Kapstaden, Garden Route och safari

Detta är en av våra populäraste rundresor på egen hand. Ni startar i Kapstaden och fortsätter sedan till Stellanbosch vidare till Montagu, Oudsthoorn, Knysna och avslutningsvis Kariega Private Game reserve. I Kapstaden finns det mycket att upptäcka och se, bl. a tar ni er ut till Goda Hoppsudden, upp till toppen på Table Mountain och besöker Robben Island. I Oudsthoorn, som är världscentrum för strutsuppfödning får ni tillfälle att komma riktigt nära dessa fascinerade djur. Knysna som ligger i hjärtat av Garden Route erbjuder solnedgångskryssning i lagunen, härliga badstränder och fantastiska naturupplevelser. Detta paket innehåller flera oförglömliga upplevelser, bra boende och mycket av det bästa Sydafrika har att erbjuda!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1
Kapstaden
Ni blir mottagna på flygplatsen i Kapstaden, där transport till ert hotell, Winchester Mansions väntar. Detta otroligt stilfulla men samtidigt charmiga hotell är beläget vid Sea Point och har en fantastisk vy ut över Atlanten. På eftermiddagen möter er guide upp er för att ta med er på en stadsrundtur i Kapstaden. Detta blir en bra introduktion på er vistelse och ni lär känna staden redan första dagen. Ni besöker flera sevärdheter bl a Table Mountain.

Dag 2
Kapstaden
Efter en god natt sömn och en välsmakande frukost så blir nu upphämtade för en heldagstur runt Cape Peninsula med Goda Hoppsudden som en av många höjdpunkter under dagen.

Dag 3
Kapstaden Denna dag är helt ledig för egna aktiviteter. Njut av poolen vid hotellet eller kanske ett besök i Waterfront där det alltid är fullt av aktiviteter. Här finns utmärkt shopping, restauranger i världsklass och ett sprudlande folkliv utan dess like.

Dag 4
Kapstaden
Även denna dag är fri för egna aktiviteter och möjlighet att utforska Kapstaden ytterligare.

Dag 5
Kapstaden
Detta är en spännande dag i kulturens och historiens tecken. Dagen börjar med ett besök i en av de kåkstäder som omger Kapstaden. Det blir särskilt intressant och lärorikt då er guide för dagen är uppvuxen i dessa områden. Därefter väntar en båtfärd ut till den tidigare fängelseön Robben Island där bl. a Nelson Mandela tidigare satt fängslad i flera år.

Dag 6
Stellenbosch Efter frukost är det dags att lämna Kapstaden för den här gången. Ni kör i egen hyrbil, de ca 5 milen till det vackra Stellanbosch, framför allt känt för  sina många vinodlingar och vackra bergiga landskap. Här bor ni centralt, på River Manor Hotel & Spa.

Dag 7
Stellenbosch
Dagen fri för egna aktiviteter. Vi rekommenderar starkt att ni besöker några av de många berömda vingårdar som ligger i och kring Stellanbosch där vinprovning är ett absolut måste.

Dag 8
Montagu
Färden går vidare till Montagu som ligger i Robertson Wine Valley som enligt många betraktas som ett av de bästa vindistrikten i Sydafrika. Här finns namnkunniga vinproducenter såsom; Graham Beck, Bon Courage, Viljoensdrift m.fl. All vinprovning i Robertson området är gratis! Ni bor på Montagu Country Hotel i luxury rooms.

Dag 9
Montagu
Låt hotellvärden PJ Basson ta er med i sin utsökta Cadillac från 1956 på en oförglömlig vintur i området.

Dag 10
Oudtshoorn
Ni fortsätter er färd öster ut på Route 62 till Oudtshoorn. Staden är känd för sina strutsuppfödningar och här bor flest strutsar i världen. I Oudtshoorn bor ni på ett av våra favoritställen La Plume. Detta guest house finner vi i det lugna, vackra Olifantsrivier Valley med en spektakulär vy över Swartberg Mountains. Njut av de vackra rummen och inte minst de fantastiska badrummen. Besök gärna en strutsfarm på eftermiddagen. Säg till så bokar vi middag här, naturligtvis serveras struts.

Dag 11
Oudtshoorn
 Idag gör ni en utflykt till Prince Albert Pass som är en otroligt vacker bilfärd. På vägen passerar ni Cango Caves som är världens största grottsamling med droppstensformationer. Här kan ni välja att stanna och följa med på en guidad tur.

Dag 12
Knysna
Färden går vidare via Robinson Pass ner till Garden Route och ert resmål för dagen, Knysna. Här bor ni på Log Inn Hotel, beläget mitt i staden.

Dag 13
Knysna Kör runt och titta på alla vackra platser i och kring Knysna. Ni får tips och förslag av oss. På kvällen väntar en kryssning i solnedgången i lagunen ombord på en hjulångare. En mycket bra middag serveras ombord.

Dag 14
Kariega Game Reserve
Tidig avresa från Knysna för att komma till Kariega Private Game Reserve vid lunchtid. Här väntar nu 3 dagar och 2 nätter med fantastikt boende med helpension, dryck och massor med fantastisk safari på deras Ukhozi lodge. Ni bor i ett eget chalet med tillhörande liten pool.

Dag 15
Kariega Game Reserve
Safari i Kariega och chans att se samtliga Big Five; lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard.

Dag 16
Hemresa
Efter en tidig safari och efterföljande brunch är det dags att säga adjö till safarilivet och köra de 85 km till Port Elizabeth och återlämna bilen samt påbörja resan hemåt.

Pris Resfakta

Pris från 15 335kr per person

Priset gäller i lågsäsong, maj-augusti. För övrig tid på året vänligen kontakta oss.

Detta ingår i priset:

 • Privat transfer från flygplatsen till ert hotell i Kapstaden
 • All transport i programmet.
 • Boende inkl. frukostbuffé:
 • Winchester Mansions (5 nätter)
 • River Manor Hotel & Spa (2 nätter)
 • Montagu Country Hotel (2 nätter)
 • La Plume (2 nätter)
 • Log Inn Hotel (2 nätter)
 • Kariega Ukhozi Lodge inkl. helpension, även utvalda alkoholhaltigadrycker (2 nätter)
 • Utflykter med engelskspråkig guide och ev. inträdesavgifter, upphämtning och lämning på hotellet
 • Stadsrundtur i Kapstaden och Table Mountain.
 • Heldagstur till Cape Peninsula och Goda Hopspudden.
 • Heldagstur till kåkstäder och Robben Island.
 • En 3 timmars guidad rundtur i Cadillac med vinprovning med ägaren/managern till Montagu Country Hotel.
 • Safari enligt programmet.
 • Kryssning med hjulgångare i Knysnalagunen inkl. en fantastisk middag.
 • En hyrbil Toyota Yaris sedan eller liknande med fria mil och självriskreducering och helförsäkrat. 11 dagar.
 • Kartor, broschyrer, tips och guidebok

Detta ingår inte i priset:

 • Flygresa tur o retur Sydafrika – Sverige samt inrikesflyg.
 • Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain.
 • Eventuella dricks till guider.
 • Kontraktsavgift(ca 60 kr), leveransavgift (ca 175 kr), ev. extra förare samt envägshyra för hyrbilen (ca 750 kr).

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan