Det Stora Äventyret-Kenya och Zanzibar

8 dagar

Söker du de stora upplevelserna med djur, natur och kultur i centrum är det här en resa för dig och hela familjen. Med Linda och Sven som erfarna guider möter du det vilda Afrika och massajkulturen på det ultimata sättet i ett av jordens viltrikaste områden, Masai Mara. Lägg om du vill till sex nätter på exotiska Zanzibar med sol, bad, spännande kultur och möjlighet till roliga utflykter.

Läs mer
från 33 985 kr

Resor till Tanzania och Zanzibar

Tanzania erbjuder besökaren safari i världsklass med Serengeti och vulkankratern Ngorongoro som höjdpunkter. Har ni tur och kommer vid rätt tidpunkt på året kan ni också uppleva den stora migrationen då hundratusentals djur flyttar över till Kenya för att söka mat och vatten. Vid kusten ligger Zanzibar, även kallad kryddön,  med underbara stränder och Stone Town med sitt färgsprakande folkliv.

Tanzaniasafari med Zanzibar

Få resor kan uppfylla drömmen om Afrika som en safari i Tanzanias ofattbart vilda natur i kombination med Zanzibars vita stränder och turkosa hav. På er safari till Serengeti, Ngorongorokratern och Lake Manyara får ni se gnuernas migration, lejon, hyenor, elefanter och mängder av andra vilda djur. På Zanzibar ....Läs mer »

Kilimanjaro i fullmåne

Drömmer du om att stå på toppen av Afrika högsta berg? Bestig Kilimanjaro med oss så får ni vandra upp till Kilimanjaros topp, Uhuru Peak, i fullmånens mjuka ljus. Våra expeditioner sker i små grupper, alltid max 12 personer, och leds av våra egna erfarna och kunniga guider. Vi vandrar uppför ....Läs mer »

Upplev safari i södra Tanzania

Upplev det vilda och de fortfarande okända parkerna i Tanzania. Åk på jeepsafari genom parker som Mikumi National Park som erbjuder variation av både miljö och djur, från norr till söder. Ruaha National Park som är en av de få parker i Tanzania där du kan få uppleva ovanliga djurupplevelser ....Läs mer »

Tanzania Flying Safari

I 8-dagar och 7-nätter kommer ni att resa med komfort och stil. Ni kommer att bo på de fina, femstjärniga lodger som ingår i Elawana collection och flyga mellan platserna i lyxiga propellerflygplan med stora och bekväma skinnsäten. Ni kommer att uppleva en fantastisk safari med mycket och unikt djurliv i nationalparker ....Läs mer »från 35 750 kr

Sommar på Zanzibar

Är det sol, god mat, vita sandstränder, klart turkost vatten och vackra färgrika korallrev ni söker så är Zanzibar en destination för er. Strax 4 mil utanför Tanzanias kust är ögruppen Zanzibar beläget, med huvudön som egentligen heter Unguja samt Pemba, Mafia och ett flertal småöar. ....Läs mer »från 11 450 kr

Det Stora Äventyret-Kenya och Zanzibar

En resa fylld av upplevelser och starka intryck från det vilda Afrika med två svensktalande erfarna guider. Vill du få ytterligare upplevelser kan du avsluta med 6 nätter på exotiska Zanzibar med sol och bad vid Indiska Oceanen och spännande arabisk kultur i huvudstaden Stone Town. Dina guider i Masai Mara, ett av ....Läs mer »8 dagarfrån 33 985 kr

Safari & Strand i Tanzania - Nyårsresa

Denna resa till Tanzania tar er på safari till de kända parkerna Tarangire National Park och Serengeti National Park, men även till området Ngorongoro med dess mäktiga krater. Vi avslutar med sol och bad på den vackra ön Zanzibar. Upplev savanner, sjöar, berg och Akacieträden som är så signifikativa ....Läs mer »

Kenya och Tanzania en unik rundresa

Följ med på ditt livs safari, ordet safari är Swahili och betyder resa. Ni kommer att uppleva en mångfald av landskap som är väldigt varierande. Ett överflöd av djurliv finns i både Tanzania och Kenya och ni får uppleva alla de kända nationalparkerna och reservaten. Vi besöker Masai Mara ....Läs mer »

Migrationen i Serengeti National Park Tanzania

Den årliga gnu och zebra migrationen i Serengeti är det största djurskådespelet i världen. Detta är en av de mest unika händelserna under året och äger rum i Serengeti normalt sett mellan månaderna november och juli följande år. Vissa har kallat denna händelse ett av de största ....Läs mer »

Safari i Selous Game Reserve i Tanzania med barfotaliv på Zanzibar

Upplev sol och bad på Zanzibar samt safari i Selous Game Reserve från 12 990 kr per person i 7 dagar/6 nätter. Se även vårt utökade program för 10 dagar/9 nätter samt 12 dagar/11 nätter. Detta är för er som vill uppleva det riktiga Afrika! Upplev Selous Game Reserve i Tanzania ....Läs mer »

Resor till Zanzibar

Zanzibar är i verkligheten en ögrupp som består av huvudön Zanzibar, som egentligen heter Unguja, Pemba, Mafia och ett flertal småöar. Zanzibar ligger i Indiska Oceanen ca 4 mil från Tanzanias kust. Zanzibar, Unguja, är kanske ett av de mest färgstarka och exotiska resmålen i Tanzania dit många ....Läs mer »

Safari i Tanzania

Tanzania är ett land i Afrika som betraktas som det främsta safarilandet tillsammans med Kenya och med rätta. Här har djuren varit fredade i många år och som turist blir man väl mottagen av dessa vänliga människor. När man är på safarin, som är swahili för resa,  åker ....Läs mer »

Resa med guldkant till Tanzania och Zanzibar

En resa för er med höga förväntningar på upplevelser, bra service, fantastiskt boende, ostördhet, god mat och goda drycker. Kort sagt en femstjärnig upplevelse för er som söker lugn och ro på ett positivt sätt. En guldkantsresa för smekmånadspar, jubilarer eller för er med högt ....Läs mer »

Kilimanjaro - Afrikas högsta berg

Att vandra upp Afrikas högsta berg är en upplevsele man aldrig kommer att glömma. Känslan när man står på toppen, när kroppen värker och man känner sig helt utmattad, är obeskrivlig. Med vackra miljöer och fantastiska utsikter reser sig Kilimanjaro 5895 meter över havet och är ....Läs mer »

Cykla på Zanzibar

Zanzibar med sina vita sandstränder, sol, vajande palmer, vackra palats och havet där man kan bada, snorkla och dyka året runt. Upplev denna fantastiska ö på två hjul. Vi cyklar runt den gröna ön som frodas av grönska och djungel. Vi upplever kryddodlingar och cyklar genom byar och landskap som ger en ....Läs mer »

Det bästa av Tanzania

Tanzaniaresa med fantastisk safari som avslutas på Zanzibar med 5 stjärnigt boende. Tanzania gör dig aldrig besviken. Hur skulle det gå till med detta magnifika storviltsreservat, det oförglömliga Serengeti, den stora kratern Ngorongoro som fastställer uttrycket: "Att se är att tro", och inte minst ....Läs mer »

Klimat

Klimat

Landet ligger strax söder om ekvatorn och har 2 varma regnperioder, en kort som faller in i november till början på december och en längre period i april- maj. December–mars och juni–oktober är lite svalare torrperioder, då framkomligheten ute i bushen och förutsättningarna för att åka på safari är som bäst med sin temperatur runt 25-30 grader om dagarna. Åk då så att du får mesta möjliga utbyte av safarin. Så under de svenska loven (förutom påsklovet) är bra tillfällen att besöka Tanzania.

Visum och vaccinationer

Visum och vaccinationer
För svenska medborgare krävs visum vid inresa till Tanzania. Du måste även ha ett pass som är giltigt i minska 6 månader efter planerad hemresa. Visum går att lösa vid ankomst till landet och kostar då USD 50. Visumet kan även fixas innan avresa och då kontaktar ni Tanzanias ambassad i Stockholm.

Adressen till Tanzanias ambassad i Sverige är:
Embassy of Tanzania www.tanemb.se
Näsby Allé 6
183 55 Täby
Stockholm
Sweden
Tel: +46 (0)8 732 24 30/31
Mail: Mailbox@tanemb.se

Malaria profylax behövs när du reser till Tanzania. Det har varit olika turer med gula febern vaccin när man kommer från ett afrikanskt land till Tanzania, även om man bara varit i transit där gula febern existerar. Vaccinet skall i så fall tas minst 10 dagar innan avresan. Då vill de se ett intyg som det "Gula kortet" vid gränsen.  Det rekommenderas även att vaccinera sig mot Hepatit A och B.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!

Nationalparker och reservat

Nationalparker och reservat

Serengeti National Park


Serengeti består av stora grässlätter i söder, akaciesavann i mitten, trädsavann i norr, samt växlande trädsavann och slättområden kantade av låga berg i väster. På många håll förekommer kopjes – granitöar – som med sin vegetation och sina klippor är populära ställe för många djur inte minst alla kattdjur. Serengeti går i norr ihop med Masai mara som ligger i Kenya, men gränsen mellan parkerna är stängd för alla utom djuren. Årligen sker den stora migrationen mellan Serengeti och Masai Mara. Det mesta av djurlivet i Serengeti är stationärt, men där finns också hjordar av zebror och gnuer som under årets olika faser av regn och torka flyttar sig långa sträckor för att hitta bete och detta kallas migrationen. Vi pratar om ca en miljon gnuer och hundratals zebror. De brukar vandra över till Kenya i juni – juli för att komma tillbaka till Serengeti i oktober- november och fortsätta ner mot södra delarna av Serengeti. Men djurens migration är inte alltid så lätt, vid Grumetifloden i parken finns några av världens största krokodiler som ligger och väntar på sitt byte och när hjordarna klarat sig förbi krokodilerna ligger lejonen spanandes efter sitt byte på andra sidan floden, så det är många som faller offer för rovdjuren.


Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Conservation Area är ett stort naturskyddsområde i norra Tanzania som är beläget mellan Serengeti NP och Great Rift Valley. Det är ingen vanlig nationalpark utan ett naturskyddsområde så reglerna är lite annorlunda.  Här får t.ex. massajerna bo och driva sina boskap på traditionellt vis vilket dem inte får i en nationalpark.

Området är fullt av krater, sjöar och en aktiv vulkan vid namn Oldoinyo Lengai som fortfarande får utbrott med jämna mellanrum.  Det som är mest känt i området är Ngorongorokratern även kallad Africa´s Eden är en kratrar som uppstått efter ett gammalt vulkanutbrott. 600 meter ner i kratern lever många olika djurarter. Här kan du hitta the ”big five”, många olika fågelarter som cirkulerar runt sjöarna inom kraterns väggar. Här vandrar ca 20st svarta noshörningar och detta ger dig den största möjlighet att beskåda dem i norra delarna av Tanzania. I västra delen av Ngorongoro konservatet har det hittats fossiler efter människans förfäder i lager av lava. Många gör därför ett stop mellan Serengeti och Ngorongorokratern för att besöka museet innehållandes dessa fynd.


Tarangire National Park

Tarangire National Park i norra Tanzania är elefanternas och baobabträdens park, där du vid rätt tid på året (den svenska hösten) kan få se stora mängden djur. Med en yta på 2 600 km2 består parken av grässavann, trädsavann, våtmarker och palmskog och en stor mängd av de vackra Baobabträden. Tarangirefloden som rinner genom parken och ut i Lake Burungi strax utanför parkgränsen, anses vara parkens livsnerv. Taragire har ett rikt djurliv med en stor mängd elefanter, gnuer och zebror och de djur som håller sig stationerade i parken är bland annat Afrikansk buffel, giraff, impala, vattenbock, babian, grön markatta och rovdjur.

Eftersom Tarangire ligger längs med färdvägen till parkerna Serengeti, Ngorongoro och Lake Manyara så brukar dem oftast kombineras av resenärerna.


Selous Game Reserve

Selous ligger i sydöstra delen av Tanzania och är Afrikas största park som till stora delar består av Miomboskog och öppna gräsmarker. Selous är inte en nationalpark utan ett viltreservat och innebär att naturskyddet då inte är lika strängt.

Parken är stor men inte särskilt välbesökt eftersom bara norr om Rufijifloden är öppen för safariturister och den södra delen av parken är tillåten för jakt och fiske bland annat. I parken finns förutom gott om elefant bland annat Lichtensteins koantilop, afrikansk buffel, sabelantilop och större kudu, lejon, hyenor och strutsar samt ett stort fågelliv. Här kan du även se den afrikanska vildhunden, vilket är ett av få ställen i östra Afrika.


Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park ligger i norra Tanzania och har inte den savannartade natur som många andra nationalparker i landet, utan är till stor del trädtäckt. Med tanke på att den ligger nära Ngororngoro och Serengeti är det ett ypperligt tillfälle för att kombinera parkerna och så se så mycket som möjligt.
Parken har en fantastisk natur, med ett rikt fågelliv, elefanter, babianer och en hel del olika växtätande djur. Kattdjur förekommer, men är svåra att hitta på grund av de täta skogarna. Åker man utåt mot den lite mer glesare skogen finns det bland annat giraffer, zebror, lejon och bufflar. Lejonen i parken har en sällsynt vana att klättra i träden och ligga och slappa på grenarna som leoparder. Själva sjön Manyara ligger inne i nationalparken och är en sodasjö. Här cirkulerar många olika fågelarter som bland annat ståtliga flamingos.


Killimanjaro National Park

Kilimanjaro är Afrikas högsta berg med sina 5 895 meter i höjd. Kilimanjaro National park omfattar berget från 2 700 meters höjd och uppåt. Berget är en slocknande vulkan med de tre topparna: Kibo, Mawenzi och Shira. Längst ner efter det öppna. brukade landet kring berget finns tät bergskog med en antilopsort som heter abbotdyrkare. Därefter följer ett öppet hedlandskap med jätteväxter, följt av alpin öken och slutligen glaciärer.
Berget kan bestigas på minst 5 dagar och det är möjligt både för amatörer och proffs. Många som är på safari i Tanzania eller Kenya brukar göra ett försök till att bestiga berget.