Kapstaden, Garden Route och safari för familjen

Den perfekta familjeresan!
Detta är den absolut optimala resan för familjer med lite mindre barn. Många safarilodger i Sydafrika säger nej till barn under 12 år men i denna resa är hela familjen hjärtligt välkommen överallt! Ni börjar med några dagar i Kapstaden, där hotellet har pool. Därefter kör ni på egen hand, delvis genom vindistrikten, till Garden Route. Innan ni kommer dit bor ni två nätter på Garden Route Game Lodge där ni åker på  fyra safariexpeditioner i öppen jeep med guide. Lodgen är väldigt barnvänlig med massor av aktiviteter för de små och barnvänlig safari. Det finns också "vuxensafari" utan barn i jeep med guide.  De har också en speciell barnmeny i restaurangen Passa också på och besök deras reptilcenter. Ni tar sedan bilen och kör en kort sträcka till Knysna via Garden Route. Därefter blir det tid för sol och bad i Cape St. Francis som har härligt klimat och fina stränder. Resan avslutas i Port Elizabeth där ni lämnar hyrbilen och börjar resan hemåt.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1.
Kapstaden Vid ankomst till Kapstadens flygplats blir ni mötta av en chaufför med namnskylt för privat transfer till Leeuwenvoet House, där ni skall bo i 5 nätter. Detta fina, lilla Guest House är i victoriansk stil med en liten pool. Leeuwenvoet House ligger i den trevliga stadsdelen Tamboerskloof med närhet till massor av bra restauranger och små trevliga butiker. En guidad stadsrundtur på engelska med besök på Taffelberget på eftermiddagen ingår. Ev. linbana till toppen betalas på plats pga att den är väderkänslig, den kan ej betalas i förskott, ca 200kr per person för en tur och retur-resa. Ni hämtas och lämnas på ert Guest House.

Dag 2.
Kapstaden
Idag finns det inget inplanerat. Vi hjälper gärna till med tips på saker att göra för hela familjen.

Dag 3.
Cape Peninsula
Idag blir det en guidad heldagsutflykt runt den vackra halvön Cape Peninsula med  Godahoppsudden, de vackra vägarna och stränderna, pingvinerna i Boulders Beach samt ett besök i Kirstenboschs botaniska trädgård. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.

Dag 4.
Kapstaden
Idag finns det inget inplanerat. Vi hjälper gärna till med tips på saker att göra för hela familjen

Dag 5.
Kåkstäderna & Robben Island
Idag blir det en guidad heldag i Townships (kåkstäderna) och på eftermiddagen ett besök på fängelseön Robben Island där bla  Nelson Mandela satt fängslad i många år. Ni guidas av Cinga som bor och är uppvuxen i kåkstäderna utanför Kapstaden och på Robben Island tar en lokal guide vid . Detta är en mycket intressant tur! Ni hämtas och lämnas på ert hotell.

Dag 6-7.
Garden Route Game Lodge
Efter frukost får ni en hyrbil levererad till hotellet och ni kör österut drygt 3 timmar till Garden Route Game Lodge. Här kan barnen åka på egen game drive/safari och de vuxna på sin eller varför inte uppleva deras reptilcenter med över 26 olika ormar. De har även ett speciellt program för barn där de får lära sig om natur, djur och miljö och om hur allt hänger ihop. Middag båda dagarna.

Dag 8-9.
Knysna
Ni kör till den vackra lagunstaden Knysna vid Indiska Oceanen där ni bor på Log Inn Hotel som är byggt i timmer och har en mycket trevlig pool. Runt omkring Knysna finns massor att göra för hela familjen. Åk till Knysna Heads och se den vidunderliga utsikten, ta en båttur ut till Featherbed Nature Reserve för en guidad promenad eller besök Monkeyland, en fristad för apor där ni vandrar fritt med dem. I närheten kan ni även besöka Monkeylands ”syster” Birds of Eden, en fristad för fåglar som flyger fritt eller Tenikwa och vandra med kattdjur. Här finns också Knysna Elephant Park som har tagit hand om övergivna elefantungar sedan 1994, ett slags barnhem för elefanter. Några har stannat kvar och några har flyttats till andra platser.

Dag 10-12.
Cape St Francis
Färden går vidare till Cape St Francis Resort och ni bor i Village Break. Här väntar sol, bad och fina stränder. För den mer aktive så rekommenderar vi ett besök i Addo Elephant National Park som är hem för ca 400 elefanter och resten av the ”Big Five”, samt många andra djur. Här kör ni safari med egen bil.

Dag 13.
Hemresa
Efter frukost kör ni till Port Elizabeth, lämnar tillbaka er hybil och flyger hem till Sverige. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika! Denna resa från Kapstaden till Port Elisabeth är lite drygt 80 mil om ni kör via Route 62.
 

 

Resfakta Pris

Pris: 13 470 kr per person, del i dubbelrum högsäsong (15dec16-15jan17) 

Pris: 9 445 kr per person, del i dubbelrum lågsäsong (maj-sep16)

För andra datum, kontakta oss för pris

Priset baseras på 2 vuxna. För barnrabatter kontakta oss, det skiljer en del beroende på ålder. Max 11 år för barnrabatt, man får inte ha fyllt 12 år.
Den perfekta familjeresan - En resa i Sydafrika som görs på egen hand, delvis guidad och delvis i hyrbil. Avresa alla dagar på året. 13 dagar/12 nätter. 

Vad som ingår:
* Allt boende som nämns i programmet (5 nätter på Leeuwenvoet House med frukost, 2 nätter på Garden Route Game Lodge med halvpension, 2 nätter på Log Inn Hotel med frukost samt 3 nätter på Cape St Francis resort i Village Break med frukost)
* Privat transfer från flygplatsen i Kapstaden till ert hotell
* En halvdags guidad stadsrundtur med besök på Table Mountain
* En heldags guidad tur runt Cape Peninsula inkl. alla inträden
* En heldags guidad tur i Kåkstäderna samt båttur till Robben Island
* På Garden Route Game Lodge ingår 2 Game Drives per dag, safari i öppen jeep med guide, besök på reptilcentrat samt deltagande i olika barnaktiviteter.
* En hyrbil, B-klass, Polo Vivo eller liknande med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.

Detta ingår ej:
* Flygresa tur o retur Sydafrika – Sverige samt inrikesflyg i Sydafrika, prisindikation ca 8 500 kr per vuxen (barn har lite rabatt). Vi bokar gärna flyg åt er med bästa avtalspris från flygbolagen.
* Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, ca 200 kr per vuxen tor
* Luncher under utflykterna. Lunchstopp görs längs vägen och man betalar på plats
* Vill man gå in till pingvinerna i den särskilda byggnaden som finns ingår inte det utan kostar ca 40 kr per vuxen
* Eventuell dricks till guider
* Kontraktsavgift ca 50kr, leveransavgift ca 250kr, samt envägshyra, ca 700kr för hyrbilen samt eventuell hyra av GPS, extra förare vägtullar och bränsle.

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag-programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Vi reserverar oss för prisjusteringar pga. valutaförändringar och flygprisändringar 

 

Karta

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan