Kapstaden, Garden Route och St Lucia

Safari och Kapstaden samt varma bad

Fem dagar i Kapstaden, med egen bil längs Garden Route och en avslutning i det tropiska paradiset St Lucia med sol och bad, safari, kultur och underbar avkoppling. Kapstaden behöver kanske ingen egen presentation men väl St. Lucia. Detta underbara område i nordöstra Sydafrika är sedan 1999 upptaget som världsnaturarv av UNESCO. Ett mycket trevligt samhälle omgärdat av vatten. På ena sidan Indiska Oceanen med milsvida orörda stränder och på andra ett litet innanhav som är hem för över 800 flodhästar och mängder med krokodiler samt fåglar. Kort och gott; Detta är den perfekta resan för hela familjen.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1.
Kapstaden
Vid ankomst till Kapstadens flygplats blir ni mötta för en privat transfer till Leeuwenvoet Guest House som ligger beläget med gångavstånf till butiker och restaurnager på Kloof Street och Long Street. En guidad stadsrundtur på engelska med Table Mountain på eftermiddagen ingår. Om vädret tillåter så tar ni kabinbanan upp till Taffelberget. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.

Dag 2.
Cape Peninsula
Idag blir det en guidad heldagsutflykt runt den vackra halvön Cape Peninsula med Goda Hoppsudden, pingvinerna i Boulders samt ett besök i Kirstenbosch botaniska trädgård. Ni hämtas och lämnas på ert hotell

Dag 3.
Kapstaden
Dagen fri för egna aktiviteter

Dag 4.
Kåkstadstur
Idag blir det en guidad heldag i Townships (kåkstäderna) och ett besök på fängelseön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad. Detta är en mycket intressant tur! Ni hämtas och lämnas på ert hotell.

Dag 5-6.
Montagu
Efter frukost får ni en hyrbil levererad till hotellet och ni kör genom vindistrikten till den pittoreska staden Montagu som ligger i Robertson Wine Valley. Här bor ni på det underbara Montagu Country Hotel. Passa på att t en guidad rundtur i vindistriktet i en gammal Cadillac.

Dag 7-8.
Knysna
Ni kör idag längs N 15 och N 2 till Mossel Bay där Garden Route börjar och fortsätter till den vackra lagunstaden Knysna där ni bor på Log Inn Hotel som är byggt i timmer. Andra dagen ingår en solnedgångskryssning i lagunen med middag ombord på en hjulångare.

Dag 9.
Tsitsikamma
Färden går vidare till Tsitsikamma National Park där ni checkar in på Tsitsikamma Village Inn.

Dag 10.
St Lucia
Flygplatsen i Port Elizabeth väntar för en inrikes flygning till Durban där ni får en ny hyrbil och kör sedan de ca 23 milen, motorväg, till paradiset St Lucia. St Lucia Wetland Park, numera omdöpt till iSimangaliso Wetland Park är utsett av UNESCO till ett värlsnaturarv. Här är det subtropiskt klimat, vita stränder, turkost vatten och bra dyk/snorklingsvatten. Här finns det massor med djur.

Dag 11-15.
St Lucia
Ni tillbringar dagarna på egen hand men får massor med tips av både oss och det underbara värdparet på Parkers Cottages. En hel dag safari med guide, i öppen jeep, i Hluhluwe/Impholozi reservatet, Sydafrikas äldsta, ingår. Ni blir hämtade en tidig morgon av vår ranger som tar er till denna park som är hem för The Big Five och många andra djur. Frukost och lunch ingår. Beroende på vilken tid på året ni reser så kan ni lägga till utflykter, tex nattsafari för att se jättesköldpaddorna lägga ägg på stranden(november – mars) eller en heldag till den fantastiska bad och snorklingsviken Cape Vidal. Valsafari i båt för att se delfiner och knölvalar ( juli-november ) En liten kryssning på St Lucia ”sjön” där det finns hundratals flodhästar, krokodiler och en otrolig mängd fåglar.

Dag 16.
Hemresa
Efter frukost är det dags att ta farväl av St. Lucia och ert värdpar, fyllda med unika minnen för livet. Ni kör tillbaka till Durban varifrån ni flyger hem via Johannesburg eller Kapstaden.

Resfakta Pris

Pris: 13 985 kr per person, del i dubbel exkl. flyg
Priset gäller under högsäsong (november, 2016 - januari, 2017)

Pris: 12 985 kr per person, del i dubbel exkl. flyg
Priset gäller under lågsäsong (maj - september, 2016)

För andra datum kontakta oss

Om resan
En resa i Sydafrika som görs på egen hand, delvis guidad på engelska och delvis i hyrbil. Avresa alla dagar på året. 16 dagar/15 nätter.

Detta ingår i resan:
* 4 nätter Leeuwenvoet Guest House inkl. frukost
* 2 nätter på Montagu Country Hotel inkl. frukost
* 2 nätter på Knysna Log Inn inkl. frukost
* 1 natt på Tsitsikamma Village Inn inkl. frukost
* 6 nätter på Parkers Cottages inkl. frukost
* En halvdags guidad stadsrundtur med Table Mountain
* En heldags guidad tur runt Cape Peninsula inkl. alla inträden
* En heldags guidad tur i Kåkstäderna samt båttur till Robben Island
* En guidad rundtur i Cadillac med vinprovning med ägaren/managern till Montagu Country Hotel
* En solnedgångskryssning i lagunen i Knysna med middag ombord på en hjulångare
* En heldag guidad safari i öppet fordon i Hluhluwe/Imfolozi Parken inkl inträde med frukost o lunch
* En hyrbil VW Vivo eller liknande enligt program med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.

Detta ingår ej:
* Flygresa tur/retur Sydafrika – Sverige samt inrikesflyg i Sydafrika
* Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain
* Dricks till guider och övrig personal
* Kontraktavgift, lämningsavgift, ev. extra förare samt envägshyra för hyrbilen
* Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
* Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Vi reserverar oss för prisjusteringar pga valutaförändringar

St Lucia

Fantastiska St. Lucia, världsnaturarv sedan 1999. Ända sedan vi för åtta år sedan ”upptäckte” detta paradis i den östra delen av Sydafrika har tillströmningen av Skandinaviska turister ökat otroligt, någon massturism kan det tack och lov aldrig bli frågan om, därtill är området alldeles för känsligt. Vi är väldigt stolta över att vara ”ambassadörer” för denna pärla som sedan 1 december 1999 är upptagen på UNESCO´S lista över världsnaturarv. Inom området finns inte mindre än fem ekologiska zoner som gör att natur och djurliv är något utöver det vanliga. För besökaren är detta den optimala semestern i Sydafrika beroende på att allt, utom storstadsliv, finns inpå knutarna. Djur, natur, bad, snorkling/dykning, safari, trevliga restauranger och underbart boende i trevliga guest house. Dessutom tropiskt klimat hela året. Hela området är ett reservat som också är hem för flera av ‘‘The Big Five’’. Alla av de stora; lejon, buffel, noshörning, leopard och elefant finns i Sydafrikas äldsta park, Hluhluwe, som ligger endast 45 minuters bilresa bort. Inom själva området finns exempelvis hundratals flodhästar, flera hundra nilkrokodiler, den största populationen av leoparder i Sydafrika, mängder med fågel-arter, bl.a. är den sydafrikanska havsörnen, fish eagel, vanligt förekommande, jättesköldpaddan som årligen kommer för att lägga ägg samt knölvalar och delfiner som passerar här mellan juli och november.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan