Zimbabweresor

Zimbabwe ligger i södra Afrika inklämt mellan Sydafrika, Zambia, Botswana och Mocambique och har ingen kust. Det bor ca 14 miljoner invånare i Zimbabwe, de allra flesta från olika afrikanska stammar varav de största är Shona och Ndebele. Det officiella språket är engelska tillsammans med Shona, bantuspråk och (Si)Ndebele som härstammar från Zuluspråket i Sydafrika.

Zimbabwe var tidigare en brittisk koloni och landet fick sin officiella självständighet 1980 då Robert Mugabe tog makten efter en längre tids inbördeskrig. Nu har situationen förbättrats avsevärt sedan de politiska våldsamheterna 2008. Allmänna val hölls i juli 2013 och gick fredligt till. Brottsligheten i Zimbabwe är inget stort problem och turister har inte varit mål för politiska våldsamheter.

Zimbabwes klimat är tropiskt men mildras av att landet ligger högt över havet. Regnperioden varar vanligtvis mellan november och mars.

Zimbabwe är ett oerhört vackert land med mycket varierande natur. Här hittar man ikonen Victoriafallen som är med på UNESCOs världsarvslista, detta storslagna vattenfall, den mäktiga Zambezi River med Mana Pools National Park, ännu ett världsarv, Hwange National Park den största safariparken med stora områden av både savann samt skog.  Parken är känd för bra safari och sitt stora bestånd av elefanter. För den fågelintresserade är Hwange National Park ett paradis. Värt att nämna är också ett annat världsarv utsett av UNESCO, Matobo Hills National Park. Här finner man oerhört vacker och ovanlig natur med stora granitbumlingar och berg som ”tryckts upp” ur marken, sk kopjes. Matobo Hills är också känt för sina många och välbevarade klippmålningar. Här finns också chans till bra safari och en fristad för svart och vit noshörning. Cecil John Rhodes ligger begravd här på egen begäran eftersom han var så betagen av platsen och dessutom var det han som gjorde Matobo Hills till nationalpark.

Magiska Victoriafallen med safari i Zimbabwe

Ni gör ett besök till Victoriafallen för att avsluta med spännande safari i ett avlägset och exklusivt område endast 15 minuter från Zimbabwes största reservat Hwange National Park. Denna resa är en perfekt kombination till ett besök i Kapstaden med omnejd eller varför inte i samband med besök ....Läs mer »

Namibia, Botswana & Victoriafallen

Besök tre spännande länder! Denna fantastiska resa vänder sig till äventyrslystna och aktiva resenärer på en ålder över 40 år. Ni kommer att få vandra på de ockraröda sandynorna i världens äldsta öknen, Namiböknen, upptäcka kuststaden Swakopmund ....Läs mer »15 dagarfrån 26 475 kr

Tåg genom Sydafrika, dånande Victoriafallen och fantastisk safari

Detta är resan för er som vill få många upplevelser på samma resa! Resan om tar er från spännande Kapstaden i söder till mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe. Däremellan tar ni er genom Sydafrikas Karoo, en halvöken med vackra vyer, ombord på det legendedariska tåget Rovos ....Läs mer »

Botswana och Victoriafallen

Var med om otroliga upplevelser och djur i Botswana på spännande safari där ni bor på 2 härliga lodger. Safarin sker i båt och i jeep i Moremi och Chobe National Park. Förundras över hundratals elefanter längs Chobe River och bevittna de imponerande Victoriafallen. En resa för livet i 7 dagar! Resan ....Läs mer »

Safari i Hwange National Park med Victoriafallen

Resa till Hwange National Park i Zimbabwe
Under denna resa till Zimbabwe upplever ni spännande safari i Hwange Nationalpark. Med över 100 arter av däggdjur och nästan 400 fågelarter är detta Zimbabwes största nationalpark. Ni besöker både den sydöstra och den nordvästra delen av parken innan resan avslutas med besök till Zambezi ....Läs mer »