Sydafrika med safari och Moçambique med guldkant

En resa med guldkant  till Sydafrika och Moçambique med rikt innehåll och femstjärnigt boende

På denna resa får ni uppleva härliga kosmopolitiska Kapstaden med guidade utflykter, Godahoppsudden och vindistriktet med vinprovning. I Kapstaden kan ni njuta av vackra vyer, god mat och dryck. Kapstaden och dess omgivningar är känt för sina många bra restauranger. Sedan fortsätter resan med safari i kända Sabi Sand-reservatet, som ligger i Greater Kruger Park, och boende på Sabi Sabi känt från bland annat Animal Planet och Discovery. Här finns det mycket djur och ni har stor chans att se den skygga leoparden. Resan avslutas med sol och bad på den oexploaterade paradisön Benguerra i Mocambique. Benguerra tillhör Bazaruto-arkipelagen och den lilla ögruppen är en marin nationalpark. Här finner ni mycket bra dyk-och snorkelvatten, fantastiska korallrev och här kan ni njuta av barfotaliv med god mat och dryck samt egen butler.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1.
Kapstaden
Vid ankomst till Kapstaden väntar en privatchaufför med namnskylt som kör er från flygplatsen till ert boende på femstjäriga Table Bay Hotel. Hotellet är beläget med bästa läge i V&A Waterfront, navet i Kapstaden. Här bor ni med närhet till mycket bra shopping med flera märkesbutiker, härligt folkliv och massor av bra restauranger. Efter incheckning kommer er guide och hämtar er på hotellet och tar er med på en stadsrundtur med bland annat besök på Table Mountain, Taffelberget. Ni lämnas åter på hotellet på eftermiddagen. Ni bor i ett Deluxe Mountain Facing Room eller ett Deluxe Ocean Facing Room i fem nätter. En stor, härlig frukost ingår alla dagar i Kapstaden. Varför inte lite bubbel och ostron?

Dag 2.
Kapstaden
Efter en god natts sömn och en välsmakande frukost blir ni hämtade för en heldagstur runt Cape Peninsula, Kaphalvön. Se hur miljonvillorna klättrar upp från de vackra stränderna mot bergen, upplev Godahoppsudden, pingvinerna i Boulders Beach och Kirstenbosch botaniska trädgård som några av många höjdpunkterna under dagen. Ni hämtas och lämnas på hotellet.

Dag 3.
Kapstaden
Detta är en spännande helddag i kulturens och historiens tecken. Dagen börjar med ett besök i de kåkstäder som omger Kapstaden. Därefter väntar en båtfärd ut till den tidigare fängelseön Robben Island där ni guidas och får se fängelset och cellen där Nelson Mandela satt fängslad under många år. Ni hämtas och lämnas på hotellet.

Dag 4.
Kapstaden
Denna dag är helt ledig för egna aktiviteter. Utforska Kapstaden på egen hand, koppla av vid poolen på hotellet eller gör kanske ett besök i V & A Waterfront där det alltid är fullt av aktiviteter och ett sprudlande folkliv utan dess like. Vill ni kanske golfa, dyka i bur med vithajar eller flyga helikopter så bokar vi åt er.

Dag 5.
Kapstaden
Idag väntar ännu en guidad heldagsutflykt till det vackra vindistriktet runt Kapstaden. Efter frukost åker ni mot Stellenbosch, Franschhoek och Paarl för att uppleva de fantastiska vindistrikten. Ni besöker både stora och små vingårdar, med vinprovning, fantastiska pärlor som inte alla turister hittar till. Ni hämtas och lämnas på hotellet.

Dag 6-8.
Krugerparken
Idag är det dags att lämna Kapstaden för den här gången, men äventyret fortsätter. Ni hämtas på hotellet med bil och körs till flygplatsen för ert inrikesflyg till Johannesburg och vidare med ett mindre plan till Krugerparken. Ni möts och följs, meet and greet, till flygbolagets check in. Flygtid cirka 1 timme. Ni landar på Sabi Sabis egna landningsbana och hämtas där av representanter från Sabi Sabi för vidare transport till ert boende på Sabi Sabi Bush Lodge. Sabi Sabi Luxury Lodges ligger i Greater Kruger Park i det privata reservatet Sabi Sand. Sabi Sand-reservatet tillhör ett av de djurrikaste områdena i Sydafrika. Här ser man ofta den skygga leoparden. Naturligtvis finns här alla Big Five samt många andra djur. Det finns inget staket mellan Krugerparken och Sabi Sand-reservatet och djuren vandrar fritt emellan. Fördelen att bo så här är att man kan köra av från vägarna och in i bushen för att se bättre och komma närmare djuren, detta får man inte göra i Krugerparken. Man kan även göra nattsafari samt vandringssafari. Ni hinner med en eftermiddagssafari redan första dagen. Resterande dagar tillbringar ni med safari i öppna jeepar, så kallade game drives, med Shangaan tracker och en erfaren ranger/guide och "Bush Walks" med ranger, här går ni alltså till fots i reservatet. I priset ingår också helpension inklusive utvalda drycker, även alkoholhaltiga (dock ej exklusiva drycker, de finns att köpa till på plats), förmiddags och eftermiddagste/kaffe. Heldagssafarin går till så att man åker på en tidig morgonsafari, är hemma på lodgen på förmiddagen och vilar, äter frukost och lunch för att vid 16-tiden åka ut på en safaritur igen. 

Dag 9. 
Johannesburg
Idag är det dags att lämna Sabi Sabi (ni hinner med en morgonsafari om ni vill) och ni körs till landningsbanan efter lunch och flyger tillbaka till Johannesburg. Ert flyg från Sabi Sabi går på tidiga eftermiddagen. När ni landar i Johannesburg har ni bara en kort promenad till vackra Intercontinental som utöver en skön natts sömn erbjuder en uppvärmd inomhuspool, gym och en spa-avdelningen. (Eventuellt kan extranatten i Johannesburg tas bort för att istället ta ett flyg från Nelspruits flygplats nära Krugerparken till Vilanculos i Mocambique. Detta flyg går direkt kl. 11.35 varje torsdag och söndag. Då krävs också en transfer på cirka 1,5 timme från Sabi Sabi till Nelspruits flygplats )

Dag 10-15.
Moçambique – Vilanculos – Bazarutoöarna – Azura Retreat
Idag blir ni körda till flygplatsen i Johannesburg på morgonen. Efter några timmars flygning, möts ni på den lilla flygplatsen i Vilanculos av en representant från Azura Retreat som hjälper er med tull och visumhandlingar. Ni eskorteras sedan till er helikopter som tar er till ön Benguerra i Bazaruto-arkipelagen. En flygtur som är mycket scenisk och tar knappt en kvart. Ni hämtas och körs sedan till er villa. All inclusive med utvalda drycker ingår, även alkoholhaltiga (dock ej exklusiva märkesdrycker). Azura är landets första “luxury 'eco' boutique retreat”. och är byggt enbart för hand av den lokala befolkningen, planerat och gjort tillsammans med dem i naturmaterial. Läs mer om Bazarutoarkipelagen.

Dag 16.
Hemresa
Idag körs ni till landningsbanan för er korta, sceniska helikoptertur till fastlandet. Ert flyg från Vilanculos går på eftermiddagen till Johannesburg och sedan reser ni vidare hem till Sverige.


 

Resfakta Pris

Pris: 72 350 kr per person, del i dubbelrum (högsäsong 15dec16-15jan17)
Pris: 55 560 kr per person, del i dubbelrum (lågsäsong maj-jun 16)
 
För andra datum, vänligen kontakta oss för pris
 
Hotel och boende som ingår i priset:
* 5 nätter i Kapstaden på Table Bay Hotel med frukost, boende i Luxury Mountain Facing Room
* 3 nätter safari i Sabi Sand-reservatet i Greater Kruger Park, på Sabi Sabi Luxury Lodges, boende på The Bush Lodge med all inclusive samt safariturer till fots eller i jeep med guide
* 1 natt på Intercontinental OR Tambo Airport Hotel med frukost
* 6 nätter i Moçambique med sol och bad på Azura Retreat
På Azura Retreat ingår:
All inclusive; à la carte frukost, lunch och middag samt utvalda drycker, även alkoholhaltiga, dock inte exklusiva märkesdrycker.
- En solnedgångscocktail varje dag.
- En egen butler/värd från Moçambique
- 15 min nack- och skuldermassage på ankomstdagen
- En tur i Land Rover runt ön
- En solnedgångskryssning i en Dhow-båt, en segelbåt i trä som är typisk för östra Afrika
- Lån av snorklings- och fiskeutrustning
- EVAC, medicinsk försäkring
• Privattransfers till och från lodger och hotell samt flygplatser
• Alla måltider, drycker, utflykter och inträden enligt program
 
Ingår ej:
• Flyg tor Sverige, pris från ca 8 500kr per person
• Flyg Johannesburg-Vilanculos tur och retur, ca 1 800kr per person
• Flyg Johannesburg till Sabi Sabi Lodge tur och retur, ca 6 200kr per person
• Flyg till och från Vilanculos till Azura Retreat, på Benguerra med helikopter, ca 5 300kr per person tur och retur
• US dollar 15 per person och vistelse till National Parken Bazaruto, eventuell avreseskatt på flygplatsen och/eller avreseskatt på ca 3 USD pp. 
• Försäkringar eller avbeställningsskydd
• Dricks
• Visum ca 800kr per person som måste ansökas på Ambassaden i Stockholm.
 
Det läggs på 10 US dollar på varje villa i Mocambique per dygn till Rainbow Fund, välgörenhet, vill ni inte bidra så säg till. Det är frivilligt.
 
Vi reserverar oss för prisjusteringar pga valutaändringar.

Kapstaden

Kapstaden, den äldsta staden i Sydafrika, är ansedd som en av de vackraste städerna på jorden. Det massiva platta Table Mountain, Taffelberget, är ofta insvept i en forsande vit  "duk" av moln och utgör en imponerande bakgrund av staden. Kapstaden har allt för en lyckad vistelse; vita sandstränder, restauranger och shopping i världsklass, sevärdheter väl värda att skryta om och en välkomnande atmosfär.

Vandra runt i Kirstenbosch botaniska trädgård med sin imponerande samling av växter som bara finns runt Kapområdet, besök Robben Island och upplev historien om Nelson Mandela och många andra politiska fångar som satt fängslade under apartheid-tiden. Ta ett guidad tur i kåkstäderna, som ligger strax utanför Kapstaden, och se hur de svarta bor och lever. Ta linbanan eller vandra upp till mäktiga Table Mountain där du har en fantastisk utsikt över staden och Atlanten. Ta en tur runt den vackra halvön, Cape Peninsula (Kaphalvön) med Godahoppsudden och pingvinkolonin som några av många höjdpunkter. Strosa runt i Kapstadens "nav",  Victoria & Alfred Waterfront, hem till massor av restauranger, biografer, affärer och marknader samt ett sprudlande folkliv. Missa inte gatorna Long Street och Kloof street med dess nöjesliv, barer, restauranger och små butiker.

Bara minuter utanför staden väntar de vackra vindistrikten. Kapprovinsen producerar några av världens bästa viner med Stellenbosch som huvudsäte. Utöver dessa sevärdheter och utflykter erbjuder Kapstaden sina besökare mängder med alternativ att fylla sina dagar med; båtturer, äventyrssporter, golf, surfing, vandring, nattliv med mera. Genom åren har Kapstaden erhållit flera internationella utmärkelser, bland annat; "Bästa destination i Afrika", "Mest valuta för pengarna" och "Bästa staden i världen att äta ute i". Med Sydafrika som värd för VM i fotboll 2010 fick Kapstaden än en gång stå som skyltfönster för ett av världens mest spännande länder.

Sabi Sabi Lodge

En av de mest kända safarilodgerna i Sydafrika är Sabi Sabi. Det är ett lyxigt safarimål med en lång tradition som ligger i reservatet Sabi Sand och tillhör The Greater Kruger Park, man har inget staket mellan sig och Krugerparken utan djuren strövar fritt emellan. Deras goda rykte beror inte bara på att man har den bästa servicen och bästa maten utan också för att här ser man mycket djur. Ofta menar man att kattdjur, leopard och lejon, är de mest eftertraktade att se. De ses nästan alltid på deras game drives (safaris). Självklart finns alla Big Five här och mängder av andra däggdjur och även fantastiska fåglar. Flera dokumentärer har spelats in här och visats på bland annat Animal Planet och Discovery Channel.

De har fyra olika lodger på sina marker att välja mellan, Selati Camp, Earth Lodge, Bush Lodge och Little Bush Camp. Alla är otroligt läckra. Vid lodgerna finns ett vattenhål där man kan sitta på verandan och skåda djur som kommer för att dricka. På Bush Lodge finns det dessutom ett spa.

Ni kommer att bo på antingen Sabi Sabi Little Bush Camp eller Sabi Sabi Bush Lodge

Little Bush Camp är väldigt intimt med endast sex lyxiga sviter, alla med ett privat däck och uppvärmt bubbelbad utomhus med utsikt över flodbädden där ni kan se djuren komma för att dricka. Suiterna är inredda i modern afrikansk stil, komplett med lyxig inredning, badrum inomhus, utomhusduschar och luftkonditionering. Halmtak, romantiska myggnät som draperas över de bekväma sängarna på kvällen och den vackra trä-finishen kompletterar bilden av en exklusiv "safari getaway". Här finns även en större pool. Servicen är på topp och maten mycket bra.

I decennier har Bush Lodge varit Sabi Sabis flaggskeppslodge. En favorit bland resenärer på jakt efter lyxigt boende, en safaritillflykt i hjärtat av Sabi Sabi, som ligger med utsikt över ett vattenhål. Här kommer du att njuta av bra service, effektivitet, personlig uppmärksamhet och god mat.
Här finns  25 rymliga, luftkonditionerade sviter med halmtak, så kallade "thatched roofs". De är vackert inredda i etnisk stil som passar in i naturen. Sviterna har badrum med dusch inomhus samt utomhusdusch där ni har en fantastisk utsikt över bushen.
Här kan man sitta och titta ut över bushen eller svalka sig i de 2 poolerna som finns här. Man kan också gå runt och titta på spektakulära träsniderier, gjorda av kända sydafrikanska skulptörer, som skapats från rotlösa träd som hämtats från den omgivande bushen.

Bazarutoarkipelagen

Bazarutoöarna är en fantastisk marin nationalpark i Mocambique som består av 5 öar. De är helt orörda och är dessutom en nationalpark. Ni bor på ön Benguerra. Passa på att resa hit innan massturismen hittar hit! Det finns inga affärer, inga försäljare. Här svajar palmerna långsamt i vinden, vattnet är turkost, stränderna vita, dagarna soliga och nätterna är fyllda med glittrande stjärnor på den mörka afrikanska himlen. Här finns dessutom ett fantastiskt korallrev, Three Mile Reef, vilket är ett av de bästa i världen. Dykningen här är helt fantastisk och ni kan simma med valhajar, dugonger, jättesköldpaddor med mera. För er som inte dyker går det snorklingsturer hit ut dagligen till korallrevet.

På Azura Retreat ingår:

• All inclusive: à la carte frukost, lunch och middag samt utvalda drycker även alkoholhaltiga dock inte exklusiva märkesdrycker.
• En solnedgångscocktail varje dag.
• En egen butler/värd från Moçambique
• 15 min nack- och skuldermassage på ankomstdagen
• En tur i Land Rover runt ön
• En solnedgångskryssning i en Dhow-båt, en segelbåt i trä som är typisk för östra Afrika
• Lån av snorklings-och fiskeutrustning
• Tvätt
• EVAC, medicinsk försäkring

På ön kan man ägna sig åt snorkling, dykning, fiske, Big Game Fishing, valturer (beroende på säsong) och delfinskådningsturer, spa osv.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan