Okända Sydafrika med kultur och safari

Sydafrikaresa med annorlunda destinationer med bra boende. Denna 10 dagars resa tar er upp till de norra delarna av provinsen Limpopo som gränsar både till Botswana och Zimbabwe. Ni kommer att bo på tre helt olika men oerhört trevliga ställen och utforska de olika delarna med specialguider. Ni kör inte själva utan blir transfererade mellan de olika platserna av guiden. Höjdpunkter att nämna: De oerhört skickliga konsthantverkarna bland Venda och Tsonga stammarna, Baobabträden, Mapungubwe Nationalpark, Det glömda kungadömet , 10-tusenåriga grottmålningar samt safari i Botswana med alla av Big Five.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1.
Vid ankomst till Polokwane flygplats blir ni mötta och körda till den fantastiskt trevliga gästfarmen som ligger c:a 1 ½ timmas biltur norrut till den lilla staden Louis Trichardt eller Makhado som det heter på lokalspråket. Strax väster om staden finns farmen som heter Madi a Thavha och betyder ”Vattnet som dundrar”. Vid ankomst får ni en information om vad ni kan förvänta er av de kommande dagarna. Ni kopplar av resten av dagen och varför inte vid poolen. Middag på kvällen.
 
Dag 2.
Efter frukost åker ni med er specialguide till det lilla samhället Elim där ni träffar lokala marknadsförsäljare och ni får bekanta er med de färgsprakande vackra kläderna som Venda kvinnorna bär. Därefter ska ni få träffa några av de absolut skickligaste trä och stenskulptörerna som finns i Sydafrika. Ni äter medhavd lunch. Åter på farmen vid fyratiden på eftermiddagen. Middag på kvällen.
 
Dag 3.
Frukost, varefter ni åker upp i de fantasiskt vackra bergen som tillhör Zoutpansbergen. Ni kommer att träffa medicinmän, lokala artister, konstnärer och medlemmar av både Venda och Tsonga stammarna. Ni gör lunchstopp vid den idylliska sjön Fundudzi där ni njuter av stillheten och de obeskrivligt vackra omgivningarna. Tillbaka på farmen vid 18 tiden. Middag på kvällen.
 
Dag 4.
Ni äter frukost och ni körs sedan till nästa boende som heter Mopane Game Lodge dit ni kommer lagom till eftermiddagste eller kaffe. Ni får även här en information om hur dagarna kommer att se ut i fortsättningen.
Ni hinner även med en promenad på markerna där ni kan råka på både antiloper, babianer, vårtsvin och mängder med andra djur. Middag på kvällen
 
Dag 5.
Idag åker ni till Mabungubwe National Park, som också är ett världsnaturarv. Höjdpunkten i parken är den arkeologiska platsen där ett kungadöme fanns runt 1200 talet och de var mycket högtstående och rika.
De var skickliga smeder och gruvarbetare. Här har man hittat vackra guldföremål bla den kända noshörningen. De bedrev handel med Egypten, Kina och Indien! Ni kommer också att få se tusentals år gamla grottmålningar. Middag på kvällen
 
Dag 6.
Idag kommer ni att besöka en Wildlife Ranch som tar hand om övergivna djur, även de stora katterna. Ni kommer att få träffa djuren på nära håll och följa ranchens arbete. På eftermiddagen finns inget inplanerat utan ni kan bara koppla av. Middag på kvällen
 
Dag 7-9
Efter frukost körs ni till Botswanas gräns. Här tas ni om hand av en guide från Tuli Safari Lodge som är ert boende i Botswana. Ni körs sedan den korta vägen till lodgen. Här bor ni i tre nätter med helpension och safariaktiviteter med guide i jeep eller vandringar med guide, bushwalks.
 
Dag 10.
Dags att lämna Afrika för denna gång. Ni körs nu tillbaka till Polokwane flygplatsoch reser hem via Johannesburg

Resfakta Pris

Pris: 14 200 kr per person, del i dubbel
Priset är baserat på lågsäsong
 
Vad som ingår
* Alla transfers med guide som nämns i programmet
* Allt boende som nämns i programmet
* Frukost alla dagar samt lunch dag 2 och 3. Middag alla dagar samt helpension i Botswana
* Safariaktiviteter med guide på Tuli Lodge
 
Ingår ej
* Flyg
* Dryck
* Eventuell dricks
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan