Vi på African Tours & Safaris

Hanna Wik
Efter att ha bott i Sydafrika i strax över 3 år så kan jag bara konstatera att jag älskar Afrika. Att bli väckt tidigt på morgonen för att ge sig ut för att spana efter de vilda djuren, att få uppleva naturen på djurens villkor i ena stunden och i andra kliva in i ett skjul till kyrka i kåkstaden Khayelitsha och få delta i en högmässa är upplevelser man har svårt att återberätta om. Det måsta upplevas! Det bästa med Afrika är att det finns något för alla och vi vet exakt hur ni ska få ihop just er resa ni aldrig kommer att glömma.

Susanne Ullenius Mourujärvi
Tänk att få se de söta lemurerna hoppa i träden, se en kameleont sakta vandra på en pinne, uppleva en riktig jakt mellan ett lejon och en antilop, att få se de vackra girafferna beta på löven högst upp i ett träd eller en flock zebror springa över savannen. Detta är vardagen i Afrikas natur och det kan man få uppleva med egna ögon i djurens naturliga miljö. Madagaskar är ett land man ska besöka någon gång i livet för att få uppleva det unika djurlivet och naturen som inte finns någon annanstans i världen. Varför inte kombinera vackra Kapstaden med safari i Krugerparken och sen avsluta med några lata dagar på Mauritius? Södra Mauritius blev min favorit med vild natur och det vackra berget Le Morne. Jag arbetar med våra rundresor i Afrika, många med svensktalande guide men hjälper er gärna att sätta ihop en resa som passar er och era önskemål. Jag har arbetat med flyg i 18 år så jag hjälper er gärna att ett passande flyg till er nästa afrikaresa. Vi hörs!

Ulf Hansen
Jag har haft förmånen att bo i Kapstaden och på Mauritius i olika omgångar och rest regelbundet i Afrika de senaste 25 åren. Och det är med mig som med många andra som besökt olika delar av Afrika. Jag längtar tillbaka för att upptäcka och uppleva mer av kultur, natur och människor. Några av mina favoritaktiviteter är en skön vandring i bergen på Kaphalvön med en avslutande middag på en av Constantiadalens vingårdar. Safari till fots eller med kajak är en annan av mina favoriter, eller att fiska tigerfish i Zambezifloden, eller att runda Godahoppsudden i en kajak, eller att uppleva migrationen i Masai Mara eller Serengeti, eller att bli sådär personligt ompysslad på ett mysigt B&B på Garden Route, eller att… -Måste tillbaka för att samla på mig fler favoriter!

Alexandra Ishak
Jag är född och uppvuxen i Stockholm där jag utfört mina studier inom Ekonomi.  Efter en flytt till västkusten och ett antal år inom bank och finans bestämde jag mig för att testa på en ny bransch som intresserar mig starkt, resebranschen.
Jag har många resor i bagaget och är alltid redo för nästa äventyr. Favoritplatsen är diverse sandstrand, med ett klarblått hav framför mig. Drömmen är att få utforska Afrika, mer specifikt Mauritius och Sydafrika.Maria Nordvall
Det jag älskar med Afrika är att det är en kontinent som kan erbjuda dig precis allt. Min första resa gick till vackra Namibia och rakt in i själen. Så mycket att jag åkte tillbaka och gick en FGASA-krediterad safariguideutbildning i Krugerparken året därpå. Jag har efter det spenderat veckor ute på safari i Kruger, men även i det avlägsna, men kanske vackraste, Kgalagadi nationalpark. Jag har firat jul på sydafrikansk vis vid de små mysiga kuststäderna runt Durban och även i mysiga St Lucia med omgivning. Kanske det jag kommer minnas mest i framtiden är när jag förra året såg hela Wild Coast, den 350 km långa och otillgängliga kuststräcka, från luften i helikopter. Men även att möta gorillor i Rwanda och schimpanser i Uganda har etsat sig fast i mitt hjärta. 
De mest otroliga djurmöten hade jag när jag bodde och jobbade på Mfuwe Lodge i South Luangwa nationalpark i Zambia. Det var inte ovanligt att ha lejon, leopard och giraff mitt inne på gräsmatten på lodgen. Och för att inte glömma, elefantflockarna som gick rakt igenom receptionen! 
Jag har jobbat i resebranschen i 12 år och jag ser fram emot att hjälpa er att upptäcka den fantastiska afrikanska kontinenten.