Kapstaden Garden Route och Krugerparken de Luxe

En resa som har allt det som står högt på önskelistan från våra resenärer. En perfekt kombination mellan storstaden Kapstaden, vindistrikten och den vackra vägen ”Garden route” samt en avslutning på en fantastisk safarilodge i Krugerparken. En sydafrikaresa för er med höga krav på bra och trevligt boende. Denna Sydafrikaresa innehåller det bästa av Sydafrika. Ni åker på flera guidade utflykter i Kapstaden för att få ut det mesta möjliga av denna fantastiska stad. Det finns även gott om tid att upptäcka staden på egen hand. Ni kör sedan med er hyrbil längs Route 62 och den vackra Garden Route längs Sydafrikas sydkust. Ni gör stopp i bl. a Robertson och Knysna. När ni når Port Elizabeth så väntar ett inrikesflyg till Nelspruit. Nu väntar flera dagar med fantastisk safari i Krugerparken och en guidad tur längs Panorama Route som går genom bergskedjan Drakensberg.

 

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1.
Kapstaden
Transfer från flygplatsen i Kapstaden till ert hotell, Table Bay Hotel som ligger precis vid Waterfront. På eftermiddagen möter er guide upp er för att ta med er på en stadsrundtur i Kapstaden. Detta blir en bra introduktion på er vistelse och ni lär känna staden redan första dagen. Ni besöker flera sevärdheter bl. a Table Mountain. Ni hämtas och lämnas på hotellet.

Dag 2.
Kapstaden
I dag står en heldagsutflykt runt Cape Peninsula med Godahoppsudden, pingvinerna samt Kirstenbosch botaniska trädgård som höjdpunkter på menyn. Ni hämtas och lämnas på hotellet.

Dag 3.
Kapstaden Denna dag spenderar ni på egen hand i världsmetropolen Kapstaden. Vi hjälper er gärna förboka någon mer utflykt. kanske ni vill spela golf, dyka med vithajar i bur, flyga helikopter mm.

Dag 4.
Kapstaden
Detta är en spännande dag i kulturens och historiens tecken. Dagen börjar med ett besök i en av de kåkstäder som omger Kapstaden. Därefter väntar en båtfärd ut till den tidigare fängelseön Robben Island där bl. a Nelson Mandela tidigare satt fängslad i flera år. Ni hämtas och lämnas på hotellet.

Dag 5-6. 
Robertson Efter frukost får ni en bil levererad till hotellet. Ni kör på egen hand genom vindistrikten till staden Robertson som ligger i hjärtat av Route 62. Ni checkar in på det härliga Ballinderry Guest House där värdparet erbjuder förstklassig service. i området finns flera vingårdar som ni kan besöka.

Dag 7-8.
Oudtshoorn
Ni kör vidare till Oudtshoorn som är världscentrum för strutsuppfödning men staden har även mycket annat att erbjuda. Här bor ni 2 nätter på La Plume Guest House som ligger vackert strax utanför Oudtshoorn. Dagen därpå rekommenderar vi er att besöka Cango Caves där ni har möjlighet att stanna och få en guidad tur i dessa enorma grottor med förmodligen världens största droppstensformationer. Åk gärna till det vackra bergspasset Prins Albert Pass.

Dag 9.
Knysna
Ni kör vidare längs den fantastisk vackra Garden Route till lagunstaden Knysna och bor på Elephant Hide Guest Lodge. Här finns 2 bra golfbanor, Pezula och Simola, Birds of Eden, Monkeyland och mycket mer.

Dag 10.
Knysna
Dagen är fri för egna aktiviteter i och omkring Knysna.

Dag 11-13.
Cape St. Francis
Avslutningen längs Garden Route sker i Cape St. Francis med 3 nätters boende direkt på stranden på Cape St. Francis Resort i en av deras Beach Break villas. Under dessa tre dagar har ni möjlighet att sola, bada eller varför inte besöka den fantastiska nationalparken Addo Elephant Park, där det bland många andra djur finns hundratals elefanter.

Dag 14.
Nelspruit - Krugerparken
Efter frukost kör ni till Port Elizabeth för att ta ett inrikesflyg till Nelspruit som ligger vid Krugerparken. Ni blir hämtade på flygplatsen och blir körda till Buhala Game Lodge för 3 nätters boende i underbar safarimiljö. Middag på kvällen

Dag 15-16.
Krugerparken
 Dessa dagar är det dags för en hel dag safari i Krugerparken. Med jeep och guide tar ni er fram i den väldiga Krugerparken. Detta är verkligen hem för en imponerande samling av olika arter: 336 sorters träd, 49 sorters fisk, 34 sorters amfibier, 114 sorters reptiler, 507 sorters fåglar och 147 sorters däggdjur. Glöm, för allt i världen, inte kameran! Avbrott för lunch och vila sker mitt på dagen. Lunch och middag ingår

Dag 17.
Hemresa
Efter en tidig morgonsafari och frukost blir ni körda till Nelspruit för er resa hem. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!

 

Resfakta Pris

Pris: 34 420 kr per person, del i dubbelrum (högsäsong 15dec16-15jan17)

Pris: 23 685 kr per person, del i dubbelrum (lågsäsong maj-sep16)

För övriga datum, kontakta oss för pris

Detta ingår i priset:
* Privat transfer från flygplatsen till ert hotell i Kapstaden.
* Privat transfer från flygplatsen i Nelspruit till Buhala och retur.
* 4 nätter på Table Bay Hotel med frukost (Luxury rum med utsikt över Taffelberget)
* 2 nätter på Ballinderry Guest House med frukost
* 2 nätter på La Plume Guest House med frukost
* 2 nätter på Elephant Hide Guest Lodge med frukost
* 3 nätter på Cape St Francis Resort Beach Brake med frukost (en egen villa med pool)
* 3 nätter på Buhala Game Lodge med frukost och middag
* Utflykter inkl. engelskspråkig guide och ev. inträdesavgifter, upphämtning och lämning på hotellet
* Stadsrundtur i Kapstaden och Table Mountain med engelsk guide
* Heldagstur till Cape Peninsula och Godahopsudden, pingvinerna i Boulders och Kirstenbosch botaniska trädgård
* Heldagstur till kåkstäder och Robben Island exkl. lunch
* 2 heldagars safari i Krugerparken exkl. lunch
* En hyrbil Volkswagen Vivo Classic (C-klass) eller liknande med A/C, fria mil, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt krockskadeförsäkring i 10 dagar

Detta ingår inte i priset:
* Flygresa tur o retur Sydafrika – Sverige samt inrikesflyg, från ca 9 000kr per person
* Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain (ca 150kr).
* Dricks till guider
* Kontraktsavgift ca 60kr, leveransavgift ca 200kr, ev. extra förare samt envägshyra, ca 750kr för hyrbilen som betalas på plats

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Vi reserverar oss för prisjusteringar pga valutaförändringar.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan