Sydafrika, Victoriafallen och Botswana med Guldkant

Detta är en mycket exklusiv resa för er som söker det lilla extra och som bjuder på de bästa upplevelserna i dessa tre länder, Sydafrika, Zambia och Botswana, med boende av högsta klass. Ni kommer att möta den vackra internationella Kapstaden, åka på safari i det kända reservatet Sabi Sabi med en mångfald av djur som ligger i Greater Kruger Park. Sedan väntar en upplevelse värdig kungligheter, världens mest exklusiva tåg? Rovos Rail till Victoriafallen. Vid Victoriafallen väntar en hel del upplevelser och även en heldag safari i Botswana. Kan en resa bli bättre? Klicka på programfliken och läs mer.

Detta är också den idealiska bröllopsresan!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1 - 2. Kapstaden
Ni flyger ut ifrån Sverige på eftermiddagen och landar utvilade i Kapstaden, en av världens vackraste städer, på morgonen dagen efter. Där ni möts av en privatchaufför som tar er till det 5 stjärniga Table Bay Hotel. Hotellet är beläget med bästa läge i V&A Waterfront, navet i Kapstaden. Här har ni närhet till bra shopping och massor av toppklassade restauranger. Området är dessutom mycket säkert att promenera i. Här skall ni bo i 4 nätter med den bästa frukosten som serveras i Kapstaden. Varför inte ostron och champagne till frukost? Missa inte heller deras high tea. På eftermiddagen hämtas ni på hotellet för en guidad stadsrundtur på engelska och ett besök på Table Mountain. Ni lämnas åter vid ert hotell vid femtiden.

Dag 3. Cape Peninsula
Idag hämtas ni återigen på hotellet för en guidad heldagstur runt den vackra halvön Cape Peninsula. Ni åker längs kusten och de vita stränderna där mångmiljonvillorna ligger, ni besöker Cape Point, Goda Hoppsudden, pingvinerna i Boulders och besöker den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. Ni lämnas åter vid ert hotell vid femtiden.

Dag 4. Kapstaden
Idag finns det inget inplanerat. Ni kanske vill golfa? Shoppa? Dyka med vithajar i bur? Ta en guidad tur I kåkstäderna eller besöka Robben Island? Vi hjälper er att boka.

Dag 5. Vinlandet
Vad vore ett besök i Kapstaden utan att få uppleva det vackra vindistriktet, Cape Winelands, som omger staden. I dag blir det återigen en guidad heldagsutflykt med besök i de kända ”vinstäderna” Stellenbosch, Franschhoek och Paarl. Naturligtvis provar vi viner samt även vin och ostprovning från distriktet. Ni hämtas och lämnas på hotellet.

Dag 6. Mala Mala Game Reserve – Sabi Sand - Krugerparken
Idag hämtas ni på hotellet och blir körda till flygplatsen. Ni skall idag åka till Mala Mala Game Reserve, känt bla från Animal Planet, som ligger i Sabi Sand och tillhör Greater Kruger Park, ett reservat som är privat men som inte har något staket mellan sig och Krugerparken. Här finns det en otrolig mängd djur och vi kan nästan garantera att ni får se the Big Five. Här finns gott om leoparder och lejon som annars kan vara svåra att se. Ni kan idag välja på att antingen flyga direkt till Nelspruits flygplats och sedan få en biltransfer på ca 2 timmar till Mala Mala eller att flyga till Johannesburg och där byta till ett litet plan och landa på Mala Malas privata flygfält. Ni skall även här bo 5 stjärnigt på deras lyxigaste och nyaste lodge som heter Rattray´s at Mala Mala. Ni bor i eget hus, khaya, med egen pool. Vid ankomst serveras ni lunch och introduceras av er personlige ranger och er tracker som är otroligt kunniga. Dessa följer er sedan på er safari, game drive, som görs i öppna fordon. På eftermiddagen börjar er första safari som avslutas i mörker och ni tänder strålkastare för att kunna se de nattaktiva djuren, speciellt kattdjur. Tillbaka på lodgen väntar en kulinarisk middag som om vädret tillåter sker utomhus runt boman, elden.

Dag 7. Mala Mala Game Reserve
Idag väcks ni tidigt för er safari. Tillbaka på lodgen väntar sedan frukost. Nu kan ni slappa runt polen eller vila tills det är dags för lunch. Lite senare på ftermiddagen väntar high tea på engelskt vis. Ni åker sedan ut på er eftermiddags/kvällsafari. Middag på kvällen Inuti er khaya.

Dag 8. Pretoria
Beroende på när ert plan går så hinner ni med även en morgonsafari. Ni skall idag flyga till Johannesburg. Ni blir mötta på flygplatsen av en privatchaufför som tar er till ert hotell i Pretoria, Court Classique hotel. Ett trevligt hotell som ligger i förorten Arcadia. Varje suite har en lounge och en egen terrass ut mot trädgården.

Dag 9 – 11. Rovos Rail
Idag blir ni hämtade på morgonen och körda till ”världens lyxigaste tåg” ,  Rovos Rail. Färden bär av till Victoria Fallen via Botswana! Ni möts på stationen av en mässingsorkester och ett glas champagne med snacks. En bärare tar hand om ert bagage och tar det till er kupé, Pullman Suite. I dessa renoverade vagnar från kolonialtiden saknas ingenting. De är inredda i mahogny och mässing och allting är väldigt elegant. Här bor ni med helpension och alla drycker ingår. Maten är utsökt och likadant med vinerna. Tåget har även service 24 timmar per dygn. Man klär om till elegantare kläder till middagen, minst kavaj och slips och för damerna gärna en elegantare klänning.

Dag 12. Victoriafallen – Royal Livingstone hotel - Zambia
Framme vid Victoriafallen, Zimbabwesidan, på sen eftermiddag, blir ni hämtade och körda över gränsen till Zambia och ert hotell, det anrika Royal Livingstone Hotel. Hotellet ligger med utsikt över fallen. Senare gör ni en solnedgångskryssning på Zambezi River. Kylda drycker ingår, både med och utan alkohol.

Dag 13. Zambia
Efter frukost väntar en promenad med guide runt de mäktiga fallen följt av en helikoptertur där ni från ovan får ett enormt panorama över floden och fallen

Dag 14. Botswana
En hel dag i Safarins tecken. Ni åker bil till Chobe river och båt över till Botswana där ni tillbringar dagen med både jeepsafari och båtsafari. Lunch ingår.

Dag 15. Zambia
Som tillval kan ni få ta en promenad med lejon på förmiddagen. På kvällen väntar en fantastisk middagsupplevelse ombord på det gamla genuina tåget, Livingstone Express, som dras av ett äkta ånglok och är byggt 1930 i Skottland och transporterat hit och används nu för en sällsam upplevelse samtidigt som tåget sakta kör ut från Livingstone, genom savannen där ni har stora möjligheter att få se både elefanter och lejon. Ni får sedan en 5 rätters gourmetmiddag ombord tillsammans med härliga drycker som alla ingår i priset innan tåget vänder tillbaka till Livingstone. Vårdad klädsel till middagen (Inga kortbyxor och tenniströjor)

Dag 16 Hemresa
Idag blir ni körda till flygplatsen i Livingstone för er vidare resa via Johannesburg och hem.


 

Resfakta Pris

Pris 42 100kr per person med del i dubbelrum
Priset gäller tom 30 september 2014

En lyxresa till Sydafrika, Victoriafallen och Botswana som också lämpar sig som bröllopsresa. 16 dagar/15 nätter med flygdagarna.

Detta ingår i priset:
* 4 nätter på Table Bay Hotel med frukost
* 2 nätter på Rattray´s at Mala Mala med helpension, ej dryck, samt safariturer med guide och tracker.
* 1 natt på Court Classic Hotel med frukost
* 2 nätter på Rovos Rail med helpension och alla drycker, ex. äkta Champagne
* 4 nätter på Royal Livingstone med frukost.
* Transfer tor Kapstaden
* Transfer från Johannesburgs flygplats till ert hotell i Pretoria
* Transfer från ert hotell i Pretoria till Rovos Rail
* Transfer från Victoriafallen i Zimbabwe till Royal Livingstone Hotel i Zambia
* Transfer från Royal Livingstone Hotel till flygplatsen i Livingstone
* En guidad stadsrundtur med ett besök på Table Mountain
* En guidad heldag runt Cape Peninsula inkl. alla inträden
* En guidad heldag till vindistriktet, Franschhoek, Stellenbosch och Paarl inkl. ost och vinprovning
* En solnedgångskryssning på Zambezifloden och drinkar
* En guidad tur runt Victoriafallen
* En helikoptertur runt Zambezifloden och Victoriafallen
* En guidad båt och jeepsafari i Chobe Nationalpark, Botswana inkl. inträde
* Lunch i Botswana
* En tågtur med ett ångloksdrivet lok, Livingstone Express och en gourmetmiddag med dryck

Detta ingår ej i priset:
- Flygresor
- Ev. linbana till toppen av Table Mountain, ca 180:-
- Ev. transfer från Nelspruits flygplats till Mala Mala och retur
- Dricks

Tänk på att Gula febern vaccination behövs för resenärer som åker från Zambia till Sydafrika samt från Sydafrika till Zambia. Gäller även resenärer som är i transit eller mellanlandar i Sydafrika innan och efter resa till Zambia.