Namibias Höjdpunkter

Namibia är landet med häftig natur av sanddynor, öken och ett fantastiskt djurliv. Under denna rundresa på 16 dagar inkl. flygresa upplever ni bland annat Sossusvleis röda sanddynor, Fish River Canyons otroliga vyer, Spitzkoppes häftiga granittoppar och nationalparken Etosha med ett underbart djurliv. Så luta er tillbaka och låt vår erfarna guide ta väl hand om mer när ni upplever ett av Afrikas mest fascinerade land.

Pris från:
39 985 kr
Dagar:15
Alla flygresor* med skatter, del i dubbelrum med frukost, 13 x middag, transfer och utflykter/safari med inträden enligt program, engelsktalande guide. *Flygskatter ingår men eventuella korrigeringar på skatten slutfaktureras ca 50 dagar innan avresa
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
25/11-179/12-17KöpenhamnNamibias Höjdpunkter239 985 krBoka
25/11-179/12-17GöteborgNamibias Höjdpunkter639 985 krBoka
25/11-179/12-17StockholmNamibias Höjdpunkter839 985 krBoka
AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
9/2-1823/2-18StockholmNamibias Höjdpunkter839 985 krBoka
9/2-1823/2-18KöpenhamnNamibias Höjdpunkter239 985 krBoka
9/2-1823/2-18GöteborgNamibias Höjdpunkter639 985 krBoka
AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
23/11-187/12-18KöpenhamnNamibias Höjdpunkter240 985 krBoka
23/11-187/12-18GöteborgNamibias Höjdpunkter640 985 krBoka
23/11-187/12-18StockholmNamibias Höjdpunkter840 985 krBoka

Program

Dag 1. Windhoek

Ankomst till Windhoek där ni blir varmt välkomna av er guide och ni får en guidadtur genom staden. Ni besöker bland annat Katurura som är Windhoeks kåkstad. Därefter stannar ni till för att köpa snacks och vatten för kommande dagar. Därefter beger ni er till er lodge, Auas Safari Lodge, som är en privat lodge belägen utanför Windhoek. På eftermiddagen kan ni antingen åka ut på er första safaritur eller om ni bara vill ta det lugnt, slappa vid poolen. Middag på lodgen. Avstånd: ca 150 km (Måltider: middag)

Dag 2 - 3. Kalahari

På morgonen går ni ut på en guidad safaripromenad genom Khomas Bush Veld, ni får veta om de olika plantagen och hur de vilda djuern lever på dem. Här ska ni ta med er kikare för det finns många fåglar att skåda. Därefter kör er till den största sandmassan på jorden, Kalahariöknen. Bushman hänvisar till den som ”Soul of the World”, en känsloladdad beskrivning för detta område. Djupa röda sanddyner och oändliga grässlätter varvat med akacieträd och buskar, detta är den enda formen av överlevnad för en stor mängd av olika djur. Njut av möjligheten att uppleva djur och växter som har överlevt denna ökenmiljö. Ni checkar här in på Lapa Lange Lodge där ni bor i två nätter. Avstånd: ca 390 km. (Måltider: frukost och middag)

Dag 4. Fish River Canyon

Vägen tar er idag genom den andra delen av den röda Kalahariöknen, the Nama Karoo. Ni besöker den kända Quiver tree skogen. Träden här är infödda till denna varma och torra del av Namibia. Växterna är suckulenter och kan nå en höjd på upp till 9 meter. De har anpassat sig till de extrema miljöförhållanden och kan lagra vatten i sina stammar. Trädet blommar endast för första gången efter 20 till 30 år och kan nå en ålder av 300 år. Ni åker sen vidare till ”The Giant’s playground” som har fått sitt namn efter att enorma diabasblock har blivit placerade ovanpå varandra och skapar märkliga klippformationer och en serie labyrinter. Ni åker sedan vidare till ert boende för natten, The Canyon Roadhouse som lliger beläget nära Fish River Canyon. Avstånd: ca 390 km. (Måltider: frukost och middag)

Dag 5. Fish River Canyon

Idag besöke ni Fish River Canyon, världens näst största ravin efter Grand Canyon och där ni utforskar området till fots och njuter av de helt otroliga vyerna. På eftermiddagen fortsätter ni till en fårfarm för att ta del av hur man jobbar och lever i detta torra och varma regionen. Ett annorlunda och mycket intressant besök. Ni bor här på Farm Dabids, som sedan 1926 ägs av Gaugler familjen och nu drivs av den fjärde generationen. Avstånd: ca 300 km. (Måltider: frukost och middag)

Dag 6. Namib Naukluft

Efter frukost beger ni er till Namib Naukluft Park via Bullsport. Namib Naukluft National Parken är en nationalpark i Namibia som omfattar en del av Namiböknen, som anses vara världens äldsta öken, och Naukluft bergskedjan. Det mest kända område av parken är Sossusvlei, som ni besöker imorgon. Vid ankomst till er lodge, Namib Naukluft Lodge, tar ni en kort promenad i bergen i parken.Lodgen är omringad av imponerande granitlullar med vacker utsikt över öppna ökenslättar. Avstånd: ca 330 km. (Måtider: frukost och middag)

Dag 7. Sossusvlei

Innan öknen börjar vakna til liv åker ni tidigt till Sossusvlei som är världens största sanddyna - namib, där mestadels torra Tsauchab River slutar abrupt bland de majestätiska sanddynerna. En fyrhjulsdriven bil kör er ut till the dunes, vill ni kan ni promenera dit (ca 5 km). Här beundrar ni ökenlandskapet och Sesriem Canyon, ett naturfenomen i hjärtat av Namibiaöknen. På eftermiddagen kan ni koppla av på lodgen, men för den som vill så kan man boka på sig på tur med lodgens egna fordon för att upptäcka mer av naturreservatet och se bland annat springboks och strutsar.

Dag 8-9. Swakopmund

Efter frukost åker vi via de ödsliga, böljande kullarna i Kuiseb Moon Valley mot Atlanten och Swakopmund. När ni anländer till Swakopmund checkar ni in på Swakopmund Sand Hotel där ni sedan har eftermiddagen och nästa dag fria för egna aktivteter. Avstånd: ca 275 km. (Måltider: frukost)

Dag 10. Spitzkoppe

Sovmorgon och därefter avfärd mot Spitzkoppe där vi tar en promenad i området. Spitzkoppe är en samling av granittoppar som ligger mellan Swakopmund och Usakos. Topparna sticker ut dramatiskt från den annars så platta öde landskapet. Graniten som bildar topparna är över 700 miljoner år gammal och den högsta av dem reser sig 1784 meter över havet som fungerar till 700 meter över öknen. Ni tittar också efter hällmålningar som är gjorda av Khoi San som bodde området. Runt lunch ankommer ni till er lodge, Ai-Aiba Rockpaiting Lodge, där ni åker ut på en eftermiddagstur genom Erongo Bluders och ni avnjuter en drink i solnedgången med magisk natur. Avstånd: ca 260 km. (Måltider: frukost och middag)

Dag 11-12. Etosha National Park

Idag når vi den populära Etosha National Park, Namibias äldsta nationalpark. Parkens främsta kännetecken är den enorma uttorkade saltsjön som kan ses ända från rymden. Parken har även ett rikt djurliv som håller till runt saltsjön. Slätterna svämmar över av springbockar och zebror. Här finns även elefanter, den utrotningshotade svarta noshörningen, lejon, giraffer och leoparder. När saltsjön fyllts med vatten lockar den även till sig moln av flamingos. Under eftermiddagen och dagen därpå åker ni runt i parken och letar efter de vilda djuren, därefter checkar ni in på Toshari Lodge som ligger belägen precos utanför parken. Avstånd: ca 350 km. (Måltider: frukost och middag)

Dag 13. Windhoek

Sovmorgon och därefter beger ni er tilbaka mot Windhoek. Ni stannar till på en marknad inna ni fortsätter the Elegant Framsted är ni hoppar på öppna fordon och ni åker på er sista safaritur på denna resa innan ni avnjuter en underbar avslutningsmiddag. Avstånd: 380 km. (Måltider: frukost och middag)

Dag 14. Hemresa

Dagen fri för egna aktiviteter innan det är dags att lämna lodgen för flygplatsen och ni checkar in på flyget mot Europa och Sverige. Med er i bagaget har ni minnen och upplevelser ni sent kommer glömma.

Resfakta Pris

Pris: 35 985 kr per person, del i dubbel inkl. flyg
Enkelrumstillägg: 3 000 kr

Resan är på 18 dagar/15 nätter inkl resa. Resan sker med en sk ”overland truck”, en slags safari buss som är mycket bekväm och tar sig fram på de flesta vägar.
Detta är safari i Afrika och då kan vägarna vara mer eller mindre skakiga eftersom turen ofta går på grusvägar.

I priset ingår:

 • Flyg; Sverige – Windhoek/Windhoek - Sverige
 • Boende enligt program, del i dubbelrum (14 dagar/13 nätter)
 • Måltider enligt program
 • Transfers och aktiviteter enligt program
 • Guidning av professionel och engelskspråkig guide
 • Inträde till parker och andra sevärdheter
 • Transporter mellan platserna enligt programmet med en overland truck, en slags safaribuss
 • Vår trygghetsgaranti

I priset ingår ej:

 • Dryck
 • Dricks till guideer, chaufför och annan personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa till och även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral för rådgivning

Priset baserar sig på ett minimumantal på 14 personer. Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar. Flygskatterna kan behöva korrigeras pga skatteändringar från flygbolagen. Förändringar i programmet kan inträffa utanför vår kontroll

Våra fordon

Våra fordon

De fordon som används på denna resa är huvudsakligen expedition fordon, särskilt utformade för afrikanska vägar och terräng. Vår samarbetspartner har genom deras mångåriga erfarenhet inom detta område, skräddarsyr de varje fordon i deras verkstad för att säkerställa att våra kunder upplever maximal komfort under resan. Varje fordon har stora fönster för att säkerställa en vidsträckt utsikt från varje säte. Dessutom är dessa fordon utrustade med moderna och bekväma säten som man är van vid i Europa. Naturligtvis är varje fordon utrustat med ett ombord kök, inklusive kylskåp, luftkonditionering och gott om dammfritt lagringsutrymme.

Fordonen är alla inspekterade för att uppfylla högsta möjliga standard som fastställts av den sydafrikanska styrelsen: trafiksäkerhets och fordonssäkerhet. Varje fordon kontrolleras rutinmässigt för att säkerställa att det är upp till standard med miljö- och säkerhetsintyg förutsättningar.

Pris från:
39 985 kr
Dagar:15
Alla flygresor* med skatter, del i dubbelrum med frukost, 13 x middag, transfer och utflykter/safari med inträden enligt program, engelsktalande guide. *Flygskatter ingår men eventuella korrigeringar på skatten slutfaktureras ca 50 dagar innan avresa
Boka resa
Boka resa