Prisvärda Kapstaden, St Lucia och Safari

Sydafrikaresa på egen hand där du får uppleva den kosmopolitiska Kapstaden samt det underbara paradiset St. Lucia som erbjuder en mängd av upplevelser. Safari i Sydafrikas äldsta reservat, inklusive alla av "The Big Five", valskådning, jättesköldpaddor som lägger ägg och Zulubyar där man lever som för många hundra år sedan. Ett litet samhälle med trevliga restauranger, shopping och orörda härliga sandstränder vid Indiska Oceanens varma vatten inom promenadavstånd. I St. Lucia har ni ett trevligt boende på 4-stjärnigt Guest House.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1.
Kapstaden
När ni landar i Kapstaden så möts ni av vår representant som tar er till ert hotell för nästkommande 4 nätter. The Hyde Hotel ligger i Sea Point och har flera trevliga restauranger inom kort gångavstånd. På eftermiddagen blir ni hämtade av en guide och åker med på en stadsrundtur i Kapstaden och besöker bland annat Taffelberget. Efter turen blir ni körda tillbaka till ert hotell.

Dag 2.
Cape Peninsula och Godahoppsudden
I dag hämtas ni på ert hotell för en heldags guidad tur runt Cape Peninsula och Godahoppsudden. Ni får även se pingvinerna i Boulders Beach samt Kirstenbosch botaniska trädgård som några av höjdpunkterna. Ni lämnas på ert hotell på sena eftermiddagen.

Dag 3.
Vinlandet
Idag hämtas ni för ytterligare en guidad heldagstur till vindistrikten, Stellenbosch, Franschhoek och Paarl. Det blir vinprovningar och källartur på några trevliga vingårdar. Ni lämnas på ert hotell på eftermiddagen.

Dag 4.
Kapstaden
Inga aktiviteter är inplanerade idag. Varför inte golfa, shoppa eller dyka med vithajar i bur? Vi hjälper er att boka. Annars utforskar ni Kapstaden på egen hand. Besök gärna V&A Waterfront med många trevliga restauranger i hamnen.

Dag 5.
Kapstaden-Durban-St Lucia
Ni hämtas på hotellet på morgonen och körs tillbaka till Kapstadens flygplats för att flyga till Durban, flyget tar cirka 2 timmar. När ni landar hämtar ni ut er hyrbil och kör cirka 2 timmar österut till det lilla samhället St Lucia som är en del av ett världsnaturarv, St Lucia Wetland, som nu bytt namn till iSimangaliso Wetland Park. St Lucia ligger precis vid Indiska Oceanen söder om Mocambique och har ett subtropiskt klimat. Ni bor 5 nätter på mysiga Parkers Cottages som bara ligger 5 minuters promenad till huvudgatan.

Dag 6-9.
St Lucia
Här finns mycket aktiviteter att välja mellan beroende på årstid, besök en Zuluby, åk på nattsafari för att se jättesköldpaddorna lägga ägg på stranden eller val- och delfinskådning från båt. Här kan ni sola och bada vid vita stränder, snorkla runt vackra korallrev, djuphavsfiska och dyka. På land kan ni njuta av vandring och hästridning. Samhället, som är mycket trevligt, har ett antal mysiga och trevliga restauranger. Under dessa dagar ingår en heldagssafari i Hluhluwe reservatet med frukost och lunch samt en 2 timmars båttur på deltat för att se på det fantastiska fågellivet, alla flodhästar och krokodiler. Återkom om vilken dag ni önskar göra vilken utflykt.

Dag 10.
Hemresa
Efter frukost åker ni tillbaka till Durban där ni lämnar in er hyrbil och checkar in för ert flyg hem igen. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!

Pris Resfakta

Pris: 9 375 kr per person i högsäsong (nov 2016-31 mar 2017)

Pris: 8 895 kr per person i lågsäsong (apr-okt 2016)

För andra månader, kontakta oss för pris

Om resan
En Sydafrikaresa som görs på egen hand, delvis guidad på engelska och delvis i hyrbil. Avresa alla veckor på året. 10 dagar/9 nätter inkl. resdagarna. En resa till Sydafrika med mängder av upplevelser; kultur, natur, sol och bad med subtropiskt klimat och mycket djur. Denna resa passar också utmärkt för familjer.

Detta ingår i priset:

* Transfer av privat chaufför till och från flygplatsen i Kapstaden.
* Guidad stadsrundtur i Kapstaden med Table Mountain.
* 4 nätter på The Hyde Hotel inkl. frukost
* Guidad heldag runt Cape Peninsula inkl. alla inträden
* Guidad heldag i Winelands med vin- och ostprovning
* 6 dagar bilhyra D klass Chevrolet Sonic eller liknande, självriskeliminering och full försäkring.
* 5 nätter på Parkers Cottages Guest House inkl. frukost
* 1 heldag guidad safari i ett öppet fordon i Hluhluwe/Impholozi reservatet inkl. frukost och lunch
* 1 ca 2 timmar lång, ”Hippo och Croc Cruise”, kryssning, i deltat (min 10 deltagare)
* Trygghetsgaranti

Detta ingår ej:

* Flygresa tur och retur Sydafrika – Sverige samt inrikesflyg i Sydafrika, från ca 9 000kr per person
* Eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, kostar ca 200 kr tur/retur
* Eventuell dricks till guider
* Kontraktsavgift (ca 60kr), ev. extra förare för hyrbilen som betalas på plats

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag-programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Priset är beräknat på dollar samt randkursen och vi reserverar oss därför mot valutaändringar.

Karta Durban-St Lucia

Durban-St Lucia

Gästkommentarer

Gästkommentarer på resan: Prisvärda Kapstaden, St Lucia och Safari

Hej

Jag vill tacka Dig så mycket för fantastiskt bra stöd i vår planering och bokning av vår resa till Kapstaden och St Lucia. Mycket bra förslag från din sida som visade sig passa oss utmärkt. Vi kom hem i söndags med massor av minnen och kan konstatera att detta är den bästa resa vi gjort. Garanterat att vi åker tillbaka vid tillfälle.

Tack än en gång!
Hälsningar Marianne

2016-04-01

St. Lucia

St. Lucia, världsnaturarv sedan 1999

St Lucia återtog, år 2008, det gamla Zulunamnet iSimangaliso Wetlands Park. Denna pärla som sedan 1 december 1999 är upptagen på UNESCO´S lista över världsnaturarv. Inom området finns inte mindre än fem ekologiska zoner som gör att natur och djurliv är något utöver det vanliga.

För besökaren är detta den optimala semestern i Sydafrika beroende på att allt, utom storstadsliv, finns inpå knutarna. Djur, natur, bad, snorkling/dykning, safari, trevliga restauranger och underbart boende i trevliga guest house. Dessutom tropiskt klimat hela året. Hela området är ett reservat som också är hem för flera av ‘‘The Big Five’’. Alla av de stora; lejon, buffel, noshörning, leopard och elefant finns i Sydafrikas äldsta park, Hluhluwe, som ligger endast 45 minuters bilresa bort. Inom själva området finns exempelvis hundratals flodhästar, flera hundra nilkrokodiler, den största populationen av leoparder i Sydafrika, mängder med fågel-arter, bl.a. är den sydafrikanska havsörnen, fish eagel, vanligt förekommande, jättesköldpaddan som årligen kommer för att lägga ägg samt knölvalar och delfiner som passerar här mellan juli och november.

Ingen åker härifrån utan att vara mycket nöjd med sin Sydafrikasemester.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan