstjusta i, djuren och vidderna.

Anneli

 

Hej Linda och Sven!

Tack för en helt fantastisk resa. Vi har rest väldigt mycket men det här var en av de starkaste upplevelserna som vi varit med om.

Gunilla och Stefan

 

Hejsan!

Ni vet ju redan vad jag tycker. Helt Fantastiskt. Att få uppleva allt detta. Naturen, alla djur, MASSAJERNA, skolan, byarna mm.

Det bästa jag gjort. Vill bara dit igen. Sist men inte minst... Du och Linda.

Agneta

 

Tänk att få förmånen att åka till byarna och till skolan, alla dessa glada barn, få träffa kvinnorna, lära oss att göra massajarmband och laga afrikansk mat med kocken. Allt var perfekt ordnat, t.o.m. duschen. Har inte skrattat så mycket på länge tack vare er Linda och Sven och tack vare fantastiska medresenärer.Jag vill tacka er för ert engagemang, ni är unika. Tack för en oförglömlig resa.

Kram Görel

 

Jambo SoL!

TACK för en helt OTROLIG resa som Ni fixat till vår FULLA BELÅTENHET!!

Monica och Stig

 

Detta var mitt livs resa!!!

Att få leva med massajerna så nära naturen och djuren på en jättefin camp var fantastiskt. Fått lära mig mycket om djur, natur och dessa underbara massajer. Vilken glädje! Andäktigt på savannen.

Lena och Bernt

 

Tack, det finns bara ett eller två ord för att beskriva veckan i Masai Mara - UNDERBART och OBESKRIVLIGT. Nu äntligen verkar det som om min själ är ikapp kroppen som varit här i över en vecka. Själen blev liksom kvar där nere. Jag längtar tillbaka, till människorna, djuren och naturen. Tycker vi hade det fint och mysigt på alla sätt. Förälskade mig i människorna och kulturen där och tänker ofta och mycket på dem.Tack i massor till både Linda och dig.

Kram Britt-Marie

 

Spännande, annorlunda, starkt, häftigt! Fantastiskt!

Barbro

 

Jambo !

Jag har samma känslor som efter mina förlossningar!

Man bara bubblar av glädje och vill berätta om och om igen för alla om sina upplevelser! Safarin blev verkligen lyckad!

Och att möta massajer var verkligen lika fantastiskt som mötena med de vilda djuren.

Kramar Sussi med familj

 

Jambo!

Resan var mycket över förväntan. Allt i Masai Mara var så trevligt och skojigt. Det var en bra mix av utflykter på savannen och andra upplevelser. Man berördes långt in i själen av både djuren och dessa underbara människor, som massajerna är. Det var en sensuell upplevelse, som gick djupt in i min kropp. Jag blev helt fylld av allt det som hände. Egentligen har jag inte ord, för att uttrycka allt så man förstår hur total den här resan till Masai Mara var.

Oleseri Marianne

 

Vi är helt tagna av denna resa. Allt blev så mycket bättre än vad vi hade väntat oss.Tack vare er har vi fått så mycket upplevelser både på savannen och allt omkring det vanliga livet som massajerna och folket i byn lever.Vi tycker att det är givande att se andra kulturer och att uppleva det så nära var helt fantastiskt.

Lena och Roger

2014

Hej Linda och Sven!

Det har nu gått några dagar sedan vi kom hem och vi har  hunnit landa i "verkligheten" men minnena från Afrika kommer vi att ha med oss resten av livet.
Att tillsammans med er och resten av gänget uppleva alla dessa djur i sin verkliga miljö och få med oss av er kunskap om dom var helt fantastiskt. Att dessutom få komma Masajerna så inpå livet och uppleva en kultur så helt skild från vår egen tror jag inte är så många "safari-turister" förunnat.
Dagarna på Zanzibar med Stone-town och Sultan Sands var också helt perfekta.
Guiden vi hade var kunnig och förmedlade sina kunskaper på ett bra sätt.
Kontrasterna mellan hotellet vi bodde på och gränderna vi gick i på stadsvandringen med bl a marknaden är sådant som vi inte glömmer.
Kryddplantagen var också en upplevelse. Hotellet Sultan sands var fint och dagarna där gav oss möjlighet att börja smälta alla intryck och vila lite inför hemresan.
Så ett stort tack för fint arrangerade veckor!

Kram Lena och Jan
 

Pris från:
49 985 kr
Dagar:13
Flyg med alla skatter*, transfer, del i dubbelrum med frukost, måltider enligt program, alla utflykter, safari och inträden/avgifter enligt program, två svenstalande guider i Kenya. * Med reservation för skattehöjningar.
Boka resa
Boka resa