Drömresa - Sydafrika & Mocambique

Bättre än så här blir knappast en resa. Res till Sydafrika och underbara Kapstaden med en guidad dag i vindistriktet, åk på safari i Krugerparken i öppen jeep och sök efter vilda djur, ät god mat och drick goda drycker. Avsluta i paradiset på White Pearl Resort i Moçambique med sol, bad och avkoppling. Detta är en av de bästa och finaste resortsen vi känner till. Här finns också mycket bra snorkling och dykning. Varför inte simma med delfiner? En resa perfekt för alla som vill bli omhändertagna och bara koppla av. Resan till Sydafrika och Moçambique passar dessutom mycket bra som bröllopsresa eller en resa för dig som vill ha det lilla extra.

Resan är på 14 dagar/13 nätter exkl. resdagar och kan självklart skräddarsys efter önskemål.
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Kapstaden

Vid ankomst i Kapstaden hämtas ni på flygplatsen av en chaufför med namnskylt. Ni checkar in på Cascades at the Promenade. Detta lilla hotellet ligger i stadsdelen Sea Point med ca 100m till den populära strandpromenaden och Atlanten. Hotellet har endast sju rum och själva byggnaden är viktoriansk och gammal men inredningen är mycket modern. Det har också en trevlig restaurang på bottenplan med utsikt över havet. Ni bor här i fyra nätter. Det finns många butiker och restauranger i närheten. Gör gärna en stadsrundtur idag, ta en hop on/hop of-bus, sitt på taket och guidas runt för att få en överblick över staden. Bussen går även upp till Table Mountain (Taffelberget) ett måste vid fint väder.     
Måltider: Frukost                                    

Dag 2. Kapstaden

Idag väntar en klassisk guidad heldagsutflykt runt den vackra halvön Cape Peninsula med Godahoppsudden, pingvinerna i Boulders Beach samt ett besök i Kirstenbosch botaniska trädgård som några av höjdpunkterna. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.
Måltider: Frukost

Dag 3. Kapstaden

Ni kanske vill ha en ledig dag och shoppa, promenera eller jogga på den fina strandpromenaden, besöka V&A Waterfront , den trevliga hamnen med alla restauranger, lyxhotell och butiker? Annars kan vi ordna med ett flertal guidade utflykter, kanske till kåkstäderna för att se hur den svarta befolkningen lever eller varför inte dyka med vithajar i bur? Är vädret fint kan ni exempelvis besöka Taffelberget eller spela en runda golf. Att åka taxi i Kapstaden är billigt, be hotellet ordna med en pålitlig taxifirma. 
Måltider: Frukost

Dag 4. Kapstaden

Idag hämtas ni för en guidad tur i vindistriktet som omger Kapstaden. Det blir vinprovning på både större och mindre små pärlor. Ni guidas av en mycket kunnig vinkännare. Ni körs tillbaka till ert hotell på eftermiddagen.
Måltider: Frukost

Dag 5. Krugerparken

Efter frukost hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen. Ni skall idag flyga inrikes mot Krugerparken. När ni landar väntar ännu en chaufför på er och kör er till er safarilodge. Bilturen tar en dryg timme. Ni kommer att bo Buhala Lodge som ligger belägen med en härlig utsikt över Crocodile River, den naturliga gränsen till Krugerparken, där flertalet djur kommer för att dricka. Avkoppling på lodgen på eftermiddagen innan en härlig middag på kvällen.
Måltider: Frukost och middag

Dag 6-7. Krugerparken

Dagarna spenderar ni med safariturer i Krugerparken i öppen jeep och en mycket kunnig guide. Här i södra delen av Krugerparken finns gott om djur av många olika sorter och naturligtvis alla Big Five, troligtvis finns här flest noshörningar i världen. Detta är även ett artrikt paradis för fågelälskare; här finns allt från svalor till örnar. Eftersom naturen varierar med vattendrag, skog, savann och buskage ger detta en stor mångfald. Ni har med er frukost som ni äter i parken. Lunch intas också i parken (ingår ej i priset). Tillbaka på lodgen väntar middag på er.
Måltider: Frukost och middag

Dag 8. Moçambique

Ni hämtas idag på safarilodgen och körs till flygplatsen i Maputo, Mocambiques huvudstad. Resan tar ca 3 timmar med bil och sedan väntar en fantastisk flygtur med helikopter som tar er till det underbara White Pearl Resort, Ponta Mamoli. Här bor ni i sex nätter i en Pool Suite. Här ingår det mesta, se under fliken "resfakta och pris". Denna resort erbjuder den ultimata ”sanden mellan tårna-lyxen”. På White Pearl Resort kan du smutta på något gott att dricka i din privata lilla pool, unna dig lyxiga traditionella middagar, ge dig ut på djuphavsfiske eller fly från allt genom att utforska de rika korallreven med de kvalificerade dykinstruktörerna. Kanske är det dags att ta dykcertifikat? Eller bara koppla av i er eleganta svit/bungalow.
Måltider: Fully inclusive


White Pearl Resort, Ponta Mamoli ligger på den södra kusten av Moçambique, en av Afrikas bäst bevarade hemlighet. Med sin 2 km ofördärvade strand och sina orörda områden upptäcker man en plats så vacker, så varmt välkomnande att det inte liknar något annat än ett paradis. Upptäck en värld av spännande äventyr i en plats omgiven av natur och med solsken året runt. Oavsett dina intressen lockar Ponta Mamoli med sina varma och orörda stränder samt sitt klarblåa vatten. Utforska obebodda ställen i ett naturligt paradis och låt dina dagar passera genom att njuta av de utomhusaktiviteter som passar ditt humör just då. Varför inte ta en båttur och simma med delfinerna i det vackra havet eller spana efter valar i säsong, juni - november,  följ med på en tur och leta jättesköldpaddor som kommer hit för att lägga ägg, november - februari.  Snorkla och utforska korallreven, paddla kajak eller varför inte uppleva den privata stranden eller omgivningarna på hästryggen? Du kan även följa med på en guidad tur till en lokal by eller en guidad tur till Ponta Mamoli  Valet är ditt och allt ingår!

Dag 9-13. Moçambique

Dessa dagar spenderar ni på stranden, vid poolen eller gör någon av många aktiviteter som ni bokar direkt med hotellet.
Måltider: Fully inclusive

Dag 14. Hemresa

Efter frukost är det utcheckning därefter transfer och flyg med helikopter till Maputo för vidare färd mot Johannesburg och Sverige.

Pris Resfakta

Pris från: 49 985 kr per person, del i dubbelrum (lågsäsong)
Pris från: 56 885 kr per person, del i dubbelrum  (högsäsong, gäller ej över jul & nyår)

Denna resa är på 14 dagar/13 nätter exkl. resa.
När man flyger med helikopter ut till White Pearl så får bagaget endast väga 12 kg per person.


Detta ingår i priset:

 • 4 nätter på Cascades on the Promenade med frukost
 • 3 nätter på Buhala Lodge inkl. halvpension samt safariaktiviteter enligt program
 • 6 nätter på White Pearl Resort inkl. fully inclusive
 • Privata transfer till och från flygplatser
 • En heldags guidad tur runt Cape Peninsula
 • En heldags guidad tur i vinlandet
 • En helikoptertransfer från Maputo till White Pearl Resort tur och retur, värde ca 6 500kr per person när man stannar här 6 nätter


Detta ingår inte i priset:

 • Flygresa från/till Sverige samt inrikesflyg och flyg mellan Mocambique och Sydafrika. Vi hjälper er gärna att boka
 • Måltider och dryck under utflykterna
 • Visum till Moçambique, ca USD85 per person
 • Eco-Charge USD10 per bokning som går tillbaka till olika organisationer som gör allt för att vi ska lämna så lite avtryck efter oss som möjligt för att skona miljön, sköldspaddsforskning etc.
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta din lokala vaccinationsklinik för rådgivning

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar 

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan