Sydafrika och Mauritius med lyx

En resa för er som vill ha det lilla extra med att kombinera Kapstaden, spännande safari i Krugerparken och avkoppling med sol och bad på härliga på Mauritius. Det är riktigt bra boende rakt igenom men hotellen går att byta samt antal dagar så att den passar just era önskemål.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Kapstaden


Vid ankomst till Kapstadens flygplats hämtas ni av vår representant som kör er till ert hotell för nästkommande 4 nätter. Ni bor på lyxiga Table Bay som ligger precis vid den berömda V&A Waterfront. Här kan man ta rulltrappan upp till ett stort köpcentrum, promenera i Waterfront och äta god mat i någon av alla restauranger som finns här.  Gör gärna en stadsrundtur på eftermiddagen, ta en hop on hop off bus, sitt på taket och guidas. Bussen går även upp till Taffelberget. Vill ni så kan vi även boka in en guidad tur i minibuss.    
 

Dag 2. Cape Peninsula


Efter en fantastisk frukost väntar en guidad heldagsutflykt runt den vackra halvön Cape Peninsula med Goda Hoppsudden, pingvinerna i Boulders samt ett besök i Kirstenbosch botaniska trädgård som några av höjdpunkterna. Ni hämtas och lämnas på ert hotell.
 

Dag 3. Kapstaden


Ni kanske vill ha en ledig dag och shoppa, strosa, besöka Waterfront, den trevliga hamnen med alla restauranger, lyxhotell och butiker. Annars kan vi ordna med ett flertal guidade utflykter kanske till kåkstäderna för att se hur den svarta befolkningen lever och ett besök till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i många år, eller varför inte dyka med vithajar i bur eller spela en runda golf.
 

Dag 4. Vinlandet


Idag hämtas ni för en guidad tur i vindistriktet som omger Kapstaden. Det blir vinprovning på både större och mindre små pärlor. Ni guidas av en mycket kunnig vinkännare. Ni körs tillbaka till ert hotell på eftermiddagen.
 

Dag 5. Krugerparken med safari


Efter frukost hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen. Ni skall idag flyga inrikes mot Krugerparken och Hoedspruit flygplats. När ni landar väntar en chaufför på er och kör er till er lodge Pondoro Game Lodge. Lodgen vann priset ”Best Luxury Safari Retreat in the World” 2014 på World Luxury Hotel Award. Pondoro ligger i Balule Reservatet och tillhör Greater Kruger Park. Inga staket finns mellan Krugerparken och detta privata reservat, utan djuren vandrar fritt. Ni hinner med en safaritur på eftermiddagen och tillbaka på lodgen väntar en kulinarisk middag på kvällen.
 

Dag 6. Krugerparken med safari


Ni åker idag iväg in i Krugerparken. Då väntar en heldag safari i öppen jeep med guide. Ni har med er frukost som ni äter i parken. Lunch intas i parken på en inhägnad camp och betalas på plats, ingår ej. Tillbaka på lodgen väntar en middag på er igen.
 

Dag 7. Krugerparken med safari


Gårdagen program upprepas men ingen safari är den andra lik. Det är det som är spänningen med safari i Afrika, man vet aldrig vad som väntar runt knuten. Morgonen är spännande då främst kattdjuren är som mest aktiva och ute efter föda innan solen börjar värma på för mycket.
 

Dag 8. Johannesburg


Efter en morgonsafari och frukost så körs ni tillbaka till Hoedspruits flygplats och flyger upp till Johannesburg. Här bor ni 1 natt på Intercontinental som ligger på flygplatsen då alla flyg över till Mauritius går på morgonen.
 

Dag 9. Mauritius


Idag checkar ni in och flyger över till Mauritius. När ni landar möts ni av vår representant som tar er i en privat bil till ert boende för nästkommande 5 nätter. Hotellet Troux Aux Biches ligger på nordvästra sidan av Mauritius, på en av Mauritius vackraste stränder. Här bor ni i en Tropical Junior svit med frukost. Hotellet har 6 restauranger att välja mellan och man kan mot extra kostnad uppgradera till halvpension eller all inclusive. Här finns även ett lyxigt Clarins spa och för den mer aktiva finns flera olika vattenaktiviteter att välja på samt ett sportcenter. Passar såväl par som familjer. För den som vill ha extra lyx så finns möjligheten att uppgradera till en privat villa med pool!
 

Dag 10-13. Mauritius

Ni ägnar dagarna med sol och bad och eventuella aktiviteter. Kanske vill ni ta en tur till huvudstaden på ön, Port Louise för att uppleva det lokala livet på Mauritius. Eller varför inte åka till det lilla samhället Grand Baie och shoppa lite?
 

Dag 14. Hemresa

Det är dags att resa hem och ni blir hämtade på hotellet av vår representant som kör er till flygplatsen i tid för ert flyg hem igen. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från er resa.

Pris Resfakta

Pris högsäsong: 59 345kr per person, del i dubbelrum
Priset gäller jul/nyår 2015: 20 dec 2015-8 jan 2016

Pris mellansäsong: 30 465kr per person, del i dubbelrim
Priset gäller: 1-19 dec 2015, 25 jan-17 apr 2016

Pris lågsäsong: 27 250kr per person, del i dubbelrum
Priset gäller 23 maj-22 juli 2016

För andra datum, vänligen kontakta oss för pris.

I resans pris ingår:
* All transfer mellan hotell och flygplatser, privat transfer på Mauritius (ej Johannesburg då hotellet ligger på flygplatsen)
* 4 nätter på Table Bay Hotel i Superior Luxury rum med frukost
* Heldags guidad rundtur Cape Peninsula exkl. lunch
* Heldags guidad vinprovatur exkl. lunch
* 3 nätter på Pondoro i Luxury Chalet med alla måltider och fantastisk safari
* 5 nätter på Traux Aux Biches i Tropical Junior suite med frukost och middag

I resans pris ingår ej:
* Flyg tillkommer pris från ca 13 000kr per person
* Dricks till guider och övrig personal
* Nödvändiga vaccinationer, kontakta en vaccinationscentral för detaljer

Vi reserverar oss för prisjusteringar bl.a pga valutaförändringar.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan