Victoriafallen med safari i Hwange, Sunbird eller Kingfisher package

Denna resa till Zimbabwe tar er till  den mäktiga Zambezi floden med fantastiska Victoriafallen, Zambezi National park och safari , Vic Falls National Park, mycket bra safari i Hwange Nationalpark samt bra och spännande  boende, god mat och dryck. I resan ingår All Inclusive. I Hwange National Park är det ingen trängsel med andra fordon. Boendet ligger i ett privat reservat som gränsar till parken utan staket emellan och djuren strävar fritt  vilket innebär fördelen att man även kan göra safari till fots samt nattsafari i öppen jeep. På denna resa får man även besöka en by samt hälsa på i en skola för att se och möta lokalbefolkningen. Mycket givande!

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Victoriafallen – Zambezi National Park
Ankomst till Victoria Falls flygplats där er Zimbabwiska safariupplevelse börjar. Ni kommer att bli mötta på flygplatsen av en chaufför med namnskylt och körda till Zambezi Sands som ligger alldeles vid den vilda Zambezifloden, inne i Zambezi National Park. Transfern tar ca en timma. Gör er hemmastadda i ert spännande stora lyxiga tält som ligger vid flodkanten. Sitt sedan på det stora trädäcket och titta ut över floden och solnedgången samtidigt som ni smuttar på en cocktail och kanske äter några aptitretande snittar. Sedan njuter ni av en fantastisk 3 rätters middag under stjärnorna innan ni går till ert tält och somnar till ljudet av floden som rusar förbi.

Dag 2. Guidad safari till fots och i jeep
Njut av en tidig kopp morgonkaffe/te på ert privata däck med utsikt över floden, följt av en härlig frukost på flodbanken utanför huvudbyggnaden, main lodge. Ni kommer att packa med er saker för dagen och sedan tillsammans med er guide ge er ut på safari och vandring för att upptäcka denna vackra del av nationalparken. Ni stanna till vid en av de pittoreska rastplatserna för en utsökt picknicklunch och lite vila innan ni under eftermiddagen sakta i jeep beger er tillbaka till lodgen/campen. När ni väl är tillbaka igen finns det tid för avkoppling i er privata ” splash pool” på trädäcket, titta på djur – och fågellivet vid flodens kant.  På kvällen ger ni er ut på safari i öppen jeep med guide i parken och stannar till för lite goda drycker och tilltugg vid flodbanken. Efter detta åker ni tillbaka till Zambezi Sands för en dusch och samlas sedan runt lägerelden följt av en 3-rätters middag.

Dag 3. Victoriafallen
Ni börjar dagen med en tidig god frukost och packar sedan en liten väska för dagen.  Nu väntar en heldagstur till Victoria Falls Town där ni kommer att få en guidad tur och se  Zimbabwes främsta attraktion – Victoriafallen. Mosi-oa-Tunya, på lokalspråk, ”Röken som dundrar” är fortfarande ett av de mest spektakulära naturliga underverken i världen och ett världsarv på UNESCOS lista. Efter detta blir det lite shopping i byn av lokala hantverk. Ni kommer att serveras medhavd picknicklunch och förfriskningar. Efter lunch spenderar ni en timme eller två på The nature sanctuary och krokodilfarmen innan ni åker tillbaka till campen/lodgen i tid för en guidad tur/walk i parken. Ni stannar till längst floden för lite dryck och tilltugg där ni spanar efter djur och ser den vackra solnedgången. Efter detta finns det tid till att fräscha upp er för att sedan njuta av en 3 – rätters middag, mitt i hjärtat av den afrikanska bushen.


Dag 4. Hwange National Park
Tidigt morgonkaffe/te och frukost. Ni packar sedan ihop era saker för att åka en naturskön väg till ”Halfway House” ca 2,5 timmar i minibuss. En chaufför i ett fyrhjulsdrivet safarifordon från Camelthorn Lodge kommer sedan att ta över och hämta upp er från ”Halfway House” och köra er till lodgen som ligger på kanten av Hwange National Park, känt för sina stora elefanthjordar, ca 1.5 timme i jeep. Väl framme i Camelthorn gör ni er hemmastadda i er ” skogs” villa för att sedan njuta av en välbehövlig lunch under ett Camethorn tree. Idag hinner ni med en eftermiddagssafari för att leta efter djur med guide i öppen jeep i Hwange National Park där ni stannar till vid Stoffies Pan och vattenhålet. Här går ni ner i en sk ”hide”, ett underjordisk gömsle där man kan se djuren på väldigt nära håll i markhöjd. I The Hide serveras det kvällsdrinkar, snittar och ett sällsynt möte med naturen. Ni gör en nattsafari med starka strålkastare och tar er tillbaka till lodgen för att fräscha upp er. Ni äter sedan en läcker 3 – rätters middag under den fantastiska afrikanska stjärnhimlen, följt av kaffe och varm choklad eller en sängfösare runt lägerelden.

Dag 5. Bybesök och safari i Hwange
Efter att ha smuttat på nybryggt kaffe/te i er villa njuter ni sedan av frukost innan ni beger er till den närliggande byn, Ngamo. Ni kommer att få en guidad tur genom byn där ni också kommer att få besöka skolan. Här kan ni se några av de många samhällsprojekt som Imwelo lodges driver. Detta är en mycket givande stund och något ni kommer att ha med er hela livet. Ni åker tillbaka till Camelthorn för lunch. Senare under eftermiddagen blir det safari i jeep och vandring i Hwange National Parks akaciaskogar som omger Ngomo savannen, där ni kommer att ledsagas av en fullt licensierad och erfaren guide som kommer att dela sin kunskap och kärlek till ”bushen” med er. I Hwange finns det mycket olika djur och en stor mängd olika fåglar. Varav många olika sorters örnar. Ni stannar sedan vid ett vattenhål för att se solen gå ner och djuren kommer för att släcka sin törst. Där kommer ni att få förfriskningar och tilltugg innan ni åker tillbaka till lodgen och spanar efter djur längs vägen, för att fräscha till er innan middagen. Senare somnar ni till ljudet av den afrikanska bushen omkring er.

Dag 6. ” Pump run” och safari
Efter tidigt morgonkaffe/te ”packar” ni för en hel dag i parken och gör en så kallad ” pump run”, med  picknicklunch, safari  och siesta under träden vid Mfagazaan Pan. Ett av Imwelos varumärken är just en pump run kombinerat med safari i avlägsna delar av parken. Ni kommer att få möjlighet att hjälpa guiden med det dagliga underhållet vid borrhålspumparna som är hjärtslaget Hwange National Park och dess djurliv. Det finns inga naturliga vattendrag i parken så utan dessa borrhål med vatten hade varken människor eller djur klarat sig, speciellt som det vissa år förekommer torka och inget regn. Imwelo lodges där Camelthorn ingår har sponsrat både borrhål och underhåll i många år.
Det blir en lugn safaritur tillbaka till lodgen under eftermiddagen genom parken där ni kommer att möta de glada elefanterna som trängs för att få dricka av det färska vattnet! De älskar det.  Det blir en rolig, minnesvärd och mycket givande dag. Sedan blir det dusch eller bad innan det serveras cocktail eller aperitifer vid lägerelden. Efter detta väntas en avskedsmiddag ute under träden.

Dag 7. Hemresa Sunbirdpaket med transfer i bil båda vägarna
Efter morgonkaffe/te på ert privata däck kan ni ännu en gång utforska vildmarken till fots, ta en tidig guidad morgonpromenad och safari i bil tillbaka. När ni är tillbaka får ni njuta av en lugn frukost innan ni packar ihop och beger er till Halfway House där en transfer tar er till Victoria Falls flygplats för vidare färd hemåt. Eventuellt kan ni åka en del med en tågvagn/lok av gammaldagsstil genom Hwange och samtidigt göra safari i parken till Halfway House. Låter detta spännande med tågvagnen ring oss så berättar vi mer.


Dag 7 Hemresa Kingfisherpaket, alternativ med transfer i bil en väg och flyg en väg
Efter morgonkaffe/te på ert privata däck kan ni ännu en gång utforska vildmarken till fots, ta en tidig guidad morgonpromenad och sedan en safaritur i bil tillbaka till lodgen. När ni är tillbaka får ni njuta av en lugn frukost innan ni packar ihop och körs till den närliggande airstripen och flyger ett litet plan över den enastående Hwange National Park till Victoria Falls i tid för att ansluta med ert flyg hemåt.
Kombinera gärna Zimbabwe med tex Sydafrika eller något annat afrikanskt land. Varför inte  sol och bad som avslutning? Ni kan också ändra i programmet och byta ut någon fotsafari mot safari i jeep eller kanske lägga till dagar. Varför inte lägga till några nätter i Matobo Hills med dess speciella safari och sin fantastiska natur som är ett världsarv på UNESCOS lista? Det passar väldigt bra att kombinera med våra övriga resor i Zimbabwe. Vi skräddarsyr annars en resa i Zimbabwe efter era exakta önskemål

 

Resfakta och pris

Pris för Sunbird paketet med vägtransfer båda vägar: 20 550kr per person med del i dubbelrum

Pris för Kingfisherpaketet med en vägtransfer och en flygtransfer till Vic Falls: 24 950kr

Pris och erbjudande gäller tom 31 december 2015. Vi reserverar oss för valutaförändringar.

Detta ingår i paketen:
·    All inklusive, dvs all mat, soft drinks, öl, vin och lokala spritsorter, dvs ingen märkesalkohol typ champagne, cognac etc ingår men kan köpas och betalas på plats.
·    Tvätt, lämna på morgonen och få den tillbaka på kvällen
·    Alla transfers som nämns i programmet
·    Alla safariaktiviteter till fots eller i jeep med guide. Alla andra utflykter som nämns i programmet, bla guidad tur vid Victoriafallen
·    Entrée till alla parker; Zambezi National Park, Vic Falls National Park samt Hwange National Park alla dagar.
·    Service av erfarna och  duktiga guider
·    Besök i en lokal by och ett besök i en byskola

Detta ingår ej i paketen:
·    Internationellt flyg, vi bokar själva till bästa avtalspris med flygbolagen
·    Dricks till personal
·    Visum till Zimbabwe fn USD 30 per person som enkelt löses och betalas kontant på flygplatsen/gränsen
·    Eventuell avreseskatt USD 20, de är idag inkluderade i flygpriserna men kan ändras

Karta

Karta

Väder

Väder

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan