Kapstaden, Krugerparken & Mauritius - En guidad resa, flera upplevelser

Kapstaden, Krugerparken och Mauritius - En guidad resa - flera upplevelser

Vi börjar med att uppleva en av världens vackraste städer, Kapstaden, och dess magiska vindistrikt. Resan fortsätter med safari i öppna fordon i Krugerparken där vi och vår guide letar efter bland annat ”The Big Five”. Vi avslutar resan med att koppla av med sol och bad på den vackra ön Mauritius. En lyxig resa med bra boende och god mat för den som vill unna sig lite extra över jul och nyår!
 
Denna resa kommer vara bokningsbar inom kort. Maila oss för mer information och intresseanmälan: info@africantours.se
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Kapstaden – Fredag 22 december

Vi anländer till Kapstaden på förmiddagen och möts av vår svensktalande guide som välkomnar oss och visar vägen till bussen.  Färden går direkt in mot centrum och efter cirka 20 minuter är vi i kärnan av Kapstaden, där vår guide ger oss en god orientering av staden och dess historia. Därefter åker vi upp på Taffelberget som är ett av stadens mest karaktäristiska landmärken. Kabinbanan som går till toppen, vilket tar cirka fem minuter, tar oss upp till bergets platå som ligger 1000 meter över havet. Utsikten är vidsträckt åt alla håll och här firar vi vår ankomst med ett glas sydafrikanskt bubbel och en lättare lunch som vi äter på stående fot. Efter besöket på Taffelberget checkar vi in på det mysiga hotellet som ligger i den gemytliga stadsdelen Waterfront på Kapstadens Atlantsida. På kvällen samlas vi återigen för att avnjuta en gemensam välkomstmiddag på restaurangen Gold där vi bjuds på en kulinarisk upplevelse som tar smaklökarna på en resa genom hela Afrika. Med en färggrann miljö och trevlig personal blir upplevelsen en bra start på Afrikavistelsen!
(Måltider: lunch och middag)  

Dag 2. Kapstaden – Lördag 23 december 

Efter frukosten lämnar vi Kapstaden och åker söderut på en guidad heldagstur till Godahoppsudden. Vi följer Atlantkusten mot Kaphalvön på vägar med vidunderlig utsikt (bland annat kör vi längs den världsberömda Chapman’s Peak Drive).
Bartolomeu Dias blev den första europén att runda Godahoppsudden 1488, i dag är den mytomspunna udden ett naturreservat och populärt utflyktsmål för vandrare, cyklister och surfare. Floran är unik och tillhör Cape Floral Kingdom, där bland annat kungsprotean, Sydafrikas nationalblomma, ingår. På vägen tillbaka mot Kapstaden besöker vi kolonin med afrikanska pingviner som håller till vid Boulders Beach strax utanför Simon’s Town. Under dagen äter vi gemensam lunch längs vägen. Vi kommer tillbaka till hotellet sent på eftermiddagen och kvällen är fri för egna upptäcktsfärder i Kapstaden. Middag på egen hand.
(Måltider: frukost och lunch)

Dag 3. Vinlandet – Söndag 24 december

Efter en stadig frukost åker vi ut till de vackra vindalarna som omger Kapstaden. Här provar vi vin på några av områdets många fantastiska och välskötta vingårdar. Bland annat besöker vi Franschhoek där franska flyktingar, som kom till landet på 1600-talet, lade grunden till det som skulle bli den sydafrikanska vinindustrin. Under dagen gör vi också en guidad rundtur i universitetsstaden Stellenbosch, Sydafrikas näst äldsta stad, och njuter av en gemensam lunch på en vackert belägen vingård. Sent på eftermiddagen är vi tillbaka i Kapstaden där vi har kvällen till eget förfogande.
(Måltider: frukost och lunch)

Dag 4-5. Kapstaden – Måndag 25 december - 26 december

Dagarna fria för aktiviter och måltider på egen hand.

Här bjuder vi på några förslag på aktiviteter som kan inspirera.
 * Ta en halvdagstur till fängelseön Robben Island, där Mandela satt fängslad under många år. (biljetter bokas på internet i god tid före avresan från Sverige)
 * Botanisera bland afrikanska hantverk på Green Market Square som ligger mitt i stan.
 * Upplev strandliv i Clifton, Camps Bay eller något av de många strandnära samhällena längs med False Bay-kusten.
 * Vandra upp till Lion’s Head för vacker natur och mäktig utsikt över staden.
 * Shoppa loss på berömda varuhuset V&A Waterfront.
 * Hyr surfbräda och våtdräkt och prova på surfing i Muizenberg.
 * Tillbringa dagen i botaniska trädgården Kirstenbosch och njut av den prunkande växtligheten, den vackra utsikten och de spektakulära bergen.
 * Spendera tid i glamourösa Constantia för finare lunch på vingård följt av vinprovningar.
   (boka lunch i god tid före avresan till Kapstaden).
(Måltider: frukost)

Dag 6. Krugerparken – Onsdag 27 december

Nya äventyr väntar och vistelsen i Kapstaden har för denna gång nått sitt slut. Efter frukost och utcheckning åker vi till Kapstadens flygplats där vi reser med flyg direkt till Nelspruit. Lättare måltid serveras ombord på planet och vid ankomsten väntar en buss som kör oss till vår safarilodge, cirka en timme från flygplatsen. Protea Hotel Kruger Gate ligger på gränsen till den berömta Kruger National Park. Senare på eftermiddagen gör vi oss redo för att åka ut på den första safarituren i naturreservatet. Här har vi chans att se Big Five – elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard – olika afrikanska antiloper, zebror och giraffer. Det finns även ett rikt fågelliv att utforska och har vi tur kan vi få se några av Afrikas mindre kattdjur. Vi avslutar dagen med middag på lodgen.
(Måltider: frukost och middag)

Dag 7.  Krugerparken – Torsdag 28 december

Vi kliver upp i gryningen och hämtas av öppna safarifordon som tar oss med på en heldagssafari i Krugerparken.Det här är klassisk safarimark med en enorm artrikedom både vad gäller flora och fauna. Vi stannar i Krugerparken hela dagen och fortsätter att njuta av den vilda naturen. Vår safariguide kommer att dela med sig av sin enorma kunskap som ger oss en djupare insikt i djurens värld. Under dagen äter vi en gemensam lunch i parken och fortsätter sedan vår safaritur under eftermiddagen. När vi har återvänt till lodgen på kvällen äter vi gemensam middag.
(Måltider: frukost och middag)

Dag 8. Kruger – Fredag 29 december

Dagen börjar tidigt med frukost, sedan kör vi ut på en cirka tre timmar lång morgonsafari och upptäcker vildmarken i det mjuka gryningsljuset. Här kommer vi nära naturen och det är en storslagen upplevelse att på detta sätt lära känna naturreservatets mångfald av växter och vilda djur. Senare på eftermiddagen gör vi oss redo för en sista safariupplevelse i naturreservatet.  På kvällen samlas vi för att äta middag tillsammans på lodgen.
(Måltider: frukost och middag)

Dag 9. Kruger till Mauritius – Lördag 30 december

Dagen börjar med att vi i gryningen checkar ut och åker till flygplatsen i Nelspruit. Det har nu blivit dags att ta farväl av Sydafrika och styra resan mot Mauritius. Vi tar flyget till den gröna ön via Johannesburg.

Därefter checkar vi in och installerar oss på hotellet. Under eftermiddagen finns tid att ta en promenad längs stranden, koppla av vid poolen eller testa på en av hotellets alla aktiviteter. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.  
(Måltider: frukost och middag)

Dag 10-14. Mauritius – Söndag 31 december - Torsdag 4 januari

Nu har vi fem härliga dagar där vi kan ta det lugnt och bara njuta i denna vackra och spännande miljö. Hotellet ligger alldeles vid strandkanten och härifrån kan vi följa havets skiftningar och variationer. Passa på att dåsa i en solstol vid poolen tillsammans med en bra bok. För den som önskar mer aktiviteter finns möjlighet till flertal aktiviteter.
(Måltider: frukost och middag)

Dag 15. Hemresa – Fredag 5 januari

Nu har det blivit dags att lämna Mauritius för att återvända hemåt. Efter frukost och utcheckning åker vi till flygplatsen och tar farväl av denna resa till Afrika som vi fått möta under några upplevelserika dagar. Med er i bagaget har ni uppleveler och minnen för livet.
(Måltider: frukost)

Pris

Pris: 52 985 kr per person med flygskatter
Enkelrumstillägg: 8 985 kr

Resan är totalt på 17 dagar/16 nätter med resdagarna

I resans pris ingår:
* Alla flygresor med flygskatter (med reservation för prisändringar pga skattehöjningar)
* Svensktalande guide under resan i Sydafrika och engelsktalande guide vid speciella utflykter samt på Mauritius
* 5 nätter på Portswood Hotel med frukost
* 3 nätter på Pestana Kruger Lodge med halvpension (frukost och middag)
* 6 nätter på Le Victoria med halvpension (frukost och middag)
* Transport i luftkonditionerad buss
* Alla utflykter, entréer och avgifter enligt program
* Måltider enligt program
* All dricks till porters på flygplats och hotell
* Vatten på bussen

I resans pris ingår ej:
* Frivilliga utflykter utanför program
* Dricks till guider och övrig personal
* Avbeställningsförärking och reseförsäkring, kan tecknas via oss på African Tours & Safaris

Vi reserverar oss även för prisändringar pga. valutaförändringar och flygskatter

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan