Mer gästkommentarer

 • God morgon från Moremi Game Reserve

  2016-10-20

  Nyligen kom Lars Wedén och hans fru hem från sin resa genom Botswana. Vid besöket till Moremi Game Reserve fick de se en leopard äta sin frukost från trädet.

  Läs mer om våre resor till Botswana och hur vi kan skräddarsy just er resa här: Resor till Botswana

  Tack Lars för bilden och att du valde att resa med African Tours & Safaris.

   

 • Mycket bra förslag från din sida som visade sig passa oss utmärkt

  2016-04-01

  Hej

  Jag vill tacka Dig så mycket för fantastiskt bra stöd i vår planering och bokning av vår resa till Kapstaden och St Lucia. Mycket bra förslag från din sida som visade sig passa oss utmärkt. Vi kom hem i söndags med massor av minnen och kan konstatera att detta är den bästa resa vi gjort. Garanterat att vi åker tillbaka vid tillfälle.

  Tack än en gång!
  Hälsningar Marianne

 • Åter hemma efter en fantastisk resa till Capetown, Kruger och Mauritius.

  2016-02-11

  Åter hemma efter en fantastisk resa till Capetown, Kruger och Mauritius. Vi är supernöjda med resan. Alla arrangemang fungerade klanderfritt och vi har upplevt en av de bästa resor vi varit med om. Upplägget var mycket bra med en första intensiv vecka med massor av upplevelser båda i Cape-town och ute på Maqueda lodge och Krügerparken. Därefter en skön avstressande vecka i solen på Mauritius. Alla arrangemang, utflykter och transfers fungerade klanderfritt.

  Vi vill verkligen tacka Dig för detta och hoppas kunna återkomma i framtiden.

  Hälsningar Kari och Svante Jansson / januari 2016

 • Sydafrika verkligen överträffade våra förväntningar på alla sätt och vis

  2016-02-04

  Vi hade en helt fantastisk resa i Sydafrika, vi var alla eniga om att Sydafrika verkligen överträffade våra förväntningar på alla sätt och vis!

  Vår favorit på resan blev Steenberg som verkligen var helt UNDERBART! Superfint boende på Stenberg Hotell, mycket trevlig personal, jättebra Golf på Steenbergs egna golfbana som håller toppklass. Restaurang Chatarinas som ligger inne på området har mat i världsklass till löjligt bra priser. Omgivningarna i Steenberg är fantastiska och rogivande och här får man verkligen koppla av och njuta. I efterhand kunde vi tagit ytterligare någon dag på Steenberg.

  Kapstaden: Här bodde vi jättebra på Romney Park Hotell och Spa. Under tiden vi var där höll de på att bygga ett hotell på andra sidan gatan vilket förde en del oväsen på dagarna, men vi var mestadels iväg på diverse utflykter dagtid så det störde inte oss direkt. Wifi fungerade inte så bra på rummen tyvärr, men funkade utmärkt omkring receptionen och ute vid poolområdet. Restaurangerna i området Waterfront i Kapstaden håller hög klass till låga priser och för att rekommendera någon ska man inte missa den Belgiska restaurangen Der Anker.  Utflykten till Kåkstäderna var väldigt  intressant och vi fick en guide som själv bodde i Kåkstäderna som verkligen gav oss en bild av hur livet är där. Som han sa, har man inte sett Kåkstäderna så har man inte sett Kapstaden för mer än hälften av befolkningen bor trots allt där. Även utflykten till Godahoppsudden var intressant och bra och inget man vill missa. Golfen vi spelade på Atlantic Beach Golfclub var bra. En ganska trixig bana och kan vara ganska blåsigt också.

  Hermanus: Här bodde vi på Svenskägda Beluga House. Det är  ett litet mysigt boende, och personalen där är jättetrevlig. Hermanus var ganska annorlunda än de andra ställena vi var på under resan. Här var inte "samma lyx" utan mer mysstämning i en liten härlig by. Peartree var en trevlig restaurang med bra mat till bra priser som vi blev rekommenderade och gärna vill rekommendera andra att besöka. Har man tur finns det gott om Valar (Sydkapare) som ofta kommer in nära land så man tydligt kan se dem i Hermanus. I Hermanus gjorde vi även ett par vinprovningar på fina vingårdar.

  Stellenbosch: Här bodde vi på Wineland Golf Lodges. Det är ett härligt boende som en stor lägenhet som har allt man behöver. Detta boende ligger alldeles intill deras mycket fina golfbana. Stellebosch är känt för sina många vingårdar vilket vi förstår då de verkligen finns överallt. Vi bokade en privatchaufför en hel dag som körde oss till de vingårdar vi ville besöka. Kan verkligen rekommendera att göra så till en kostnad av knappt 1.000:- SEK för en heldag och då åkte vi en liten minibuss endast vi fyra och chauffören körde dit vi ville och stannade och väntade på oss när vi ville hoppa av för vinprovning, shopping etc.

  Krugerparken: Här bodde vi på Buhala Lodge. Det är verkligen ett fräckt boende och något utöver det vanliga. Vi hade lite tur och fick rum 11 och 12 med balkong ut mot Crocodile River som ligger ca 50 m ifrån hotellet. Att vakna upp med att en elefant som har snabeln över balkongräcket är inget man gör varje dag men så vaknade vi ena dagen där. Dagen efter kom det en noshörning knappt 15 meter från hotellet och även flodhästar, krokodiler, buffel etc var bara en del av alla djur vi såg under vår vistelse här. Personalen på Buhala Lodge är verkligen +++, maten på hotellet är väldigt Sydafrika-inspirerad och kul och gott att pröva även det. Safarin vi gjorde en heldag  i Krugerparkenblev helt perfekt, vi fick se i stort sett alla djur, Geopard, Leopard, Noshörningar,Giraffer mm och vi tyckte att en heldag på Safari var helt lagom för oss och innehöll allt man kunde önska sig.

  Vi är mycket nöjda med vår resa och tycker att ni på African Tours har gjort ett jättebra jobb vad gäller bokningar av utflykter, boende, golf, tips på restauranger etc.
  Sydafrika är något vi alla vill och kommer att åka till igen!
   
   
  /Freddie
   

  ------------

  Är du nyfiken på en liknande resa? Läs mer här

 • "Att ankomma till logden var ändå bäst"

  2015-12-03

  Till att börja med vill jag bara tacka dig för engagemang och arrangemang i samband med vår resa, den blev verkligen otroligt lyckad och vi är nog överrens om att detta varit vår bästa semester på väldigt länge! Stort tack!

  Allt fungerade perfekt! Från hämtning på flygplatsen med trevlig transportör till det fantastiskt trevliga hotellet i Kapstaden, där vi fick några underbara dagar, med otroliga upplevelser. Självklart var mötet med vithaj en av höjdpunkterna, där vi hade turen att möta 8 individuella hajar under dagen, många som återkom flera gånger. Valsafarin var även den otroligt lyckad med många stora valar som majestätiskt vilade i vågorna, inramade av den otroliga naturen och imponerande vågor som bröt in över gnistrande stränder. Rundturen runt Godahoppsudden var även den väldigt lyckad med trevlig guide och en annan svensk trevlig familj. Vi såg sälar, apor, pingviner och strutsar och ett otoligt landskap runt Godahoppsudden. Vi avrundade dagen med vinprovning, och vi hade många intryck att smälta när vi väl var tillbaka på hotellet. God mat, trevliga människor och fantastisk shopping gjorde Kapstaden till en fantastisk upplevelse och vi är överrens om att återkomma för att fånga det vi ej hann med på denna resa.  

  Sen safarin! Resan gick väldigt smidigt och vi fick som vanligt perfekt service med upphämtning både i Kapstaden och vid flygplatsen. Men att ankomma till logden var endå bäst! Ett varmt välkomnande och en stämning som hämtad från filmen "Mitt Afrika". Service och bemötande var helt enastående. Vi njöt i fulla drag av mat, omgivning och inramning. På dagarna hade vi safari med den trevliga Chase, som med hårt arbete såg till att vi fick närkontakt med alla "big five". Att få se en leopard, lojt ligga i ett träd var nog höjdpunkten, även om sammantaget hela naturupplevelsen var enorm. Vi kommer absolut åka tillbaka för att genomföra en mer omfattande safari, där vi gärna skulle vilja komma ännu mer i kontakt med naturen genom att vandra och tälta i naturparken. Sammanfattningsvis är vi enormt nöjda med resan. Jag hade inte ändrat på någonting om vi hade gjort om denna resa. Vi är också fantastiskt nöjda med ert arbete och det sätt på ur ni lyckats plocka ihop en resa till oss på sätt som gav oss minnen för livet.

   

  Stort tack för det och jag kommer naturligtvis göra reklam för er till alla som vill lyssna. 

  Med vänlig hälsning 

  Petter Kamel med familj