Ridning och safari i Sydafrika

Ridresa i fantastisk natur med många upplevelser

African Tours & Safaris erbjuder ridning i vildmarkerna, dalarna, slätterna och de grandiosa bergstrakterna i det sydafrikanska höglandet. Efter ett par dagars ridning väntar fantastisk safari i Krugerparken i öppna fyrhjulsdrivna safarijeepar.
Denna resa i Sydafrika vänder sig till erfarna ryttare, intresserade att uppleva Sydafrikas spektakulära natur och varierande landskap med häst och avsluta med ett par dagars fantastisk safari i Krugerparken. De bergiga trakterna i Sydafrikas högland är de mest romantiska platserna i landet. Det var här transportryttare först formade sina stigar och leder och skapade en kultur där män jagade från hästryggen samtidigt som de levde på marken och på kvällarna berättade de historier runt lägerelden för varandra. Det var här som det första stora nationella viltreservatet, Krugerparken, tillkännagavs. De första skogsvakterna (rangers) var härdade män som slogs emot lejon med knivar, levde under primitiva förhållanden och patrullerade ett område stort som Belgien för att skydda sina djur. Vad guldgruvearbetare, transportryttare och skogsvaktarna i området hade gemensamt var att de levde med hästar - och nu har du chansen att se och uppleva detta drömmarnas land precis som de gjorde. Här finns Sydafrikas enda hjordar av vildhästar som har sprungit fritt här i över hundra år och härstammar från den tiden och dessa mäns hästar.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1 Kaapsehoop Horse Trails
Ni blir mötta vid Kruger Mpumalanga International Airport, Nelspruit och körda till Kaapsehoop Horse Trails som ligger ca 2,5 mil från flygplatsen. Ni blir sedan introducerade för er guide och er häst. Detta är ett utmärkt tillfälla att lära känna din fyrbenta vän. Middag och övernattning på Kaapsehoop Horse Trails Guesthouse. 

Dag 2 Wilderness Trails
Efter frukost rider ni iväg i vildmarken utanför Kaapsehoop, en gammal gruvstad och Blue Swallow Reserve. Ni galopperar tillsammans med hjordar av de vilda hästar som har funnits kring Kaapsehoopbergen under mer än hundra år. De kommer ursprungligen från de hästar som guldgrävarna hade med sig. Lunch äts i vildmarkslägret och på eftermiddagen går ni på en promenad för att se de gamla gruvorna och det magnifika vattenfallet, Ivy Falls, högt över Barberton valley. Middagen serveras vid  en sprakande brasa under den afrikanska stjärnhimlen innan  ni går till sängs i bekväma tält i ert läger. F,L,M

Dag 3 Drakensberg
Ni äter frukost och beger er sedan ut på en heldags ridning längs de magnifika branterna vid Drakensberg. Här ser ni fler vildhästar och får en fantastisk panoramautsikt över Barberton dalen, ett område som ryktas ha den äldsta klippformation i världen. Ni ser nu Hazy Mountains i öster och får således en första titt på den berömda Kruger National Park och en aning om vad som komma skall. Ni stannar och njuter av en picknicklunch nedan ni spanar efter den skygga och sällsynta svarta leoparden. Här ser man ofta ett flertal mindre djur. Ni rider sedan tillbaka till lägret. På kvällen  kopplar ni av framför er lägereld och middag serveras.
F, L,M

Dag 4 Kruger National Park
Efter frukost blir det en tidig start med ridning tillbaka till Kaapsehoop Horse Trails där ni kan njuta av en varm dusch och äta lunch. Mätta och belåtna är det dags att sätta sig i en öppen fyrahjulsdriven jeep och köra in i Krugerparken. I Krugerparken börjar genast sökandet efter de exotiska och spännande djuren, inklusive ”The Big Five” (Leopard, lejon, elefant, noshörning och buffel). Krugerparken är hem för en imponerande samling av olika arter: Vid solnedgången har ni kommit fram till ert boende, det trevliga Hippo Hollow Country Estate som ligger vid kanten till den mäktiga Sabie floden och precis utanför parken. Middag på verandan medan flodhästar strosar runt vid flodkanten. Ni bor i bekväma stugor med en vacker natur som omgivning.
F,L,M

Dag 5 Kruger National Park 
Tidigt åker ni  tillsammans med er ranger, för att spana efter de djur som inte sågs i parken dagen innan. Frukost äts i friska luften på ett picnic ställe i parken. Efter den tidiga safarin åker ni tillbaka till Hippo Hollow för lunch och siesta. På eftermiddagen åker ni tillbaka in i Krugerparken för safari. Middag och övernattning på Hippo Hollow Country Estate. Kanske tillbringar ni kvällen med fest med de traditionella Shangaan dansarna och ljudet till deras trummor. Detta är äkta afrikakänsla!
F,L,M

Dag 6 Safari
Idag väntar mer äventyr! Er ranger visar er idag nya spännande varelser i bushen, t. ex de mindre kända ”Little 5”; leopardsköldpadda, dvärgelefantmus, noshörningsskalbagge, lejonmyra och buffelvävare. Eftermiddagen och kvällen är ledig för egna aktiviteter. Varför inte koppla av i de rofyllda trädgårdarna runt Hippo Hollow och njut av en exotisk drink i baren innan middag.
F,L,M

Dag 7 Hemresa
Efter en tidig morgonsafari i Krugerparken körs ni tillbaka till Kruger Mpumalanga International Airport. Ni tar farväl av era nya vänner och reser hem med bagaget fullt med minnen, upplevelser och fotografier.
F

F= frukost, L= lunch, M= Middag.
 

Resfakta Pris

Resans pris: 14 800kr per person, del i tält eller rum

Start på resan går varje måndag i Kaapsehoop vid minst två bokade.
Vi hjälper er gärna med ett researrangemang och bokningar före och/eller efter er resa. Vi bokar även flyg. Varför inte besöka Kapstaden, Victoriafallen, Garden Route etc.

I resans pris ingår:
* Boende en natt på på Kaapsehoop Horse Trails Guest House med middag
* 2 nätter boende i tält med helpension
* Lån av hästar och utrustning
* Erfaren guide på ridturerna
* 3 nätter på Hippo Hollow Country Estate med helpension
* 4 dagars inträde i Krugerparken
* Safari med erfaren ranger i Krugerparken enligt program i öppen safarijeep
* Transfer tor till flygplatsen

I resans pris ingår ej:
* Flyg, från ca 8 500 kr
* Dryck
* Reseförsäkring eller avbeställningsskydd
* Eventuell dricks till guider eller annan personal

Viktigt att veta
* Resenärerna kommer att dela bostad
* Språk av guider och personal: engelska 
* Max vikt för ryttare: 95kg
* Ryttare måste vara erfarna och kunna rida, trava och vara bekväm i stark galopp
* Hästar är korsavlade och kommer att fördelas med tanke på ryttarens förmåga
* De 4-hjulsdrivma safarijeeparna är öppna med möjlighet att skydda sig från ev. regn.

Glöm inte:
* Rid- och safari kläder både för varma och kalla förhållanden
* Sovsäck
* Skor, sandaler
* Badkläder
* Hatt – både som skydd från sol och för att ta fram den sanna ryttaren i dig.
* Solskyddskräm
* Kamera
* Ficklampa
* Malaria profylax

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan