Drömresa - Sydafrika och Mocambique

Bättre än så här blir knappast en resa. Res till Sydafrika och underbara Kapstaden med en guidad dag i vindistriktet, åk på safari i Krugerparken i öppen jeep och sök efter vilda djur, ät god mat och drick goda drycker. Avsluta i paradiset på White Pearl Resort i Moçambique med sol, bad och avkoppling. Detta är en av de bästa och finaste resortsen vi känner till. Här finns också mycket bra snorkling och dykning. Varför inte simma med delfiner? En resa perfekt för alla som vill bli omhändertagna och bara koppla av. Resan till Sydafrika och Moçambique passar dessutom mycket bra som bröllopsresa eller en resa för dig som vill ha det lilla extra.
Självklart kan ni förlänga med fler dagar på de olika ställena.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1
Kapstaden Vid ankomst i Kapstaden hämtas ni på flygplatsen av en chaufför med namnskylt. Ni checkar in på Cascades at the Promenade. Detta lilla hotellet ligger i stadsdelen Sea Point med ca 100m till den populära strandpromenaden och Atlanten. Hotellet har endast 7 rum och själva byggnaden är viktoriansk och gammal men inredningen är mycket modern. Det har också en trevlig restaurang på bottenplan med utsikt över havet. Ni bor här i 4 nätter i Deluxe-room med härlig balkong och frukost. Det finns många butiker och restauranger i närheten. Gör gärna en stadsrundtur idag, ta en hop on/hop of-bus, sitt på taket och guidas runt för att få en överblick över staden. Bussen går även upp till Table Mountain (Taffelberget) ett måste vid fint väder.                                           

Dag 2
Kapstaden Idag väntar en klassisk guidad heldagsutflykt runt den vackra halvön Cape Peninsula med Godahoppsudden, pingvinerna i Boulders Beach samt ett besök i Kirstenbosch botaniska trädgård som några av höjdpunkterna. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.

Dag 3
Kapstaden Ni kanske vill ha en ledig dag och shoppa, promenera eller jogga på den fina strandpromenaden, besöka V&A Waterfront , den trevliga hamnen med alla restauranger, lyxhotell och butiker? Annars kan vi ordna med ett flertal guidade utflykter, kanske till kåkstäderna för att se hur den svarta befolkningen lever eller varför inte dyka med vithajar i bur? Är vädret fint kan ni exempelvis besöka Taffelberget eller spela en runda golf. Att åka taxi i Kapstaden är billigt, be hotellet ordna med en pålitlig taxifirma.  

Dag 4
Kapstaden
Idag hämtas ni för en guidad tur i vindistriktet som omger Kapstaden. Det blir vinprovning på både större och mindre små pärlor. Ni guidas av en mycket kunnig vinkännare. Ni körs tillbaka till ert hotell på eftermiddagen.

Dag 5
Krugerparken Efter frukost hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen. Ni skall idag flyga inrikes mot Krugerparken. När ni landar väntar ännu en chaufför på er och kör er till er safarilodge. Bilturen tar en dryg timme. Ni kommer att bo på den lilla intima familjeägda lodgen Maqueda Lodge med endast 6 rum. Lodgen ligger precis utanför Krugerparken vid Crocodile River, den naturliga gränsen till Krugerparken i ett naturreservat där djuren strövar fritt alldeles inpå knuten. Idag ingår en kvällssafari i Krugerparken. På kvällen väntar en tre-fyrarätters middag. På lodgen lagas och serveras det mycket bra mat!

Dag 6
Krugerparken
Ni åker idag iväg in i Krugerparken. Då väntar en heldag safari i öppen jeep med guide. Ni har med er frukost som ni äter i parken. Lunch intas också i parken (ingår ej i priset) på en vacker utsiktsplats där ni äter medhavd lättare lunch. Tillbaka på lodgen väntar er middag på er.

Dag 7
Krugerparken Gårdagens program upprepas men ingen safari är den andra lik. Det är det som är spänningen med safari i Afrika, man vet aldrig vad som väntar runt knuten. Här i södra delen av Krugerparken finns gott om djur av många olika sorter och naturligtvis alla Big Five, troligtvis finns här flest noshörningar i världen. Detta är även ett artrikt paradis för fågelälskare; här finns allt från svalor till örnar. Eftersom naturen varierar med vattendrag, skog, savann och buskage ger detta en stor mångfald.

Dag 8
Moçambique
Ni hämtas idag på safarilodgen och körs till flygplatsen i Maputo, Mocamiques huvudstad. Resan tar ca 3 timmar med bil och sedan väntar en fantastisk flygtur med helikopter som tar er till det underbara White Pearl Resort, Ponta Mamoli. Här bor ni i 6 nätter i en Pool Suite med Fully Inclusive och egen privat butler. Här ingår det mesta, se under fliken "resfakta och pris".  Denna resort erbjuder den ultimata ”sanden mellan tårna-lyxen”. På White Pearl Resort kan du smutta på något gott att dricka i din privata lilla pool, unna dig lyxiga traditionella middagar, ge dig ut på djuphavsfiske eller fly från allt genom att utforska de rika korallreven med de kvalificerade dykinstruktörerna. Kanske är det dags att ta dykcertifikat? Eller bara koppla av i er eleganta svit/bungalow.

White Pearl Resort, Ponta Mamoli ligger på den södra kusten av Moçambique, en av Afrikas bäst bevarade hemlighet. Med sin 2 km ofördärvade strand och sina orörda områden upptäcker man en plats så vacker, så varmt välkomnande att det inte liknar något annat än ett paradis. Upptäck en värld av spännande äventyr i en plats omgiven av natur och med solsken året runt.
Oavsett dina intressen lockar Ponta Mamoli med sina varma och orörda stränder samt sitt klarblåa vatten. Utforska obebodda ställen i ett naturligt paradis och låt dina dagar passera genom att njuta av de utomhusaktiviteter som passar ditt humör just då. Varför inte ta en båttur och simma med delfinerna i det vackra havet eller spana efter valar i säsong, juni - november,  följ med på en tur och leta jättesköldpaddor som kommer hit för att lägga ägg, november - februari.  Snorkla och utforska korallreven, paddla kajak eller varför inte uppleva den privata stranden eller omgivningarna på hästryggen? Du kan även följa med på en guidad tur till en lokal by eller en guidad tur till Ponta Mamoli  Valet är ditt och allt ingår!

Dag 9-13
Moçambique Dessa dagar spenderar ni på stranden, vid poolen eller gör någon av många aktiviteter som ni bokar direkt med hotellet.

Dag 14
Hemresa
Efter frukost är det utcheckning därefter transfer och flyg med helikopter till Maputo för vidare färd mot Johannesburg och Sverige.
 

Pris Resfakta

Pris: 45 245 kr per person, del i dubbelrum högsäsong (15dec16-15jan17)
Pris: 39 540 kr per person, del i dubbelrum  lågsäsong (maj-sep16)

För andra datum, kontakta oss för pris.
Moçambique har ett behagligt klimat året runt. Februari/mars kan vara väldigt blåsigt.

Vad som ingår:
* 4 nätter på Cascades on the Promenade med frukost och balkong i ett Deluxe-rum
* 3 nätter med halvpension på Maqueda Game Lodge med en kvällssafri i Krugerparken, två heldagssafari i Krugerparken med guide i jeep samt inträde till Krugerparken
* 6 nätter på White Pearl Resort i en pool suite med fully inclusive, dvs frukost, lunch och 3 rättersmiddag, high tea, drycker (även lokala alkoholhaltiga drycker som bubbelvin, vin, öl, utvalda spritsorter, mineralvatten och läsk ), gratis minibar med snacks, canapéer vid poolbaren, kaffe/te, mineralvatten, gratis tvätt, butlerservice, fri WIFI.
* Aktiviteter som strand- och "bushridning", besök i en stad med guide eller/och besök i en lokal by,  strandpicknick, strandsporter, Kids Skipper Club, snorkling från stranden, stargazing, "sköldpaddsvandringar" med guide samt 3 st Ocean Safaris i båt för att snorkla vid korallrevet och leta efter/simma med delfiner och valar när man bor tre nätter på resorten.
* Privat transfer från flygplatsen i Kapstaden till ert hotell
* En heldags guidad tur runt Cape Peninsula inkl. alla inträden förutom pingvinerna i Boulders om man vill gå in där, exkl. lunch. Vi stannar vid en trevlig restaurang för att äta, var och en betalar på plats
* En heldags guidad tur i vindistriktet runt Kapstaden med vinprovning,  exkl. lunch. Vi stannar vid en trevlig restaurang för att äta, var och en betalar på plats
* Privat transfer från ert hotell till flygplatsen i Kapstaden
* Transfer från flygplatsen i Nelspruit till er lodge vid Krugerparken
* Privat transfer från er lodge vid Krugerparken till Maputos flygplats
* En helikoptertransfer från Maputo till White Pearl Resort tur och retur, värde ca 6 500kr per person när man stannar här 6 nätter
* Vår trygghetsgaranti

Detta ingår ej:
* Flygresor tur och retur Sydafrika, pris från ca 9 000 kr per person
* Flyg från Kapstaden till Nelspruit och från Maputo till Johanensburg, pris från ca  4 000 kr per person 
* Drycker, utan på White Pearl Resort där de ingår förutom exklusiva märkesdrycker, äkta champagne eller cocktails.
*Spabehandlingar eller dykning, endast snorkling
* Eventuella flygplats- eller avreseskatter
* Eventuell dricks till guider eller personal
* Eco-Charge USD10 per bokning som går tillbaka till olika organisationer som gör allt för att vi ska lämna så lite avtryck efter oss som möjligt för att skona miljön, sköldspaddsforskning etc.
* Visum till Moçambique som måste sökas på ambassaden i Stockholm innan avresa och kostar idag ca 600 kr per person 
* Reseförsäkring, så kallad komplement till hemförsäkringen eller avbeställningsskydd. Vi bokar detta  genom Gouda försäkringsbolag
* Vid boende över  jul och nyår tillkommer det en extra festive season-kostnad för julafton och juldagen, USD60 per person, och för nyårsafton, USD150 per person. Detta innebär att det blir en extra trevlig julmiddag med speciella aktiviteter och på nyår blir det en extra fin middag med 5 rätter, bra bubbel, massor av raketer och underhållning

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag-programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Naturligtvis går det att uppgradera till honey moon suite för er som vill åka på bröllopsresa. Vill ni ha färre dagar på White Pearl Resort ingår endast en eller två Ocean safaris per person beroende på antal dagar.

För våra safariresenärer i Tanzania, Kenya, Botswana, vissa lokala inrikesflyg i Sydafrika och Moçambique; observera att ni måste ha mjuka väskor med maxvikt som kan variera mellan 15-20kg  inklusive handbagage per person på dessa flyg. Vänligen stäm av med oss för exakta restriktioner.

Priset är beräknat på dollar samt randkursen och vi reserverar oss därför mot valutaändringar.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan