Golfresa för livsnjutaren i Kapstaden och vinlandet

Denna golfresa till Kapstaden och vindistriktet är en resa i Sydafrika för livsnjutaren. Fantastiskt boende med Spa och pool, underbara middagar och bra vinupplevelser och som grädden på moset några rundor golf, de vackra miljöerna och den slående naturen får ni på köpet. I och runt Kapstaden finns många av de bästa golfbanorna, restaurangerna och massor av vingårdar. Om ni vill så går det enkelt att lägga till mer golf eller mindre, safari etc. möjligheterna är oändliga.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program


Dag 1.
Ankomst Kapstaden Ni hämtas av en chaufför med namnskylt på flygplatsen för en privat transfer till Romney Park All Suite Hotel & Spa. Boende i Luxury Suites med frukost. Hotellet erbjuder Spa och har pool.

Dag 2.
Cape Peninsula – Kaphalvön Idag hämtas ni på hotellet för en guidad heldagstur runt den vackra halvön Cape Peninsula. Ni åker längs kusten och de vita stränderna där mångmiljonvillorna ligger, ni besöker Cape Point, Goda Hoppsudden, pingvinerna i Boulders och besöker den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. Ni lämnas åter vid ert hotell vid fem - sextiden på eftermiddagen

Dag 3.
Kapstaden Idag är en ledig dag utan program. Passa på att shoppa! Det finns ett stort köpcentra i Waterfront som har många bra butiker. Kanske vill ni golfa idag? Varför inte äta en 7 rätters wine pairing dinner på La Colombe restaurant på kvällen? Restaurangen är en av de bästa i landet!! Restaurangen ligger ca 20 min med taxi från hotellet.

Dag 4.
Kapstaden Dyka med vithajar i bur eller besöka Robben Island? Vi hjälper er att boka. Ni har väl inte missat Taffelberget, Table Mountain? Passa på någon av dagarna att besöka berget när det är fint väder

Dag 5.
Steenberg -  Costantia En hyrbil levereras till ert hotell på morgonen. Det är bara en kort bit, ca 20 min, att köra till Steenberg Estate och Hotel. Detta är en vingård och hotell från 1695 och där ligger också en av Sydafrikas bästa golfbanor. Här äter man mycket bra på den kända utmärkta restaurangen Catharina´s och varför inte göra vinprovning på eftermiddagen, gratis när man bor här och/eller äta lunch på deras restaurant Bistro 1682 som ligger där man gör vinprovningen. Här finns också en ”bubbly bar” Gorgeous som serverar läckra kanapéer eller ostron till ett glas mousserande vin? I detta område som heter Constantia finns flera bra vingårdar att besöka, bla Sydafrikas äldsta, Groot Constantia.

Dag 6.
Steenberg hotel. Idag blir det naturligtvis golf på den utmärkta golfbanan, Steenberg Golf Club. Varför inte ta en taxi till The Greenhouse restaurant på kvällen för middag? Ytterligare en utmärkt restaurang. Bokning av bord är nödvändingt.

Dag 7.
Vingård - Paarl Idag kör ni till ett annat vinområde, Paarl. Ni kommer att bo på ett riktigt mysigt, vackert och trevligt boende med anor, Palmiet Valley Estate, en vingård som har en liten restaurant, som ligger strax utanför staden Paarl och som serverar mycket bra mat. En riktigt bra golfbana ligger 5 min från ert boende och heter Pearl Valley Golf Course                                    

Dag 8.
Palmiet Valley Estate. Inget planerat idag men ni vill väl golfa på Pearl Valley Golf Course? Tycker ni om fantastiskt hängmörat kött som inte finns att få tag på i Sverige, missa inte ett besök på Hussar Grill i Paarl. Fantastiskt grillat mört kött. Prisvärd restaurang med bra vinlista. Det serveras även annan mat men det är det fantastiska grillade köttet man åker hit för. Vad sägs om en grillad oxfilé på 200gram som kostar 100kr på restaurangen?

Dag 9.
Stellenbosch Ni kör idag till ett annat känt vindistrikt Stellenbosch. Staden Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad. Det är en vacker universitetstad med många restauranger. Ni kommer att bo mitt i staden på trevliga och vackra Coopmanhuijs hotel. Hotellet ligger i ett kulturminnesskyddat hus. I hotellet ligger även en mycket bra restaurang som heter Helena´s. Kanske hinner ni med en runda golf på DE Zalze GC en annan mästerskapsbana.

Dag 10.
Stellenbosch Idag hämtas ni på hotellet för en guidad heldags vintur med vinprovning runt om i vindistriktet. Ni åker till stora och små riktigt bra vingårdar med en väldigt kunnig guide. Ni lämnas sedan på ert hotell på eftermiddagen.                                                                                                                     

Dag 11.
Stellenbosch Idag är inget inplanerat förutom att ni kanske vill spela golf på Arabella GC. Ytterligare en mycket bra mästerskapsbana. Banan ligger nära kusten och passa också på att besöka Hermanus, en stad där man kan se valarna från land. De är här från juli till november och ni kommer med säkerhet se dessa bamsar. I Hermanus finns också ett bra vindistrikt, Hemel en Aarde.                                 

Dag 12.
Franschhoek Idag bär det av till ett annat vindistrikt, Franschhoek. Ni kommer att bo i den lilla mysiga staden på Le Quartier Francais Hotel, en klassiker, som ligger längs huvudgatan där det finns små mysiga butiker och mängder av Gourmet restauranger. I hotellet ligger en av Sydafrikas bästa restauranger, The Tasting Room. Restaurangen är väldigt populär så vill man äta här får man boka i tid. Sådan tur är att om man bor här har man större chans att få bord. De serverar som namnet säger en smakmeny på 7 rätter och med afrikansk touch och wine pairing.

Dag 13.
F
ranschhoek Dagen är fri för egna aktiviteter men varför inte ta en sista dag och bara vara? Strosa längs den lilla huvudgatan, besök butiker, ät en god långlunch, slappa i solen vid poolen och avsluta dagen med en gourmetmiddag?

Dag 14.                                                                                                                                 
Hemresa.  Hyrbilen lämnas på flygplatsen och ni checkar in och flyger hem med fler härlig upplevelser med er i bagaget.

 

 

Resfakta och pris

Pris: 16 985 kr per person med del i dubbelrum
Högsäsong; december, 2016-januari, 2017

Pris: 14 985 kr per person med del i dubbelrum
Lågsäsong; maj - september, 2016

För andra datum, kontakta oss för pris

I priset ingår:

* 4 nätter på Romney Park All Suite Hotel & Spa inkl. frukost
* 2 nätter på Steenberg Hotel inkl. frukost
* 2 nätter på Palmiet Valley Estate inkl. frukost
* 3 nätter på Coopmanhuijs Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
*
2 nätter på Le Quartier Francais inkl. frukost
* Privat transfer Cape Town International Airport till hotellet
* Guidad heldagsutflykt, Cape Peninsula inkl inträde exkl. Boulders Beach entré
* Heldags guidad vintur med vinprovning
* Hyrbil D, Chevrolet Sonic eller liknande enligt program med automat, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.
* Vår Trygghetsgaranti

I priset ingår ej:

* Flygbiljetter
* Måltider och dryck under utflykterna
* Green Fees, vi bokar ni betalar på plats
* En lämningsavgift i Kapstaden ca 250kr samt kontraktsavgift ca 60kr  som betalas på plats
* Dricks till guider och övrig personal
* Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
* Reseförsäkring går att köpa,  även som komplement till hemförsäkringen

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan