Det Stora Äventyret-Kenya och Zanzibar

8 dagar

Söker du de stora upplevelserna med djur, natur och kultur i centrum är det här en resa för dig och hela familjen. Med Linda och Sven som erfarna guider möter du det vilda Afrika och massajkulturen på det ultimata sättet i ett av jordens viltrikaste områden, Masai Mara. Lägg om du vill till sex nätter på exotiska Zanzibar med sol, bad, spännande kultur och möjlighet till roliga utflykter.

Läs mer
från 33 985 kr

Resor till Kenya

Kenya är ett charmerande land med sin stora mångfald av upplevelser. Landet är också betraktat som hjärtat av Afrikansk safariupplevelse. För besökaren lovas världens bästa storviltsupplevelser, oförstörda stränder med turkost vatten, spektakulära landskap med höga berg, savann eller halvöken samt  antika Swahilistäder och sist men inte minst; en hjärtlig och naturlig gästvänlighet.

Masaifolket är ett färgglatt inslag i den Kenyanska landsbygden. Folket lever huvudsakligen av boskapsuppfödning men de är också mycket skickliga jägare och bedriver jakt enbart utrustade med långa stavar. De är också oerhört viga och kan hoppa jämfota upp till 80 cm. Har besökaren tur kan man få ta del av en äkta Masai marknad vilket är en upplevelse utöver det vanliga.

Vi visar enbart ett fåtal resor till Kenya på vår hemsida. Vi kan naturligtvis skräddarsy er safari resa till Kenya. Allt beroende på plånbok, antal resenärer eller antal dagar. Vi har ett flertal lodger eller camps att välja på. Eftersom det är reguljärflyg och inte charter reser ni när det passar er. Ni kan naturligtvis avsluta safarin på den fina Mombasakusten eller på Zanzibar. Mejla eller ring till oss när ni vill resa till Kenya så skall vi sätta ihop ett trevligt förslag åt er utan kostnad.

Det Stora Äventyret-Kenya och Zanzibar

En resa fylld av upplevelser och starka intryck från det vilda Afrika med två svensktalande erfarna guider. Vill du få ytterligare upplevelser kan du avsluta med 6 nätter på exotiska Zanzibar med sol och bad vid Indiska Oceanen och spännande arabisk kultur i huvudstaden Stone Town. Dina guider i Masai Mara, ett av ....Läs mer »8 dagarfrån 33 985 kr

Kenya och Tanzania en unik rundresa

Följ med på ditt livs safari, ordet safari är Swahili och betyder resa. Ni kommer att uppleva en mångfald av landskap som är väldigt varierande. Ett överflöd av djurliv finns i både Tanzania och Kenya och ni får uppleva alla de kända nationalparkerna och reservaten. Vi besöker Masai Mara ....Läs mer »

Savannens hjärta: Kenya och Diani Beach

Kenya är hjärtat av den afrikanska safariupplevelsen. Ni reser till det kända reservatet Masai Mara, som med sina vida vyer och sitt masaifolk charmar alla. Resan avslutas med sol & bad på Kenyas östkust, där vita sanddyner, korallblått hav, strålande sol och vajande palmer skapar en perfekt harmoni och ....Läs mer »

Safari i Tsavo Kenya med sol och bad

En mycket bra och innehållsrik resa till Kenya. Upplev den mindre kända nationalparken Tsavo, Kenyas största park där ni slipper trängas med massor av andra fordon. Här finns en mångfald av djur, lika mycket som det mer kända Masai Mara. Det som är extra intressant med parken är den mångfald ....Läs mer »

Safari och golf i Kenya

Följ med på en annorlunda resa till Kenya med en kombination av golf på mästerskapsbanor, bra safari och trevligt boende. Se upp för eventuella zebror eller antiloper vid utslag. Kombinera gärna resan genom att avsluta med några dagar med härligt sol och bad på Mombasakusten eller på Zanzibar. ....Läs mer »

Safari i Kenya, sol & bad på kusten

Denna safariresa tar er till några av de bästa nationalparker som Kenya har att erbjuda bl a Maasai Mara och Amboseli National Park. Resan avslutas med sol och bad på Mombasas kust. Kenya är ett charmerande land med sin stora mångfald av upplevelser. Landet är också betraktat som hjärtat av Afrikansk safariupplevelse. ....Läs mer »

Kenya för barnfamiljen

En safariresa till Kenya som passar både stora och små. Resan avslutas med sol och bad på Mombasas kust. 13 dagar/12 nätter med bra boende. Ni besöker Lake Nakuru National Park med dess sodasjö som är hemstad till mängder av fåglar bl a flamingos, som ofta uppträder i mängder och "färgar" ....Läs mer »från 27 650 kr

Klimat

Ju högre över havet du befinner dig desto kallare och regnigare blir klimatet. Kustremsan har ett fuktigt och tropiskt klimat medan slättområdena i inlandet har varmt och torrt klimat. Varmaste tiden är mellan november och mars och har ca 25-35 grader. Kenya har två regnperioder den kortare mellan april-maj och den långa från november till januari.

Visum och vaccinationer

Svenska medborgare behöver visum för att resa till Kenya och detta ansöker man helt elektroniskt, s.k. e-visum, via www.evisa.go.ke minst 10 dagar innan avresa, kostnad ca 50USD per person. Tänk på att ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader efter planerad hemresa.

Malaria profylax och grundskyddet är bra att ha när du reser. Det har varit olika turer med gula febern vaccin när man kommer från ett afrikanskt land till Kenya, även om man bara varit i transit där gula febern existerar. Vaccinet skall i så fall tas minst 10 dagar innan avresan. Då vill de se ett intyg som det "Gula kortet" vid gränsen. Det rekommenderas även att vaccinera sig mot Hepatit A och B.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!

Nationalparker och reservat

Masai Mara National Reserve

Masai Mara National Reserve också kallat bara Mara är Kenyas safaristolthet. Reservatet ligger precis på gränsen till Tanzania och dess populära park Serengeti. Masai Mara utgörs till stor del av öppen mark med stora grässlätter, med väldigt lite terräng. I reservatet rinner två floder, Marafloden och Talekfloden. En av faktorerna som har fått Masai Mara att bli så populärt är själva migrationen mellan Mara och Serengeti som sker årligen. Då förflyttar sig stora hjordar med över en miljon djur över gränsen mellan de två parkerna och länderna. Det är för det mesta gnuer och zebror som gör denna flytt för att ta sig till den sida där gräset är som godast. Under deras resa måste dem ta sig över flera floder där många krokodiler och lejon lurar på andra sidan, vilket varje år leder till att flera av djuren faller offer. Hjordarna brukar befinna sig på Mara mellan juli till november, men ingen vet exakt när de kommer att förflytta sig eftersom det beror på regnperioderna. Något annat viktigt som lockar är det rika lejonlivet som finns i Mara. De som åker på safari till hit brukas få se lejon flera gånger. Här finns även gepard och leopard. Har man väldig tur kan man även se ökenlo och servalen. Andra djur ni kan hitta i parken är hyenor, giraff, antiloper, gaseller, babianer, flodhästar, impalor, elefanter och många andra djurarter. Här finns goda chanser att under er safari få se ”the big five”. Noshörningen brukar dock vara svårast att få tag på eftersom det finns så få.

Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru är en sodasjö som ligger i Great Rift Valley, den stora förkastningsspricka som löper genom den västra halvan av landet. Sjön och området som utgör Lake Nakuru National Park är en av få inhägnade parker i landet. Inhägnaden finns för att skydda mot tjuvjägare, eftersom området är en fristad för de noshörningar som lever där. Området är mest känt för sitt fågelliv och framförallt alla se vackert rosa flamingos som vid tillfällen kan finnas där i miljontal. För att besöka parken räcker en dag gott och väl, eftersom sjön och flamingorna är den stora höjdpunkten.

Amboseli National Reserve

Amboseli National Reserve ligger i sydöstra Kenya, precis vid foten av Mount Kilimanjaro som ligger i Tanzania. Parken består av en blandning av grässlätt, skog och våtmark. Parken är inte den populäraste i Kenya och det beror mycket på att reservatet inte har så många kattdjur jämfört med bla Masai Mara. Amboseli anses dock vara det rikaste reservatet i landet när det kommer till elefanter. Härifrån är många bilder tagna på ståtliga elefanter med Kilimanjaro i bakgrunden. Den stora populationen har dock slitit mycket på reservatets natur eftersom elefanterna gärna knuffar omkull träd för att få i sig löv och bark. Reservatet har därför börjat med trädplanteringsprojekt för att motverka skadorna. Safarin här brukar vara som bäst under hösten, då det kan krylla av djur och slätterna är prickiga av gnuer, zebror, giraffer, hyenor, bufflar, antiloper och många andra olika djurarter.

Tsavo National Park

Tsavo National Park består egentligen av två olika parker Tsavo West och Tsavo East men brukar sammanfattas som en stor park, vilket blir Kenyas största nationalpark. Dem ligger i närheten av Kilimanjaro och inte långt ifrån Amboseli National Reserve. Parken består till stor del av savann och slätter men det finns också halvöken, buskområden, palmdungar, bergsskog och akacieskog. Tsavoområdet är artrikt i nivå med Masai Mara men har även vissa arter som inte finns i Mara t.ex. giraffgasell och grevyzebra. Här lever över 7000 elefanter även lejon och spetsnoshörningar. Här finns 8 olika arter av gamar samt masaistruts, somaliestruts och många fler djurarter.