Safari i norra Tanzania

Denna safari tar dig till tre av Tanzanias mest spektakulära attraktioner. Du startar vid Ngorongoro kratern där det finns en stor population av vilda djur året runt. Kratern är en attraktion i sig själv och är en av naturens underverk. Sedan tar safariresan dig till Serengeti, antagligen det mest kända viltreservatet i världen. Serengeti är en stor fristad som är värd för över 3 miljoner stora däggdjur! Sedan avslutar du resan med Lake Manyara National Park, en ornitologs paradis som också är känt för de trädklättrande lejonen. Du bor under hela safariresans gång på toppklassiga övernattningsställen.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Arusha/Ngorongoro
När ni anländer till Kilimanjaro International Airport blir ni mötta för en transfer till Arusha för lunch. Lunch serveras på Impala Hotel i Arusha kl. 12.30. Avresa till Ngorongoro reservatet kl. 14.00. Ni kommer fram i tid för middag på lodgen. Lodgen ligger på kanten av kratern och ni har en fantastisk utsikt över den kollapsade kratern. Middag och övernattning på Ngorongoro Sopa Lodge.

Dag 2. Ngorongoro
Efter frukost åker ni för en dag i kratern med medhavd lunch. Turen börjar med att ni kör neråt 600m till kraterns botten, en magnifik naturlig amfiteater. Den täcker 260 kvadrat km och är en attraktion i sig själv och är ett naturens underverk. Kratern hyser en stor variation av djur året runt. Ni kommer att se lejon, elefant, noshörning, buffel och många arter av ”vanliga” djur – gnu, zebra, olika gaseller och hjortar och många fler. Ni återvänder till lodgen för lunch. Eftermiddagen fri för att ta det lugnt på lodgen. Middag och övernattning på Ngorongoro Sopa Lodge.

Dag 3. Serengeti
Efter frukost reser ni mot Serengeti National Park och kör via Olduvai Gorge. Olduvai Gorge är den förhistoriska plats där doktor Louis Leakey hittade kvarlevorna efter Homo habilis (”Handy Man”) betraktad som människans första steg mot den mänskliga utvecklingen. Ni kommer fram i tid för lunch, 12.00, på lodgen. Klockan 15.00 blir det en eftermiddags safari i parken. Serengeti är troligtvis den mest kända viltreservatet i världen. Med sina 15 000 kvadrat km, är den värd för 3 miljoner stora  däggdjur. Mer än 35 arter av ”vanliga” djur –zebra, gnuer, eland, giraffer mfl hittar man här samt ”the big five”: elefant, lejon, buffel, leopard och noshörning. Parken är scen för en av de mest spektakulära händelserna i den naturliga världen –den årliga migrationen av gnuer. Denna förflyttning sker årligen i juni då över en miljon gnuer, zebror och gaseller tar sig mot Maasai Mara i Kenya i sitt sökande efter vatten och bete. De förföljs på nära håll av savannens rovdjur –lejon, gepard, vildhundar, sjakaler, hyenor och gamar. I Serengeti finns också över 500 arter av fåglar. Middag och övernattning på Serengeti Sopa Lodge.

Dag 4. Serengeti
Hela denna dag kommer att tillägnas Serengeti och det blir en morgon och en eftermiddags safari, game drive. Mat och övernattning på Serengeti Sopa Lodge.

Dag 5. Lake Manyara
Efter frukost åker ni mot Lake Manyara National Park för att vara framme i tid för lunch på vår lodge. Vi tretiden bär det av för en eftermiddags safari i Lake Manyara National Park. Parken täcker 300 kvadrat km, 70 % upptas av sjön. De varierade ekosystemen består av sumpig skogsmark, skogsmark med akacia träd och öppna grässlätter runt strandkanten. Den håller ett rikt djurliv, inklusive ”The Big Five ”. Parken är känd för sina trädklättrande lejon som lever i skogsmarkerna mellan sjön och Rift Valley. Det är också ett paradis för ornitologer och parken hyser över 400 olika arter av fåglar. Vi spenderar natten på Lake Kirurumu Tented Lodge. Lodgen är belägen högt upp på kanten av Mto Wa Mbu stupet och har vacker utsikt över Great Rift Valley och Lake Manyara. Middag och övernattning på Lake Kirurumu Tented Lodge.

Dag 6. Lake Manyara – Arusha
Kl 08.00 kör ni mot Arusha för lunch på Impala Hotel kl 12.00. Fortsätt er resa hem eller lägg till några dagar på exempelvis Zanzibar.

Resfakta Pris

Pris från 10 900 kr per person, del i dubbelrum
Priset är baserat på lågsäsong
 
Avresa från Arusha. Längd: 6 dagar/5 nätter. Avgångar: Dagligen året runt. Minimum 2 personer. Engelskspråkig guide och safari med jeep 4X4.
När ni beställer flygbiljetter, notera att det vanligtvis är billigare att flyga till Nairobi i Kenya. Sedan tar man en shuttle buss som avgår varje dag kl. 08.00 och 14.00 från antingen Nairobi eller Arusha. Den kostar ca US$20. Resan tar ca 5 timmar inklusive tiden det tar att gå igenom immigration vid gränsövergången vid Namanga. Om ni vill göra på detta sätt så hör av er till oss.
 
Vad som ingår i resan:
* Ankomst och avreselunch på Impala Hotel, Arusha.
* Entréer till Ngorongoro, Serengeti och Lake Manyara
* Kratertur som i reseprogrammet.
* Helpension och logi på safari
* Servis och guidning av engelskspråkig förare och guide
* Körtillstånd och parkavgift för förare och fordon
* Transport i en 4WD fordon med ”popupp” tak för att skåda djur
* Safariturer som i reseprogrammet
* Alla skatter
 
Ingår ej:
* Extra på lodgerna tex. Drinkar, telefon, tvätt m.m.
* Flygbiljetter
* Visa kostnad till Tanzania
* Flygplatsskatt vid avresa
* Dricks till förare och bärare
 
Tips
Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.