Tanzaniasafari med Zanzibar

Få resor kan uppfylla drömmen om Afrika som en safari i Tanzanias ofattbart vilda natur i kombination med Zanzibars vita stränder och turkosa hav. På er safari till Serengeti, Ngorongorokratern och Lake Manyara får ni se gnuernas migration, lejon, hyenor, elefanter och mängder av andra vilda djur. På Zanzibar kan ni smälta alla intrycken på korallvita stränder och snorkla på färgsprakande korallrev. Resan inkluderar dessutom möten med Tanzanias fantastiska människor i byarna bortanför turiststråken.

Denna resa avgår året om på valfritt resdatum. Safari genomförs med privat jeep och privat guide, inte i sällskap med andra resenärer. Engelsktalande guide. Våra safariguider är mycket kunniga och erfarna och de pratar mycket bra engelska. Denna safari i Tanzania genomförs av vårt eget safariföretag African Tours & Safaris Tanzania.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Ankomst till Tanzania

Vi möter er på Kilimanjaro Airport vid ankomst till Kilimanjaros flygplats och skjutsar er till ert hotell i Arusha. Boende på Planet Lodge. Middag ingår. Kostnad för dryck tillkommer.

Dag 2. Dagsutflykt "Culture walk"

Tillsammans med vår kunnige guide spenderar ni denna dag 4-5 timmar med att promenera genom byarna vid foten av Tanzanias näst högsta berg; Mount Meru. Ni får en inblick i livet i Tanzania idag tillsammans med er guide som känner nästan alla i byarna vid namn. Den som vill kan avsluta vandringen med att bada i ett vackert vattenfall. På eftermiddagen skjutsas ni tillbaka till ert hotell. Boende på Planet Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 3. Safari till Lake Manyara eller Tarangire beroende på årstid

Efter en tidig frukost hämtar er privata guide er på hotellet kl. 8 för avfärd mot Lake Manyara eller Tarangire. Efter cirka två timmars bilresa kommer ni fram till parken och spenderar dagen med att se elefanter, antiloper, apor, bufflar, vårtsvin m.fl. djur. Ni stannar på en rastplats för picknicklunch mitt på dagen. På kvällen kommer ni till er tältlodge. I Tarangire bor ni på Lake Burunge Tented Camp, i Lake Manyara på Ngorongoro Forest Tented Camp. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

För att ge er den bästa safarin anpassar vi vår rutt efter årstid. Tarangire är en av Tanzanias allra bästa safariparker under torrsäsongen (juli t.o.m. november) men efter de korta regnen sprids djuren över stora ytor och Lake Manyara är mellan december och juni en bättre park med fler djur.

Dag 4. Till Serengeti

Efter frukost kör ni till Serengeti vid kanten på den mäktiga Ngorongorokratern. Eftermiddagen ägnas åt safari inne i Serengeti. Under era dagar i Serengeti kommer ni att kunna se mängder av djur som t.ex. lejon, hyena, leopard, buffel, zebra, gnu, giraff, impala, vattenbock, flodhäst, babian, krokodil och många fler. Ni stannar för picknicklunch på en rastplats. På kvällen kör ni till er tältcamp som ligger mitt inne i centrala Serengeti. Boende på Angani Serengeti Camp. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 5. Serengeti

Ni startar dagen med en safari i gryningen för att se djuren då de är som mest aktiva. Ni vänder tillbaka till lodgen för frukost och spenderar därefter resten av dagen med safari i centrala Serengeti. Boende på Angani Serengeti Camp. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 6. Serengeti

Denna dag spenderar ni med att upptäcka södra Serengeti där träden är få och savannen sträcker sig som en ocean av gräs mot horisonten. Här kan ni under den svenska vintern få se gnuernas migration. 1,5 miljoner gnuer har vandrat hit för att beta det korta gräset under den gröna säsongen. Den som vill kan kliva ur jeepen och tillsammans med en beväpnad guide göra cirka två timmars safari till fots. Boende på Serengeti Savannah Camp. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Under perioden juni - november när södra Serengeti är torrt spenderar ni dagen i centrala Serengeti och kör på eftermiddagen till Ngorongorokratern där ni bor strax ovanför kraterns kant på Ngorongoro Rhino Lodge.

Dag 7. Ngorongorokratern

Efter en tidig frukost kör ni till Ngorongorokratern och kör ner till botten av världens största obrutna kaldera. Förutom den dramatiska naturen kan ni i kratern få se elefanter och lejon som större än någon annanstans i Tanzania likväl som gnuer, zebror, noshörning och en mängd andra djur. På eftermiddagen lämnar ni kratern och kör tillbaka till Arusha. Boende på Planet Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 8. Till Zanzibar

2,5 timmar innan ert flyg avgår hämtar vi er på hotellet för transfer till Kilimanjaro Airport. Vid ankomst till Zanzibar tar vi emot er och skjutsar er till ert hotell. Boende på Mnarani Beach Cottages eller annat av er valt hotell. Frukost och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 9 - 13. Zanzibar

Dagarna spenderar ni på egen hand på Zanzibar. Möjligheter finns att boka utflykter som t.ex.

* Snorkling i Nungwi eller Mnemba Island
* Besök i Stone Town
* Besök på kryddplantager
* Besök i Jozaniskogen för att se den röda colobusapan

Fråga oss om utflykter på Zanzibar. Boende på Mnarani Beach Cottages eller annat av er valt hotell. Frukost och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 14. Hemresa

3,5 timmar innan avresa hämtas ni vid hotellet för transfer till Zanzibar Kisauni Airport och flyg hem.

Resfakta Pris

Pris från: 27 990 kr per person, del i dubbelrum, exklusive flyg
Enkelrumstillägg från: 5 000 kr

(Priset är baserat på avresa under lågsäsong april-maj)

Pris från: 31 990 kr per person, del i dubbelrum, exklusive flyg
Enkelrumstillägg från: 5 000 kr

(Priset är baserat på avresa under högsäsong juni-mars)

Priser ovan avser grupp om 2 personer. Priserna är lägre för större grupper. Pris för flyg t.o.r. Skandinavien-Tanzania från cirka 10 000 kr.
Resan avgår på valfritt datum året om. Safariresan sker i privat grupp med privat jeep och guide, inte i sällskap med andra resenärer. Engelsktalande guide.

I priset ingår:

* 3 nätter på Planet Lodge i Arusha
* 1 natt på Ngorongoro Forest Tented Lodge alt. Lake Burunge Tented Camp
* 2 nätter på Angani Serengeti Camp
* 1 natt på Serengeti Savannah Camp at. Ngorongoro Rhino Lodge
* 6 nätter på Mnarani Beach Cottages, Zanzibar, standard garden view double room inklusive halvpension
* Samtliga flygplatstransfers
* Samtliga parkavgifter i samband med safari
* Privat jeep coh privat guide samtliga safaridagar
* Guidad dagsutflykt, culture walk, inklusive lunch
* Inrikesflyg Kilimanjaro-Zanzibar
* Försäkring med Flying Doctors (innebär att ni vid allvarlig sjukdom eller skada flyg tills sjukhus i Dar Es Salaam eller Nairobi)
* Vatten i safarijeepen samtliga safaridagar
* Vår trygghetsgaranti

I priset ingår inte:

* Flyg t/r Skandinavien-Tanzania
* Eventuellt tillägg eller uppgradering på Zanzibar
* Visum till Tanzania (500 kr från Tanzanias ambassad innan avresa eller USD50 vid ankomst till Tanzania)
* Övriga utflykter som t.ex. luftballong i Serengeti
* Dricks till guider och övrig personal
* Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
* Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan