Kapstaden, Garden Route och safari

Detta är en av våra populäraste rundresor på egen hand med väldigt bra standard. Ni startar i Kapstaden och fortsätter sedan till Stellanbosch vidare till Montagu, Oudsthoorn, Knysna och avslutningsvis Kariega Private Game Reserve. I Kapstaden finns det mycket att upptäcka och se, bland annat tar ni er ut till Godahoppsudden, upp till toppen på Table Mountain och besöker Robben Island. I Oudsthoorn, som är världscentrum för strutsuppfödning får ni tillfälle att komma riktigt nära dessa fascinerade djur. Knysna som ligger i hjärtat av Garden Route erbjuder solnedgångskryssning i lagunen, härliga badstränder och fantastiska naturupplevelser. Detta paket innehåller flera oförglömliga upplevelser, bra boende och mycket av det bästa Sydafrika har att erbjuda!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1.
Kapstaden
Ni blir mottagna på flygplatsen i Kapstaden, där transport till ert hotell, Winchester Mansions, väntar. Detta otroligt stilfulla och samtidigt charmiga hotell är beläget vid Sea Point och har en fantastisk vy ut över Atlanten. På eftermiddagen möter er guide upp er för att ta med er på en stadsrundtur i Kapstaden. Detta blir en bra introduktion och ni lär känna staden redan första dagen. Ni besöker flera sevärdheter, däribland Table Mountain.

Dag 2.
Kapstaden
Efter en god natts sömn och en välsmakande frukost blir ni upphämtade för en heldagstur runt Cape Peninsula med Godahoppsudden som en av många höjdpunkter under dagen.

Dag 3-4.
Kapstaden Denna dag är helt ledig för egna aktiviteter. Njut av poolen vid hotellet eller kanske ett besök i Waterfront där det alltid är fullt med aktiviteter. Här finns utmärkt shopping, restauranger i världsklass och ett sprudlande folkliv utan dess like.

Dag 5.
Stellenbosch Efter frukost är det dags att lämna Kapstaden för den här gången. Ni kör i egen hyrbil de cirka 5 milen till det vackra Stellanbosch, framför allt känt för sina många vinodlingar och vackra, bergiga landskap. Här bor ni centralt på River Manor Hotel & Spa.

Dag 6.
Vintur
Idag skall ni åka på en vinprovartur som är helt fantastisk! Ni åker med en väldigt duktig guide som tar er runt på olika vingårdar beroende på vilka viner ni i gruppen tycker om. Ni får prova viner, ost och troligtvis även choklad. Ni hämtas och lämnas på hotellet.

Dag 7.
Montagu
Färden går vidare till Montagu som ligger i Robertson Wine Valley som enligt många betraktas som ett av de bästa vindistrikten i Sydafrika. Här finns namnkunniga vinproducenter såsom; Graham Beck, Bon Courage, Viljoensdrift med flera. All vinprovning i Robertson-området är gratis! Ni bor på Mimosa Lodge.

Dag 8.
Montagu
Besök gärna ett par vingårdar och upptäck det vackra landskapet.

Dag 9.
Oudtshoorn
Ni fortsätter er färd österut på Route 62 till Oudtshoorn. Staden är känd för sina strutsuppfödningar och här bor flest strutsar i världen. I Oudtshoorn bor ni på ett av våra favoritställen, La Plume. Detta guest house finner vi i det lugna, vackra Olifants River Valley med en spektakulär vy över Swartberg Mountains. Njut av de vackra rummen och inte minst de fantastiska badrummen. Besök gärna en strutsfarm på eftermiddagen. 

Dag 10.
Oudtshoorn
 Idag förslår vi att ni gör en utflykt till Prince Albert Pass som är en otroligt vacker bilfärd. På vägen passerar ni Cango Caves som är världens största grottsamling med droppstensformationer. Här kan ni välja att stanna och följa med på en guidad tur.

Dag 11.
Knysna
Färden går vidare via Robinson Pass ner till Garden Route och ert resmål för dagen, Knysna. Här bor ni på Log Inn Hotel, beläget mitt i staden. Här finns mycket att göra, åk till Knysna Heads och se den vidunderliga utsikten eller ta en båttur ut till Featherbed Nature Reserve för en guidad promenad. En bit utanför staden kan ni besöka Monkeyland, en fristad för apor där ni vandrar fritt med dem, Monkeylands ”syster” Birds of Eden, en fristad för fåglar som flyger fritt eller Tenikwa och vandra med kattdjur. Detta område kallas för the Crags och ligger alldeles utanför Plettenberg. När ni är i ostron- huvudstaden skall ni naturligtvis äta dessa godsaker på plats. Besök gärna Knysna Oyster Company. En guidad kåkstadstur där ni får möta den lokala befolkningen och se hur de lever, träffa barnen, besöka ett typiskt hem, se Xhosa-stammen sjunga och dansa med mera. Mycket utav kostnaden för turen går tillbaka till denna ”community” i form av soppkök, skoluniformer, barnhem och så vidare. Eller åk på en 3 timmars båttur för att leta efter valar och delfiner.

Dag 12.
Knysna Kör runt och titta på alla vackra platser i och kring Knysna, se förslag ovan. Här finns även 2 mycket bra golfbanor, Pezula och Simola för den golfintresserade.

Dag 13.
Kariega Game Reserve
Tidig avresa från Knysna för att komma till Kariega Private Game Reserve vid lunchtid. Här väntar nu 3 dagar och 2 nätter med fantastiskt boende med helpension och massor med fantastisk safari. Ni bor på deras Main Lodge i ett eget hus. Kariega Game Reserve har totalt 9 000ha land, är malariafritt och här finns möjlighet att se alla Big Five (lejon, elefant, leopard, buffel och noshörning). Safarin sker i öppna jeepar tillsammans med en duktig ranger som berättar om de rika djur-och växtlivet. Det finns även möjlighet att åka på en båttur längs Kariega River.

Dag 14.
Kariega Game Reserve
Safari i Kariega i öppen jeep med ranger och chans att se samtliga Big Five.

Dag 15.
Hemresa
Efter en tidig safari och efterföljande brunch är det dags att säga adjö till safarilivet och köra de 85 km till Port Elizabeth och återlämna bilen samt påbörja resan hemåt. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!

Resfakta Pris

Pris: 20 245 kr per person del i dubbelrum (högsäsong)

Pris: 12 900 kr per person del i dubbelrum (lågsäsong maj-sep)

För andra datum, kontakta oss för pris

Detta ingår i priset:
* Privat transfer från flygplatsen till ert hotell i Kapstaden
* 4 nätter på Winchester Mansions, classic dubbelrum
* 2 nätter på River Manor Hotel & Spa, standard dubbelrum 
* 2 nätter på Mimosa Lodge, classic dubbelrum   
* 2 nätter på La Plume, luxury dubbelrum
* 2 nätter på Log Inn Hotel, dubbelrum 
* 2 nätter på Kariega Main Lodge inkl. helpension och safari
* Stadsrundtur i Kapstaden och Table Mountain.
* Heldagstur till Cape Peninsula och Godahoppsudden
* En hyrbil, B klass, Ford Figo eller liknande enligt program i 11 dagar med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil

Detta ingår inte i priset:
* Flygresa tur o retur Sydafrika – Sverige samt inrikesflyg, ca 9 500 kr per person
* Lunch under utflykterna i Kapstaden
* Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, ca 150 kr per person
* Dricks till guider.
* Kontraktsavgift (ca 60 kr), leveransavgift (ca 250 kr), ev. extra förarem hyra av GPS, envägshyra för hyrbilen (ca 750 kr) samt bränsle och eventuella vägtullar

Vi reserverar oss för prisjusteringar pga valutaändringar

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag-programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Karta

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan