Kapstaden, Garden Route och safari för familjen

Den perfekta familjeresan!
Detta är den absolut optimala resan för familjer med lite mindre barn. Många safarilodger i Sydafrika säger nej till barn/ungdomar under 12 år men i denna resa är hela familjen hjärtligt välkommen överallt! Ni börjar med några dagar i Kapstaden, där hotellet har stor härlig pool. Därefter kör ni på egen hand, delvis genom vindistrikten, till Garden Route, men innan ni kommer dit så bor ni två nätter på Garden Route Game Lodge där ni får fyra safariexpeditioner. De har även en krokodilfarm samt ett uppfödningscenter för geparder som ni kan gå in och hälsa på. Därefter blir det tid för sol och bad i Cape St. Francis som har härligt klimat och fina stränder. Resan avslutas i Port Elizabeth där ni lämnar bilen och börjar resan hemåt.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Kapstaden Vid ankomst till Kapstadens flygplats blir ni mötta för en privat transfer till Leeuwenvoet Guest House. En guidad stadsrundtur på engelska med Taffelberget på eftermiddagen ingår. Ev. linbana till toppen betalas på plats pga att den är väderkänslig, den kan ej betalas i förskott, ca 180kr per person. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.
Boende: Leeuwenvoet House
Måltider: Frukost
Aktivitet: Guidad stadsrundtur exkl. biljett till linbanan upp på Taffelberget

Dag 2. Kapstaden Idag finns det inget inplanerat. Vi hjälper gärna till med tips på saker att göra för hela familjen.
Boende: Leeuwenvoet House
Måltider: Frukost

Dag 3. Cape Peninsula Idag blir det en guidad heldags utflykt runt den vackra halvön Cape Peninsula med Goda Hoppsudden, pingvinerna i Boulders samt ett besök i Kirstenbosch botaniska trädgård. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.
Boende: Leeuwenvoet House
Måltider: Frukost
Aktivitet: Guidad heldagstur runt Cape Peninsula exkl. lunch

Dag 4. Kapstaden Idag finns det inget inplanerat. Vi hjälper gärna till med tips på saker att göra för hela familjen
Boende: Leeuwenvoet House
Måltider: Frukost

Dag 5. Kåkstäderna & Robben Island Idag blir det en guidad heldag i Townships (kåkstäderna) och ett besök på fängelseön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad. Ni guidas av Cinga som bor och är uppvuxen i kåkstäderna utanför Kapstaden och på Robben Island av fd fångar. Detta är en mycket intressant tur! Ni hämtas och lämnas på ert hotell.
Boende: Leeuwenvoet House
Måltider: Frukost
Aktivitet: Guidad heldagstur runt Cape Peninsula exkl. lunch

Dag 6-7. Garden Route Game Lodge Efter frukost får ni en hyrbil levererad till hotellet och ni kör österut drygt 3 timmar då ni kommer fram till Garden Route Game Lodge. Här kan barnen åka på egen game drive/safari och de vuxna på sin. Här kan man träffa geparder i deras conservation center eller varför inte uppleva deras reptilcenter med över 26 olika ormar. De har även ett speciellt program för barn där de får lära sig om natur, djur och miljö och om hur allt hänger ihop. Middag båda dagarna.
Boende: Garden Route Game Lodge
Måltider: Frukost och middag
Aktiviteter: En safari per dag

Dag 8-9. Knysna Ni kör ni till den vackra lagunstaden Knysna vid Indiska oceanen där ni bor på Log Inn Hotel som är byggt i timmer och har en mycket trevlig pool. Runt omkring Knysna finns massor att göra för hela familjen. Åk till Knysna Heads och se den vidunderliga utsikten, ta en båttur ut till Featherbed Nature reserve för en guidad promenad, besök Monkeyland, en fristad för apor där ni vandrar fritt med dem eller besök deras ”syster” Birds of Eden, en fristad för fåglar som flyger fritt eller Tenikwa och vandra med kattdjur.
Boende: Knysna Log Inn
Måltider: Frukost

Dag 10-12. Cape St Francis Färden går vidare till Cape St Francis Resort. Här väntar sol o bad och fina stränder. För den mer aktive så rekommenderar vi ett besök i Addo Elephant National Park som är hem för ca 400 elefanter och resten av the ”Big Five”, samt många andra djur.
Boende: Cape St Francis, Village Break
Måltider: Frukost

Dag 13. Hemresa Efter frukost kör ni till Port Elizabeth, lämnar tillbaka er hybil och flyger hem till Sverige. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!
Måltider: Frukost

 

Resfakta Pris

Pris: 7 775kr per person, del i dubbel
Prist är under lågsäsong (maj-aug/sep), för övrig tid kontakta oss

Priset baseras på 2 vuxna och 1 barn 4-11 år.
Den perfekta familjeresan - En resa i Sydafrika som görs på egen hand, delvis guidad och delvis i hyrbil. Avresa alla dagar på året. 13 dagar/12 nätter. 

Vad som ingår:
* Allt boende som nämns i programmet 5 nätter på Leeuwenvoet House med frukost, 2 nätter på Garden Route Game Lodge med halvpension, 2 nätter på Log Inn Hotel med frukost samt 3 nätter på Cape St Francis resort i Village Break med frukost.
* Privat transfer från flygplatsen i Kapstaden till ert hotell
* En halvdags guidad stadsrundtur med Table Mountain
* En heldags guidad tur runt Cape Peninsula inkl. alla inträden
* En heldags guidad tur i Kåkstäderna samt båttur till Robben Island
*På Garden Route Game Lodge ingår 2 Game Drives per dag, besök på Reptil Centrat och på Cheetah Conservation Center samt ett speciellt program för barn på helger och skollov.
* En hyrbil Chevrolet Aveo eller liknande automatlåda med fria mil och självriskreducering och helförsäkring.

Detta ingår ej:
* Flygresa tur o retur Sydafrika – Sverige samt inrikesflyg i Sydafrika
* Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, ca 180kr per person
* Eventuell dricks till guider
* Contract fee ca 60kr, delivery fee 250kr, ev. extra förare samt envägshyra, 750kr för hyrbilen

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan