Malawi och Zambia–Safari, vacker natur och volontärarbete

Denna resa sker i mindre grupp med engelsktalande guide. Ni kommer att få uppleva fantastisk safari i Zambia, besöka två berg i Malawi och även få chansen att hjälpa till på en skola med snickerier, utbyte av skolmaterial och sedan få avsluta med lite avkoppling vid den vackra Malawisjön som erbjuder bra snorkling och trevliga Kajakturer.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1.
Lilongwe 
När ni landar på flygplatsen i Lilongwe som är Malawis huvudstad så möts ni av en chaufför som tar er till ert boende för natten, Mafumu Lodge. Er guide kommer till hotellet vid 18-tiden för att berätta mer om den spännande resa som ni har framför er. Ni betalar själva för middagen första kvällen.

Dag 2.
Dzalanyama 
Efter frukost så åker ni sydöst till bergskedjan Dzalanyama. Resan tar ca 2 timmar och ni kommer fram till ert boende Dzalanyama Forest House lagom till lunch. Efter lunchen vandrar ni upp för berget Mtsongololo. Leden tar er genom inhemsk skog som erbjuder ett fantastiskt fågelliv. Ni kommer tillbaka till hotellet lagom till middagen.

Dag 3.
Dzalanyama 
Idag är det frivilligt för den som vill vara med om ett projekt ” Dzalanyama School” som vår samarbetspartner har samarbetat med i ca 13 år. Under dessa år har do byggt två nya lokaler och underhållit skolan. Så mycket som 200 USD per person skänks hit för bl.a. att betala för material, reparationer, utbyte av skolmaterial mm. Ni får även själva vara med att laga på det som behövs just då, bygga, måla, snickra mm. För er som inte vill vara med på detta så kommer guiden ge förslag på vart ni kan vandra för att se djur och växter. Gemensam kvällsdrink och middag på hotellet.

Dag 4.
Zambia 
Ni reser tillbaka via Lilongwe och vidare till Mchinji där ni genomgår passkontroll och fortsätter in i Zambia. Ni åker en kort stund till Chipata som är huvudstaden i Zambias östra provins och fortsätter sedan på en grusväg till Luangwa Valley i Mfuwe. Ni äter picknick lunch längs vägen och kommer fram till er camp, Thornicroft Camp på eftermiddagen. Resan tar ca 6 timmar totalt. Campen består av 8 tält som är 3x3 meter och har 2 sängar med ett bord mellan sig. Sängkläder finns men man får ta med sig egen handduk. Gemensam dusch och toalett finns bakom tälten. Det finns en lodge intill där man kan använda deras swimmingpool och uppgradering till att bo på lodgen är möjlig mot en kostnad om det finns ledigt och måste bokas i förväg.

Dag 5.
Safari 
Det blir tidig väckning för att äta en lättare frukost innan i åker ut på safari som sker i öppna jeepar. Det finns mer snacks och dryck med för den som blir sugen under safarins gång. Lite beroende på hur mycket ni får se så åker ni tillbaka till campen vid 11-tiden för en brunch och sedan kan ni slappa tills det är dags för mer safari vid 16-tiden. När ni kommer tillbaka på campen vid 20-tiden äter ni en god middag och somnar sedan gott för natten.

Dag 6-7.
Safari 
Dessa dagar spenderar ni med safari i Luangwa National Park. Det ingår även nattsafari, för den som vill. Man åker då i jeepen och lyser med strålkastare för att försöka få se nattaktiva djur.

Dag 8.
Dedza 
Idag åker ni tillbaka in i Malawi via Lilongwe med pick nick lunch. Ett par timmar från Lilongwe kommer ni fram till Dedza där ni kan se målningar gjorda av bushmen innan ni kommer fram till ert boende för natten Dedza Pottery Chalets. Resan tar ca 6 timmar totalt.

Dag 9.
Mulanje Mountain 
På morgonen får ni en tur i keramikverkstaden innan ni reser via Blantyre mot Mulanje. Ni passerar Thyolo Te plantage. Efter ca 6 timmar är ni framme vid Mulanje Mountain och bor vid foten av berget på Likhubula CCAP Cottages i stugor som har 2 rum, badrum, kök och en liten lounge. 

Dag 10. Mulanje

Efter frukost så finns möjlighet att upptäcka Mulanje Mountain, Malawis högsta berg, 3002möh. Guiden går igenom de olika vandringsleder som finns, allt från vandringar på 1,5 till 6 timmar. För den som inte alls vill vandra på berget finns möjlighet att åka in till Mulanje stad och kanske även besöka ett te plantage.

Dag 11.
Malawi sjön 
Idag åker ni till Cape Maclear vid Malawi sjön. På vägen passerar ni Zomba platån och en historisk stad, Mangochi innan i följer sjökanten norrut till Cape Maclear. Total restid på ca 6 timmar. Ni checkar in på Kayak Africa Base camp och bekantar er med kajakerna innan ni paddlar över till Domwe Island (paddling på ca 45min-1h) där ni kommer att övernatta. För den som inte vill paddla över till ön så går det en motorbåt vid 15-tiden på eftermiddagen. Resten av eftermiddagen finns möjlighet att paddla, snorkla och bada.

Dag 12.
Malawi sjön 
Efter en lugn morgon och en god frukost paddlar ni tillbaka till fastlandet (eller åker båt för den som önskar). Ni bor precis vid sjökanten på Chembe Eagles Nest och har resten av dagen att utforska Cape Maclear eller slappa vid stranden. Aktiviteter som inte är motordrivna ingår.

Dag 13-14.
Malawi sjön 
Ni spenderar dagen med att slappa på stranden eller göra andra aktiviteter. Aktiviteter som inte är motordrivna ingår.

Dag 15.
Hemresa 
Idag åker ni tillbaka till Lilongwe för att flyga hem igen. Bilresan tar ca 4 timmar och ni bör vara på flygplatsen 2 timmar innan flyget går. Med er i bagaget har ni många härliga minnen från en fantastisk spännande resa till Zambia och Malawi!

 

Resfakta Pris

Priser 2016:

26 820kr per person del i dubbelrum
Enkelrumstillägg: 268kr per natt (3 490kr) eller 349kr per natt (4 890kr) vid uppgradering på Thornicroft Camp
Uppgradering till Lodge istället för camping på Thornicroft Camp i Zambia: 2 890kr per person del i dubbelrum
Barnpris: 7 835kr för barn under 12 år som delar rum med 2 vuxna

Turen består av minst 2 och max 16 gäster, som kan vara från hela världen, en unik möjlighet att skaffa nya vänner!

Fasta datum 2016: 12-26/6, 3-17/7, 31/7-14/8, 21/8-4/9, 18/9-2/10, 9-23/10, 6-20/11, 27/11-11/12

Markerat med fet stil har även en tysktalande guide med på resan.

Detta ingår i priset:

*Boende del i dubbelrum
*All måltider, helpension, dvs. frukost, lunch och middag (inga måltider dag 1 och ej lunch, middag dag 15)
*Transfer med engelsktalande guide hela resan
*Safari enligt programmet
*Hiking guide vid Mulanje berget
*Entré till Lake Malawi Park

Detta ingår inte i priset:

* Flyg, pris från ca 9 000kr per person
* All dryck
* Entré till South Luangwa, 50 USD per person
* Visum, 50 USD Zambia och 75 USD Malawi
* Lunch vid Lake Malawi
* Bidrag med 200USD per person som går till projektet Dzalanyama School
* Övriga aktiviteter som inte ingår
* Dricks
* Eventuellt avbeställningsskydd och reseförsäkring, kan tecknas hos oss

Vi reserverar oss för prisändringar pga valutaförändringar

 

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan