Nyansernas Namibia

Nyansernas Namibia är en aktiv, äventyrlig och spännande resa. Namibia är landet med häftig natur av sanddynor, öken och ett fantastiskt djurliv. Ni kommer få uppleva Sossusvleis röda sanddynor, Atlantens marina liv, öknen av Damaraland, Twyfelfontein med dess målningar och nationalparken Etosha med ett underbart djurliv.
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag1.

Windhoek-Kulala Wilderness Reserve När ni har anlänt till Windhoek flygplats kommer ni att bli körda en längre färd på ca 5h genom Khomas Hochland Mountains till Kulala Wildness Reserve. Det är ett reservat på 37 000 hektar och ligger i närheten av Sossusvlei som är otroligt vackra sanddynor. Ni kommer att bo på Kulala Adventurer Camp (2 nätter) i stora kupoltält i skuggan med en utsikt över Namib Naukluft nationalpark. Tälten står på ett upphöjt däck med en liten veranda där ni kan sitta och njuta av utsikten. Ni sover i träsängar med madrass och bomullslakan. Badrum med toalett och dusch finns på baksidan av varje tält. Campen har varje kväll en lägereld och det är här ni avnjuter en god middag under den stjärnfyllda namibiska himlen med en utsikt över den rosenröda solnedgången.
Måltider: Lunch och middag

Dag 2.

Kulala Wilderness Reserve Ni kommer idag att spendera tid med att vandra på de röda sanddynerna och uppleva en fantastisk miljö med ett unikt djurliv som överlevt i en av världens äldsta och torraste öken.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 3.

Swakopmund Efter frukost beger ni er till staden och badorten Swakopmund. Staden är en härlig mix av den europeiska och afrikanska kulturen. Här kommer ni att bo två nätter på Hansa Hotel som är ett av landets äldsta hotell och också en av de bästa.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 4.

Swakopmund Under gårdagen och idag kommer ni att om vädret tillåter att åka ut med katamaran för att utforska den isblå atlantkusten och dess marina djurliv från hamnstäderna Walvis Bay och Swakopmund. Katamaranen stannar till vid ostronodlingar där ni kommer lära er mer om alla de ostron som odlas i området och självklart få smaka på delikatesserna innan ni åker vidare. Väl framme på Pelican Point för att se fyren och förhoppningsvis skymta en och annan delfin då det finns 3 sällsynta delfinarter som lever där. Bortsett från att upptäcka skiftande oceangående fåglar, pelikaner, flamingos och pälssälar finns också den massiva klumpfisken, havslädersköldpaddor och knölvalar som kan ses under säsong. Denna tur avslutas med en privat skaldjurslunch, innan ni återvände till hotellet sent på eftermiddagen.
Måltider: Frukost och lunch

Dag 5.

Damaraland Idag beger ni er längs med Brandberg Mountains med ett stop för lunch vid Ugab Save the Rhino Trust Camp för att till slut komma fram till Damaraland Adventurer Camp där ni ska spendera 3 nätter i stora kupoltält. Tälten står på ett upphöjt däck med en liten veranda för att sitta och njuta av utsikten. Ni sover i träsängar med madrass och bomullslakan. Badrum med toalett och dusch finns på baksidan av varje tält. Campen har varje kväll en lägereld och det är här ni avnjuter en god middag under stjärnorna.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 6-7.

Damaraland Under dessa dagar kommer ni att åka på game drive och gå på vandringssafari för att få se det vackra ökenlandskapet med dess annorlunda djurliv och otroliga formationer av naturen. Här lever en stor mängd av öken elefanter och även den svarta noshörningen. Ni kommer även att besöka Twyelfontein som är ett av Unescos världsarv. Twyelfontein är hällristningar med över 2000 olika tecken som är upp till 6000 år gamla.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 8.

Ongava Game Reserve Ni kommer idag att åka vidare till Ongava Game Reserve och Andersson´s Camp där ni ska spendera era två kommande nätter. Andersson´s camp ligger på gränsen till Etosha National Park och har tidigare varit en farm men nu byggts om till en lodge och har ett vattenhål strax intill vilket ger en otrolig närhet till de vilda djuren. Varje tält är rejält och har väggar av canvas är uppbyggt på ett trä däck vilket förbättrar utsikten. Lodgen har även pool, bar och en eldstad som tänds om kvällarna. Ni kommer att göra safari i både Etosha och Ongava Game Reserve under dessa dagar.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 9.

Etosha National Park Idag får ni uppleva det underbara djurlivet som lever på savannen i Etosha National Park. Här finns en uttorkad saltsjö som är så stor att den kan ses från rymden och underregnperioden fylls området med mängder av flamingos. Etosha är parken som har den högsta tätheten av vilda djur i landet.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 10.

Windhoek Efter frukost beger ni er söderut för att återvända till Windhoek där äventyret tar slut, men med många nya och härliga minnen.
Måltider: Frukost

Resfakta Pris

29 925 kr per person, del i dubbel (1jun-31 okt 2016) Enkelrumstillägg: 3 580 kr
25 830 kr per person, del i dubbel (1nov-28dec2016) Enkelrumstillägg: 3 460 kr

Detta ingår i priset:

* 2 nätter på Kulula Adventurer Camp med helpension och även utvalda drycker

* 2 nätter på Hansa Hotel med 2 frukostar och 1 middag

* 3 nätter på Damaraland Adventurer Camp med helpension och även utvalda drycker

* 2 nätter på Anderson´Camp med helpension och även utvalda drycker

* Alla aktiviteter enligt programmet.

* Transporter mellan platserna enligt programmet

 

Detta ingår ej i priset:

* Internationella flyg till och från Windhoek, pris från ca 7 500 kr per person

* Aktiviteter utöver dem som står med i programmet.

* Dricks till guider och övrig personal

* Avbeställning eller reseförsäkring som kan tecknas av oss genom Gouda.

Det går att boka denna resa med avgångar 3 gånger i månaden. Resan leds av väldigt duktiga och auktoriserade guider med en stor passion för de områden dem jobbar inom. Många av guiderna är även professionella fotografer och hjälper er mer än gärna att fånga de perfekta bilderna under er resa.

 

Vi reserverar oss för prisändringar pga valutaförändringar eller ändringar i programmet kan inträffa utanför vår kontroll.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan