Golf med det bästa Sydafrika kan erbjuda

Kombinera en golfresa till Sydafrika med det bästa av vad landet kan erbjuda; Kapstaden med guidade utflykter, vindistriktet med vingårdsboende, vackra vägen Garden Route och Safari i Krugerparken i öppen jeep med ranger/ guide, boende i lyxiga tält med alla bekvämligheter, dusch, wc och bekväma sängar. Det ”riktiga sättet” att bo på när man gör safari.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1
Hamiltons Tented Camp, Krugerparken
Ankomst Johannesburg på morgonen. Byte av flyg, inrikes till Hoedspruit eller Skukuza. Vid ankomst på flygplatsen hämtas ni och blir körda för en resa på ca 30 min till Hamiltons Tented Camp. Safarilodgen ligger på en sk private consession, egen privat mark i Krugerparken. Ni bor i ett stort "tält", bungalows med canvasväggar,  med alla bekvämligheter och inredda med antikviteter. Här finns endast 6 st "tält".  Detta boende är helt ofattbart fantastiskt. De har också väldigt god mat och bra och vänlig service.  Här kommer ni att åka på safari i öppna jeepar med kunnig tracker och ranger. Beroende på när ert flyg anländer så bör ni hinna med lunch samt en första safari på eftermiddagen. Här finns mycket djur i området, alla Big Five, ofta sedd är den skygga leoparden. Efter er safari väntar middag på kvällen. Dessa dagar ingår helpension och naturligtvis safari. Ni bor här i 3 nätter.

Dag 2
Safari
Ni väcks tidigt på morgonen.  Ni åker sedan iväg på safari i ca 3 timmar. Ni får lite förfriskningar under turen.
När ni kommer tillbaka till campen får ni en riktigt stor och härlig frukost!  Sedan tar ni det bara lugnt och kopplar av kanske vid poolen? Vid tvåtiden på dagen serveras  lunch. Ni kan sedan ta det lugnt tills din andra safaritur i jeep, ca 16.00, startar. Ni kommer att stanna för en sundowner på ett trevligt ställe. En sundowner är en drink i solnedgången. Ni fortsätter sedan tillbaka till campen, fräschar upp och bjuds på middag. Om vädret tillåter, vid lägerelden.

Dag 3
Safari
Dagen är en repris av gårdagen.

Dag 4
Kapstaden
Idag körs ni till flygplatsen och flyger direkt till Kapstaden. Ni hämtas där för ytterligare en transfer där ni möts med namnskylt och körs till ert boende på The Cascades On the Promenade. Detta lilla moderna hotell har endast 8 rum. Ni bor i ett deluxe room med balkong mot Atlanten. Läget av hotellet är utmärkt och ligger i trendiga Sea Point där ni har närhet till Atlanten med den fantastiska strandpromenaden. Hotellet har även en trevlig restaurang och man har många bra andra restauranger och butiker i närheten.

Dag 5
Cape Peninsula.  Idag väntar en guidad heldagsutflykt runt den vackra halvön Cape Peninsula, Kaphalvön, med Goda Hoppsudden, pingvinerna i Boulders, Cape Point samt ett besök i Kirstenbosch botaniska trädgård. En fantastisk dag där ni får se massor! Ni hämtas och lämnas på ert hotell.

Dag 6
Kåkstäderna med Robben Island
Idag väntar en guidad heldagsutflykt Kåkstäderna och Robben Island, en mycket intressant resa. Guiden är född och uppvuxen i en kåkstad utanför Kapstaden. På eftermiddagen tar ni en båttur till Robben Island och blir guidade och får se fängelset där bla Nelson Mandela hölls fången i många år. Ni hämtas och lämnas på hotellet på eftermiddagen.

Dag 7
Vinlandet - Palmiet Valley Estate 
Idag lämnas en hyrbil till hotellet. Idag kör ni en kort bit mot vindistriktet Paarl. Ni kommer att bo i tre nätter i 1 standard suite på en mycket trevlig och vacker vingård, Palmiet Valley Estate med frukost. Här finns även en trevlig och bra restaurang.
Passa på att ta den vackra kustvägen till Hermanus innan ni anländer. Hela denna sträcka kallas the Whale route och Hermanus är huvudstaden för att skåda dessa gigantiska rätvalar under perioden juli tom november. Ni står på land och kan se dessa bjässar när de kastar sig upp ur havet och sprutar luft. Idag spelar ni en runda golf på en av de bästa banorna i Sydafrika, Arabella GC på förmiddagen. Det tar ca 1,5 timma att köra hit den vackra kustvägen som senare leder till Hermanus. Hela vägen hit kan man se valar. Naturligtvis är vägen mycket vacker året runt och sevärd.

Dag 8
Pearl Valley GC I
dag är ni inbokade på morgonen för en golfrunda på Pearl Valley GC. Det tar ca 5-10 min att köra hit. Varför inte en lunch på Bosman´s på Grand Roche efteråt?

Dag 9
Vintur I
dag kan ni luta er tillbaka och dricka ur vinet utan att behöva köra. Ni hämtas på morgonen av en av Sydafrikas bästa vinguider på denna tur. Ni åker runt i vindistriktet och provar de bästa vinerna med ledning av denna kännare som också vet mycket om Sydafrika. Trötta och glada lämnas ni på ert hotell på eftermiddagen.

Dag 10-14
Knysna
På morgonen kör ni till flygplatsen och lämnar hyrbilen. Ni kommer att flyga inrikes till George där ni hämtar upp en ny hyrbil. Ni kör sedan vackra vägen Garden Route ca 7 mil  mot dagens stopp som är staden Knysna. Uttalas ”najsna”. Ni kommer att bo på Elephant Hide of Knysna Guest Lodge som är ytterligare ett trevligt boende. Ni bor här i ett dubbelrum, Lagoon facing suite, med frukost i 5 nätter. Nu kan ni koppla av i några dagar och i lugn takt upptäcka området och spela golf. Guest Lodgen ligger lite utanför staden med en vacker utsikt över lagunen. Här finns flera mycket bra golfbanor alldeles i närheten; George GC, Simola GC, Pinnacle Point och Pezula GC. Vill ni spela några rundor så bokar jag gärna och ni betalar på plats. Fler tips om vad ni kan göra här; besök tex The Crags ett trevligt område med mängder av aktiviteter, tex Monkeyland, där ni guidas runt och promenerar med apor. Besök gärna Knysna Oyster Company om ni gillar ostron. Missa inte heller, Knysna Heads en vacker utsiktspunkt, Waterfront i Knysna, Wilderness eller badorten Plettenberg. Ta gärna en guidad tur på Knysna Featherbed Reserve med guide.

Dag 15
Port Elizabeth
Idag kör ni mot slutet av Garden Route till Port Elizabeth. På vägen får ni inte missa Tsitsikamma, en nationalpark med regnskog som gränsar till Indiska Oceanen. Här kan ni vandra i den vackra skogen över hängbron på speciella leder som är väl utmärkta, se havet slå mot klipporna, bada, åka på en tur i trädtopparna, Canopy Tour eller varför inte prova världens högsta Bungy Jump. Ni kommer att bo på Forest Hall  Guest House i Port Elizabeth här kommer ni att bo i 1 natt i standard double room med frukost.

Dag 16
Hemresa
Passa på att ta en golfrunda på Humewood GC, innan ert flyg går på eftermiddagen, ca 5 min bilväg från ert hotell. På eftermiddagen lämnar ni hyrbilen på flygplatsen i Port Elizabeth och flyger hem  via Johannesburg.
 

Resfakta Pris

Pris: 27 000kr per person som delar dubbelrum Priset gäller i högsäsong, dock inte peak season, jul och nyår.

Pris: 25 500kr per person som delar dubbelrum Priset gäller i lågsäsong, maj - septemnber 2016

I priset ingår:
* Transfer från Hoedspruits eller Skuza  flygplats till Hamiltons Tented Camp
* 3 nätter på Hamiltons Tented Camp med helpension och safari
* 3 nätter i ett luxury room med balkong och frukost på The Cascades on the Promenade
* 3 nätter på Palmiet Valley Estate med frukost i en Standard Suite
* 5 nätter på Elephant Hide of Knysna med frukost i ett lagoon facing room
* 1 natt på Forest Hall Guest House med frukost i ett standard  room
* Heldags guidad utflykt runt Cape Peninsula inkl. inträden
* Heldags guidad tur kåkstäder och Robben Island
* Heldags guidad tur i vindistriktet med vinprovning
* Hyrbil Nissan Almera  eller liknande mellanklassbil med automatlåda enligt program med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.
* Vår trygghetsförsäkring

I priset ingår ej:
* Flyg
* Green fee, vi bokar ni betalar på plats
* Lämningsavgift samt kontraktavgift och envägshyra per hyrbil som betalas på plats
* Måltider som ej är angivna i programmet
* Eventuell dricks till guider och övrig personal
* Dryck
* Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
* Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

Tips
Denna golfresa till Sydafrika kan göras året runt alla dagar om året. Detta är ett förslag och går att ändra efter smak och tycke. Vi skräddarsyr er resa efter era önskemål.

Vi reserverar oss för valutaförändrinar

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan