Zambia och Victoriafallen

Denna resa är ett förslag på hur man kan lägga upp några nätter vid Victoriafallen och även få safari i Botswana. Territoriet Norra Rhodesia administrerades av Sydafrikanska kompaniet från 1891 tills det tog över av Storbritannien 1923. Under 1920-talet och 1930-talet utvecklade framsteg inom gruvdrift landet och ledde till ökad immigration. Efter att landet blev oberoende 1964 ändrades namnet till Zambia. Landet är en stat i gränslandet mellan centrala och södra Afrika. Landet har inga egna kustlinjer utan är helt omslutet av andra länder. Hela 8 länder omger landet: Kongo-Kinshasa, Tanzania, Malawi, Moçambique, Zimbabwe, Botswana, Namibia och Angola. Zambia är oerhört bra beläget för att som utgångspunkt utforska både Namibia och Botswana.


 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1.
Solnedgångskryssning Vid ankomst till Livingstone blir ni mötta på flygplatsen och körda till valt hotell. Ni kopplar av vid poolen fram till kl. 17.00 då ni gör en solnedgångskryssning på Zambezi River. Kylda drycker ingår, både med och utan alkohol.
Boende: Royal Livingstone Hotel eller Zambezi Sun
 
Dag 2.
Victoriafallen Efter frukost väntar en promenad med guide runt de mäktiga fallen. Om ni vill kan ni köpa till en helikoptertur där ni från ovan får ett enormt panorama över floden och fallen.
Boende: Royal Livingstone Hotel eller Zambezi Sun
Måltider: Frukost
 
Dag 3. 
Safari i Botswana En hel dag i Safarins tecken. Ni åker bil till Chobe river och båt över till Botswana där ni tillbringar dagen med både jeepsafari och båtsafari.
Boende: Royal Livingstone Hotel eller Zambezi Sun
Måltider: Frukost och lunch

Dag 4.
Livingstone Express Som tillval kan ni få ta en promenad med lejon på förmiddagen. På kvällen väntar en fantastisk middagsupplevelse ombord på det gamla genuina tåget, Livingstone Express som dras av ett äkta  ånglok som byggdes 1930 i Skottland och transporterades hit. Ni får en 5 rätters gourmetmiddag ombord tillsammans med härliga drycker som alla ingår i priset innan tåget vänder tillbaka till Livingstone. Vårdad klädsel till middagen (Inga kortbyxor och tenniströjor). Denna lyxiga tågresa kan göras på en annan dag i programmet för att passa in då det endast går på onsdagar och lördagar.
Boende: Royal Livingstone Hotel eller Zambezi Sun
Måltider: Frukost och middag

Dag 5.
Hemresa Transfer till flygplatsen för ert flyg hem eller till nästa destination.
Måltider: Frukost
 
Programmet är ett förslag och vi kan ändra antal nätter, ta bort eller lägga till utflykter enligt era önskemål.
 

Pris och Resfakta

Pris: 17 285 kr per person, del i dubbel på Royal Livingstone Hotel inkl. frukost
Pris: 11 985 kr per person, med del i dubbel på Avani Victoria Falls Resort

Priserna gäller 2016
 
5 dagar 4 nätter med boende på antingen det legendariska Royal Livingstone Hotel eller Zambezi Sun Hotel. Båda ligger vid Zambezi floden på Zambiasidan och bara ett stenkast från Victoriafallen.
 
Ingår i priset:
* Transfer till och från flygplatsen i Livingstone till valt hotell.
* 4 nätter i del i standard dubbelrum på valt hotell med frukost
* Solnedgångskryssning med utvalda drycker
* Transfer till och från kryssningen
* Guidad promenad runt Victoriafallen
* Heldag safari i Botswana med utbildad ranger som börjar med en flodsafari följt av safari i öppen 4-hjulsdriven jeep inkl. lunch
* Middag, som består av en 5-rätters gourmet meny, ombord på sekelskifteståget Livingstone Express
 
Ingår ej:
* Flyg
* Kostnader för visa till Zambia. (kostar 80 USD för "double entry")
* Dricks till personal.
 
Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra. Även att uppgradera till havsutsikt eller lyxigare rum. Det går även bra att ändra dag – för – dagprogrammet, lägga till eller dra bort dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi kan skräddarsy precis som ni vill.
Tänk på att Gula febern vaccination behövs för resenärer som åker från Zambia till Sydafrika samt från Sydafrika till Zambia. Gäller även resenärer som är i transit eller mellanlandar i Sydafrika innan och efter resa till Zambia.
 
Vi reserverar oss mot valutaändringar

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan